قیمت افغانی به تومان و دلار جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفیر ایران از سفر وزیر صنعت به کابل خبرداد ادامه غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران طالبان فدراسیون شطرنج افغانستان را تعلیق کردند وزارت کار جریمه به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز را اعلام کرد توضیحات محمدکاظم کاظمی درباره چالش‌های زبان فارسی در افغانستان + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) شرایط ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی آینده اعلام شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار چهارشنبه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ثبت‌نام گواهینامه رانندگی با کارت آمایش برای مهاجرین افغانستانی در مشهد آغاز شد نمایندگان جامعه شیعه افغانستان خواهان رسیدگی جدی طالبان به مطالبات خود شدند قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور: سنجش سلامت ۳۴ هزار دانش آموز اتباع انجام شده است نگاهی به رشد تجارت ایران و افغانستان پس از حضور طالبان، در گفت‌وگو با محمود سیادت قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) همه چیز درباره صدور گواهینامه برای دارندگان کارت آمایش در خراسان رضوی اعلام آمادگی سفیر استرالیا در تهران برای اسکان مجدد بخشی از پناهندگان افغانستانی ساکن ایران قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان به روسیه می‌رود درخواست افغانستان برای افزایش سهمیه حضور بازیکنان افغانستانی در لیگ برتر فوتسال ایران
سرخط خبرها

فعالیت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در افغانستان متوقف شده است

  • کد خبر: ۳۲۷۱۷۷
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۸
فعالیت کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در افغانستان متوقف شده است
منابع می‌گویند که فعالیت‌های خیریه کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در افغانستان از سوی حکومت طالبان متوقف شده و این کمیته در حال حاضر تنها قادر به ارائه خدمات آموزشی و انتقال مهارت‌های فنی حرفه‌ای به زنان نیازمند ایرانی مقیم افغانستان است و خدمات آن به مردم افغانستان عملاً تعطیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، منابع معتبر می‌گویند که وزارت عدلیه/دادگستری طالبان، کارگزاران کمیته امداد امام‌خمینی (ره) در افغانستان را به ارتکاب «عمل شنیع» متهم و به همین بهانه فعالیت آن را متوقف کرده است.

براساس این گزارش، وزارت عدلیه/دادگستری طالبان در توضیح ارتکاب «عمل شنیع» از سوی مسئولان کمیته امداد، استدلال کرده که استفاده از عکس امام‌خمینی (ره) و پرچم جمهوری اسلامی ایران در دفاتر این کمیته، مصداق «عمل شنیع» است و به همین دلیل باید تعطیل شود.

در پی این دستور، مأموران وزارت عدلیه/دادگستری طالبان، دفتر مرکزی کمیته امداد در کابل را پلمب کرده‌اند و در حال حاضر، تنها چهار نفر شامل سه سرایدار و یک نماینده این کمیته، حق حضور در این مرکز را دارند.

این منبع گفته است که تلاش‌های فشرده سفارت و وزارت امور خارجه ایران برای بازگشایی کمیته امداد امام‌خمینی(ره) به نتیجه نرسیده و با وجود رایزنی‌های دیپلماتیک، وزارت عدلیه/دادگستری طالبان همچنان مانع اصلی در مسیر بازگشایی آن است. در راستای همین تلاش‌ها، آقای بختیاری؛ رییس کمیته امداد، بهمن ماه ۱۴۰۳ به وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل ۱۵ روز فرصت داد تا تکلیف فعالیت یا تعطیلی کامل این نهاد خیریه در افغانستان را مشخص کنند.

به دنبال این ضرب‌الاجل، وزارت امور خارجه ایران این مساله را با وزارت خارجه طالبان در میان گذاشت؛ اما مقامات طالبان گفتند که این موضوع در حیطه صلاحیت آنها نیست و وزارت عدلیه/دادگستری، به طور انحصاری در این زمینه تصمیم می‌گیرد.

رد پای استخبارات طالبان

در همین حال، این منبع گفته است که محدودیت‌ها بر کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در افغانستان، از سوی وزارت عدلیه/دادگستری طالبان، اعمال می‌شود؛ اما در این زمینه برخی نهاد‌های دیگر مانند استخبارات نیز دخالت دارند.

این منبع که نخواست نام‌اش فاش شود، با اشاره به فعالیت ده‌ها سازمان امدادرسان غربی، عربی و ترکیه‌ای در افغانستان، انگیزه‌های سیاسی و ایدئولوژیک در توقف فعالیت کمیته امداد را رد نکرد.

۷۰ درصد افراد تحت پوشش، اهل سنت بودند

در همین حال، جواد صفاری؛ مدیرکل هماهنگی‌های امور بین‌الملل کمیته امداد امام‌خمینی(ره) در گفتگوی اختصاصی با این پایگاه خبری ضمن تایید این خبر و با بیان این‌که کمیته امداد در چارچوب تفاهم‌نامه‌های امضا شده با وزارت کار، امور اجتماعی، شهدا و معلولین و همچنین وزارت اقتصاد افغانستان، فعالیت قانونی می‌کند و مجوز دارد، گفت که در حال حاضر نیز این مجوز، روی کاغذ معتبر است و وزارتخانه‌های یادشده، آن را معتبر می‌دانند.

مدیرکل هماهنگی‌های امور بین‌الملل کمیته امداد با بیان این‌که عمده فعالیت‌های کمیته امداد در افغانستان، مدیریت آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای به خانواده‌های نیازمند بود، هرگونه رویکرد تبعیض‌آمیز، ایدئولوژیک یا مبتنی بر معیار‌های قومی و مذهبی از سوی این نهاد را رد کرد و گفت که تا قبل از اعمال محدودیت‌های مورد اشاره، ۶۰ تا ۷۰ درصد افراد و خانواده‌های افغان تحت پوشش خدمات این نهاد را اهل سنت تشکیل می‌دادند و در این زمینه هیچ‌گونه تبعیض براساس مذهب یا قومیت وجود نداشت.

این مقام ارشد کمیته امداد، ضمن تاکید بر این‌که بخش اعظم فعالیت‌های این کمیته در ولایت‌های کابل، هرات، مزار شریف، نیمروز و فراه متمرکز بود، گفت که در حال حاضر، این فعالیت‌ها متوقف شده و دفاتر این نهاد در ولایت‌های یادشده نیز تعطیل هستند.

او، اما تصریح کرد که کمیته امداد همچنان به فعالیت‌های «محدود» خود در زمینه ارائه خدمات به زنان نیازمند ایرانی مقیم افغانستان ادامه داده است و در این زمینه در هماهنگی کامل با سفارت و کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در کابل و شهر‌های دیگر عمل می‌کند و این خدمات و آموزش‌ها بیشتر در داخل منازل ارائه می‌شود.

او درباره زنان نیازمند ایرانی مقیم افغانستان که تحت پوشش کمیته امداد هستند هم گفت که آنها غالبا کسانی هستند که در گذشته با مردان افغان ازدواج کرده و اکنون در این کشور زندگی می‌کنند.

مدیرکل هماهنگی‌های امور بین‌الملل کمیته امداد در پایان گفتگوی اختصاصی خود با ایراف، اما تاکید کرد که تلاش‌هایی از طریق وزارت امور خارجه در جریان است تا فعالیت‌های خیریه و خدمات آموزشی این کمیته در افغانستان در چارچوب مجوز‌های قانونی، و قوانین حکومت طالبان از سر گرفته شود.

گفتنی است که کمیته امداد امام‌خمینی(ره) یک سازمان خیریه است که در حوزه ارائه کمک‌های معیشتی، خدمات آموزشی و انتقال مهارت‌های فنی و حرفه‌ای به خانواد‌ه‌ها به ویژه زنان و دختران نیازمند، فعال است و از زمان جمهوریت تاکنون در چارچوب قوانین داخلی افغانستان، در چندین شهر بزرگ این کشور، فعالیت داشته است؛ اما با تسلط طالبان، این فعالیت‌ها به مرور، محدود و در نهایت، متوقف شده است.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->