غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتا شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد ماهیت اشیای نورانی ناشناس در آسمان شب خراسان رضوی چه بود؟ آغاز فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از امروز، یکم اردیبهشت‌ماه پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ در حال واریز است (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) بازسازی حادثه زورگیری از زن جوان در بزرگراه بعثت با حضور دستگاه قضایی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرمای تابستان در دل بهار یک دیالوگ جنجالی، یک زبان جدید | ریمیکس محمدرضا گلزار و تاثیرات فرهنگی آن محاسبه شهریه مدارس کودک بر اساس دوره آموزشی از مهر تا خرداد تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور جزئیات جدید از بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) از هر ۱۰۰۰ تولد ۴ نوزاد با شکاف لب متولد می‌شوند یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی پیش‌بینی بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۳ استان طی امروز و فردا (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چگونه می‌توان موهایی سالم داشت؟ «پنتاوالان» همچنان کمیاب | چشم امید نوزادان ایرانی به دست داروسازان هندی بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند ایرانی‌ها یک‌چهارم میانگین جهانی لبنیات مصرف می‌کنند
سرخط خبرها

مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور

  • کد خبر: ۳۲۷۷۱۷
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲
مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور
براساس اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی با بهره‌برداری از آزمایشگاه بیماری‌های آب و غذا، مشهد دارای ۴ آزمایشگاه مرجع می‌شود.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ یکی از مهم‌ترین بخش‌های حوزه درمان، موضوعات مربوط به آزمایشگاه است. این حوزه از آن بابت دارای اهمیت است که تشخیص بیماری و روش‌های درمان آنها در این بخش شکل می‌گیرد. شهر مشهد نیز به دلیل توان بالایی که در بخش‌های آزمایشگاهی و درمانی در منطقه شرق و شمال‌شرق کشور دارد، دارای آزمایشگاه‌های مرجع در منطقه است و به‌زودی قرار است آزمایشگاه مرجع شناسایی بیماری‌های ناشی از آب و غذا نیز در این کلان‌شهر به بهره‌برداری برسد. با افتتاح این مرکز، عملا شهر مشهد با وجود چهار آزمایشگاه مرجع به عنوان قطب آزمایشگاهی شرق کشور محسوب خواهد شد.

در همین زمینه رئیس اداره امور آزمایشگاه معاونت بهداشتی علوم پزشکی مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا، گفت: بزرگ‌ترین شبکه آزمایشگاهی کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال گذشته در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مستقر شده است. در همین راستا معاونت بهداشت چندین حوزه کاری را زیرپوشش قرار داده است.

فضل‌الدین فهیمی‌مقدم افزود: آزمایشگاه مرجع سل که در بیمارستان شریعتی مشهد واقع شده، به عنوان مرجع شمال‌شرق کشور برای آزمایشات مرتبط با سل، از جمله کشت و آنتی‌بیوگرام فعالیت می‌کند. آزمایشگاه مرجع غربالگری نوزادان نیز به بررسی خون نوزادان می‌پردازد، این آزمایشگاه با پوشش پنج دانشگاه دیگر شامل سبزوار، گناباد، نیشابور، تربت حیدریه و جام، مسئولیت غربالگری کم‌کاری تیروئید و کتونوری را بر عهده دارد.

وی افزود: همچنین آزمایشگاه مرجع تشخیص اچ‌آی‌وی در سطح استان و شمال شرق کشور با ارائه تست‌های مولکولی و سرولوژی در حال فعالیت است.

بیش از ۹۵درصد تجهیزات آزمایشگاهی، قدیمی است

فهیمی‌مقدم بیان کرد: بیش از ۹۵درصد تجهیزات آزمایشگاهی در مراکز ما قدیمی است و بیش از ۱۰سال عمر دارند، البته عمر برخی از این تجهیزات به بیش از بیست سال هم می‌رسد.

وی از دلایل نبود نوسازی به هزینه‌های بالای خرید و تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: با این حال، در حوزه تجهیزات مولکولی برای آزمایشات خاص مانند سل، اچ‌آی‌وی، تب دنگی و آنفلوانزا، تجهیزات به‌روز و کارآمد دردسترس داریم.

وی اضافه کرد: پروژه‌ای را در سال۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ وزارت بهداشت تعریف کرد که بر اساس آن ۲۵۰میلیون دلار از طریق بانک جهانی به دانشگاه علوم پزشکی وام داده شد تا تجهیزات خوبی را از طریق سازمان جهانی بهداشت که ورای تحریم‌هاست، وارد کشور کند و بالای ۲۰میلیارد تومان به ما تجهیزات به‌روز داده شد.

رئیس اداره امور آزمایشگاه معاونت بهداشتی علوم پزشکی مشهد همچنین به اهمیت پایش مستمر آزمایشگاه‌ها و برگزاری بازرسی‌های دوره‌ای اشاره و تأکید کرد: ما با نظارت دقیق بر عملکرد این مراکز، به دنبال ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی و حفظ سلامت جامعه هستیم. این گزارش نشان می‌دهد که باوجود چالش‌های موجود، معاونت بهداشتی علوم پزشکی مشهد در تلاش است تا با بهره‌گیری از تجهیزات به‌روز و استقرار شبکه آزمایشگاهی جامع، به ارائه خدمات بهتر به شهروندان بپردازد.

خطای آزمایشگاه مرکزی زیر ۶درصد است

وی همچنین به مشکلات موجود در سیستم آزمایشگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت که پدیده خطا‌های آزمایشگاهی امری شناخته‌شده در دنیاست و میزان خطا‌ها بین ۵ تا ۱۵درصد در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است.

فهیمی‌مقدم ادامه داد: با این حال، خطای آزمایشگاه مرکزی ما زیر ۶درصد است و این خطا‌ها عمدتا از نوع ماژور نیستند که جان بیمار را به خطر بیندازند. وی افزود: با تجهیزاتی که امیدواریم به‌زودی وارد کشور شود و تسهیل در روند بروکراسی‌های اداری، انتظار داریم که درصد خطا‌ها کاهش یابد.

فهیمی گفت: ما در سه حوزه شامل تشخیص اچ‌آی‌وی، غربالگری نوزادان و آزمایش‌های مرتبط با بیماری سل مرجع منطقه هستیم. در همین راستا در هفته‌های آتی نیز آزمایشگاه مرجع شناسایی بیماری‌های آب و غذا در مشهد به بهره‌برداری خواهد رسید و این کلان‌شهر با داشتن چهار آزمایشگاه مرجع، قطب منطقه خواهد شد.

در ادامه، فهیمی به چالش‌های انسانی موجود در آزمایشگاه‌های مراکز بهداشتی اشاره و بیان کرد که کمبود متخصصان و شرایط استخدامی به‌ویژه در علوم آزمایشگاهی بحرانی است. وی افزود: از سال ۱۳۸۰ به بعد، دوره‌های دکترای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی که از سوی وزارت بهداشت تأسیس شده، لغو شده است و این باعث کمبود شدید نیروی انسانی در این حوزه شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای جلب توجه متخصصان به بخش بهداشت، باید شرایط شغلی و درآمدزایی مناسبی فراهم شود و مشوق‌هایی برای جذب نیرو‌های فنی ایجاد شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->