همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

خطر افزایش نقدینگی در پی پول‌پاشی برای ترمیم تبعات اقتصادی کرونا

  • کد خبر: ۳۲۷۹۸
  • ۱۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۶
خطر افزایش نقدینگی در پی پول‌پاشی برای ترمیم تبعات اقتصادی کرونا
بانک مرکزی در تازه‌ترین آمار منتشر‌شده درباره رشد نقدینگی در کشور خبر از رشد ۲ واحد درصدی نقدینگی داده و علت آن را اجرای برنامه‌های حمایتی در پی شیوع ویروس کرونا اعلام کرده است.
مسعود سلطانی / شهرآرانیوز - بانک مرکزی در تازه‌ترین آمار منتشر‌شده درباره رشد نقدینگی در کشور خبر از رشد ۲ واحد درصدی نقدینگی داده و علت آن را اجرای برنامه‌های حمایتی در پی شیوع ویروس کرونا اعلام کرده است. در این گزارش که رشد نقدینگی در ۳‌ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۹ در آن اعلام شده آمده است: «براساس محاسبات انجام‌گرفته توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی، حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ به ۲۶۵۱۴.۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷.۳ درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین حجم پایه پولی در پایان خرداد ۱۳۹۹ به ۳۸۳۴.۷ هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با پایان سال قبل ۸.۸ درصد رشد نشان می‌دهد.» بانک مرکزی اعلام کرده که مقایسه آمار رشد نقدینگی با رقم مشابه سال گذشته (۵.۳ درصد) حاکی از آن است که تحت تأثیر حمایت‌های صورت‌گرفته از خانوار‌ها و فعالان اقتصادی در پی شیوع ویروس کرونا و نیز افزایش میزان تنخواه‌گردان دولت در سال جاری، رشد نقدینگی در مقایسه با سال گذشته ۲ واحد درصد افزایش یافته است که البته این موضوع پیش‌بینی‌پذیر بود.
بدون تردید رشد نقدینگی در کشور تبعات تورمی خواهد داشت و در سال رکود اقتصادی می‌تواند زندگی مردم را سخت‌تر کند. تجربه رکود هم‌زمان با تورم منجر به تضعیف طبقه متوسط و افزایش تعداد خانوار‌های فقیر در کشور می‌شود. این اتفاق دولت را بر سر یک دوراهی متناقض قرار می‌دهد. از سمتی تداوم اجرای برنامه‌های حمایتی و پرداخت یارانه‌های مستقیم منجر به رشد پرشتاب‌تر نقدینگی و فقیرتر شدن مردم می‌شود و از سویی این تسهیلات و برنامه‌های حمایتی در کوتاه‌مدت تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا را تسکین می‌دهد و پاسخ به توقعات مردم است.
البته اقدامات صورت‌گرفته از سوی بانک مرکزی تاکنون امیدوارکننده هم بوده است. اقداماتی نظیر زمینه‌سازی مناسب برای عرضه و فروش اوراق بدهی دولتی از طریق کارگزاری این بانک و نیز اقدام اخیر بانک مرکزی در خصوص اعلام نرخ سپرده‌پذیری از بانک‌ها در سطح ۱۰ درصد و در ادامه افزایش آن به سطح ۱۲ درصد که تا حدی به ماندگاری پول در بانک‌ها کمک می‌کند. اما واقعیت این است که تمامی اقدامات ذکرشده بازهم نتوانست در ۳ ماه نخست سال اسب سرکش نقدینگی را مهار کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->