به گزارش شهرآرانیوز؛ سیزدهم فروردین امسال حادثهای عجیب در یکی از جادههای کشور رخ داد که منجر به مرگ دلخراش کودکی هشت ساله شد. این حادثه در یکی از محورهای شهرستان طبس رخ داد و یک خودروی پژو بدون هیچ تصادفی دچار حادثه شد. با حضور عوامل پلیس راه در محل مشخص شد که راننده این خودرو پسری هفده ساله بوده و تنهاسرنشین این خودرو نیز پسربچهای هشت ساله بوده که تا کمر از شیشه باز خودرو بیرون آمده است.
در این حادثه راننده بدون گواهی نامه ناگهان به قصد مانور اقدام به تغییرمسیر ناگهانی کرده است که ناگهان پسربچه از خودرو به بیرون پرتاب شده و براثر برخورد سرش به آسفالت کف خیابان، جان باخته است. شاید این حادثه دور از ذهن به نظر بیاید، اما هم اکنون خودروهای زیادی را میتوان در سطح شهر مشهد دید که کودکان از سقف متحرک (سانروف) یا شیشههای خودرو بیرون آمدهاند؛ آن هم برابر چشمان والدینی که تا با چشم خود حادثه را نبینند، گویا باور نمیکنند که ممکن است خطری کودک آنها را در خودروی شخصی شان تهدید کند.
افزایش تعداد کودکانی که با توجه به گرمی هوا از خودروهای در حال حرکت بیرون میآیند، هشدارهای رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه مشهد را در پی داشته است.
والدین همیشه برای کودکان بهترین الگو هستند؛ تا جایی که هر فردی شبیه خانواده و بستری میشود که در آن رشد کرده است. با وجود این، برخی والدین این روزها به جای قانون پذیر کردن کودکانشان با دلسوزیهای بیجا آنها را به سمت قانون گریزی سوق میدهند، این موضوع با یک حرکت ساده، همچون نشاندن کودکان در صندلی جلوی خودروها به جای نشاندن کودک در صندلی عقب یا استفاده از صندلی ویژه کودک آغاز میشود.
البته این تازه آغاز این راه دشوار است که میتواند منجر به ضرر جامعه در سالهای دور شود؛ زیرا هم جان کودک در خطر است و ممکن است در تصادف دچار جراحتهای جدی شود یا جان ببازد که حذف او یک نیروی فعال را از جامعه حذف میکند یا با آموزش قانون گریزی کودک امروز تبدیل به یک بزهکار آینده شود.
براساس آمار اورژانس مشهد، سال گذشته چهار حادثه پرت شدن کودک از خودرو به اورژانس اعلام شده است؛ البته این تنها مربوط به مواردی است که کودک دچار جراحت شده و مطمئنا دهها حادثه دیگر در این مسیر به هیچ نهادی گزارش نشده است؛ زیرا اتفاق خاصی برای کودک نیفتاده است یا خود خانواده فرزندشان را به بیمارستان رساندهاند.
به گفته رئیس اورژانس مشهد، پرت شدن کودک از پنجره بالای خودروها (سانروف) یکی از پرتکرارترین حوادث فصل گرم است؛ اما این تنها یکی از دهها حادثهای است که ممکن است برای کودکان رخ بدهد.
دکتر علی یزدانی در این زمینه ادامه میدهد: وارد شدن جسم خارجی به چشم یا نیش حشراتی همچون زنبورها، یکی دیگر از حوادثی است که میتواند کودکی را که از سقف یا پنجره خودرو بیرون رفته است، با خطر روبه رو کند که احتمال نابینایی نیز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال دو مورد حادثه برای کودکانی که از پنجره یا سانروف بیرون رفتهاند، در مشهد رخ داده است، بیان میکند: گرم شدن هوا به ویژه رسیدن به آخر بهار، تعداد این قبیل حوادث را بیشتر میکند و در کنار این حوادث، استفاده نکردن کودکان از کمربند یا صندلی ویژه نیز میتواند در تصادفها منجر به آسیب دیدن کودکان شود؛ تا جایی که در برخی سوانح بزرگ ترها به واسطه بستن کمربند آسیب ندیدهاند، اما کودکان با آسیبهای جدی روبه رو شدهاند.
رئیس اورژانس مشهد با بیان اینکه تمایل کودکان به بیرون رفتن از پنجره یا سقف خودروی در حال حرکت موضوع تازهای نیست، تصریح میکند: سانروف برای تهویه هوا، استفاده از نور خورشید و... در برخی از خودروها در نظر گرفته شده است؛ اما متأسفانه شاهد این هستیم که تغییر کاربری داده و به محلی برای تفریح کودکان تبدیل شده است که گاهی نیز تحرک کودک منجر به پرت شدن حواس راننده و به تبع آن وقوع تصادف میشود.
یزدانی ادامه میدهد: همکاران ما در سالهای گذشته برای کمک به شهروندان در تصادفهایی حاضر شدهاند که ترمز ناگهانی راننده منجر به پرتاب کودک روی خودرو یا بیرون از خودرو شده است؛ چنین حوادثی متأسفانه در بسیاری موارد به آسیب نخاعی، قطع عضو و صدمات جدی و در مواردی به فوت کودکان منجر شده که شایسته است خانوادهها برای یک لحظه خوشی و خنده، آینده و سلامت کودکشان را به خطر نیندازند.