حمیدرضا علیزاده در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان اینکه ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی حرفهای در خانههای حمایتی از دیگر خدمات بهزیستی به توانخواهان اعصاب و روان است، گفت: خانههای حمایتی بیماران روانی مزمن، خانههایی است برای اسکان حداکثر ۱۰ بیمار روانی مزمن با حدی از توانمندی که بتوانند امور شخصی خود را انجام دهند، فاقد تحریکات عصبی روانی شدید بوده و شرایط لازم برای زندگی مستقل و در کنار خانواده را ندارند. در حال حاضر پنج خانه حمایتی در استان خراسان رضوی فعال است. هدف از ایجاد این خانهها، ارائه خدمات بهینه در خانههایی مشابه منازل عادی خانوادههای ایرانی و براساس سنتهای بومی و محلی است. در این خانهها که شباهتی به مراکز بزرگ آسایشگاهی ندارد، بیماران به کارگاههای مراکز آموزشی، حرفهآموزی و نهایتاً محل اشتغال اعزام میگردند، در صورت وجود بستر مناسب تحصیل میکنند، فرهنگ تلفیق اجتماعی و مشارکت اجتماعی را فرامیگیرند و زمینه الحاق اجتماعی را تجربه میکنند.
وی درخصوص اقدامات توانبخشی و بازتوانی بیماران در مراکز اعصاب و روان، گفت: در این مراکز، خدمات پزشکی، روانپزشکی، پرستاری، کاردرمانی و بازتوانی مورد نیاز بیماران، آموزش مهارتهای زندگی و توانبخشی حرفهای، مشاوره و مددکاری، تربیتبدنی و تفریحدرمانی، ایجاد زمینه حضور در جامعه و تعاملات اجتماعی و... ارائه میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از دیگر خدمات ارائهشده به این گروه از جامعه هدف، خصوصاً بیمارانی که از مراکز مراقبتی ترخیص میشوند، کمکهزینه معیشت و مستمری، پرداخت هزینه حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده و ارائه خدمات توانبخشی در منزل است. در موضوع ارائه خدمات توانبخشی در منزل، ۹ مرکز در استان به ارائه خدمات به بیماران در محل سکونت آنان میپردازند.