به گزارش شهرآرانیوز، صبح امروز، سوم اردیبهشت ۱۴۰۴، مجلس شورای اسلامی در صحن علنی با فوریت تغییر ساعت رسمی کشور مخالفت کرد و این در حالی است که علاءالدین رفیعزاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی، چند روز گذشته گفته بود که لایحهای دوفوریتی به مجلس ارائه شده تا در صورت تصویب، اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت داده شود؛ چه این لایحه مصوب شود و چه نشود، ساعات کاری ادارات از ۱۵ خردادماه تا ۱۵ شهریورماه تغییر خواهد کرد و ادارات از ۶ صبح شروع به کار میکنند.
درخصوص علت مخالفت مجلس با تغییر ساعت رسمی کشور، با علیاصغر نخعیراد، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
نخعیراد در گفتوگو با شهرآرانیوز، اظهار کرد: علت مخالفت نمایندگان با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، این است که سال ۱۴۰۱ مجلس به این موضوع ورود پیدا کرد و تکلیف را روشن کرد و از طرفی، تغییر ساعتها اثر روانی دارد و مردم را آزار میدهد؛ از این جهت، با دوفوریتی این لایحه مخالفت شد.
وی افزود: موافقان بر این عقیدهاند که تغییر ساعت رسمی بر کاهش مصرف انرژی مؤثر است و مخالفان معتقدند تأثیری ندارد و مردم را تا مدتی دچار سردرگمی میکند؛ بههرحال بحث کارشناسی است و وقتی لایحهای به صحن بیاید، باید دید مجلس چه تصمیمی اتخاذ میکند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: کسی نمیتواند بدون قانونِ مجلس، اجرا کند؛ چراکه سال ۱۴۰۱ مجلس تغییر ساعتها را منع کرد و این لایحه به دنبال نقض قانون است که دومرتبه به دولت اجازه تغییر ساعتها داده شود. علت مخالفت با فوریت این است که تغییر دولتها و سلیقهها نباید قانون را تغییر دهد.
نخعیراد درنهایت تأکید کرد: در صورتی تغییر ساعت رسمی کشور مفید است که صداوسیما از این ساعات تبعیت کند، اما زمانی که تبعیت نمیکند، اثر آن از بین میرود. صداوسیما مخاطب بسیاری دارد و میتواند مفید واقع شود. اگر در لایحه، صداوسیما مکلف به تغییر ساعات برنامههایش شود، در مصرف انرژی مؤثر خواهد بود.