به گزارش خبرنگار شهرآرانیوز، علیرضا صدرزاده امروز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) در نشست خبری نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها، در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر مجموع ذخایر طلای شناختهشده جهان حدود ۲۵۰ هزار تن است که از این میزان تاکنون ۲۰۰ هزار تن استخراج شده و تنها ۵۰ هزار تن ذخیره قابل استخراج باقی مانده است. اگر ذخایر جدید کشف نشود، با توجه به میزان فعلی استخراج، این ذخایر طی ۵۰ سال آینده به پایان خواهد رسید.
وی افزود: چین با استخراج سالانه ۳۸۲ تن، بزرگترین استخراجکننده طلا در جهان است. در مقابل، ایران سالانه حدود ۱۱ تن طلا استخراج میکند و در رتبه ۳۹ یا ۴۰ جهانی قرار دارد.
صدرزاده همچنین بیان کرد: از مجموع ۳۱ استان کشور، ۲۱ استان دارای ذخایر شناختهشده و ثبتشده طلا هستند و قابلیت راهاندازی معادن طلا در این استانها وجود دارد. در حال حاضر از ۱۵ معدن شناساییشده طلا در کشور، تنها ۳ یا ۴ معدن به طور فعال در حال استخراج هستند.
وی در ادامه اظهار داشت: تجارت جهانی طلا ارزشی معادل ۵۰۰ میلیارد دلار دارد که سهم ایران حدود دوهزارم درصد از این رقم است. در عین حال، ایران پنجمین مصرفکننده بزرگ طلا در میان ۱۰ کشور بزرگ جهان از نظر تولید و مصرف طلا به شمار میرود.
گفتنی است نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگها از نهم تا دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴، در نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار خواهد شد.