مشهد در وضعیت هشدار | تمهیدات ویژه شهرداری مشهد برای مقابله با بارندگی و سیلاب (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آماده‌باش شهرداری مشهد برای مقابله با وزش باد شدید و رگبار باران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره کوچه‌ای قدیمی در محله توحید مشهد | پاچناری که گلشن شد اطلاعیه تعطیلی ۵ بوستان مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) دو پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل متروپلیس برای توجه ویژه به کودکان و مردم غزه مطالبه ساکنان محله سجادیه مشهد برای بازگشت مشوق‌های بافت فرسوده ثبت ۱۰ رویداد گردشگری مشهد مقدس در تقویم ملی عضو شورای اسلامی شهر مشهد: خیلی مهم بود که اتصال مترو به حرم مطهر رضوی در دوره ششم شورا انجام شود رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم دبیرکل انجمن کلان‌شهر‌های جهان: مشهد به‌زودی از یک شهر مشهور، به بازیگر بین‌المللی تبدیل خواهد شد نگاه سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد به عملکرد شورای ششم | این دوره، فعال‌ترین شورای شهر مشهد است مرور کارنامه شورای ششم از زبان رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد | این شورا دستاورد‌های بزرگی داشته است پیشنهاد شهردار مشهد مقدس به دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان برای تشکیل کمیته خلاقیت و نوآوری در متروپلیس + فیلم هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت شهر مشهد از نگاه رئیس شورای اسلامی شهر مشهد | فراوانی طرح‌های دوفوریتی، چالش بزرگ شورای ششم بود ناصحی: مهم‌ترین وظیفه شورای شهر، انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداری است پیام تسلیت رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه‌دیده در انفجار اسکله شهید رجایی رفع اختلال ۱۰دقیقه‌ای در سرویس‌دهی خط یک مترو مشهد رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطارشهری معادل با چهار پل چهارسطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم موزه زنده میدان عدالت مشهد
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم

  • کد خبر: ۳۲۹۲۵۸
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد: تحولات زیادی در دوره اخیر شورا در حوزه بانوان رخ داده است | به دنبال نگاه زنانه و مادرانه به شهر بودیم
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد گفت: هدف از ایجاد این کمیسیون تعالی زیست‌پذیری شهری در حوزه بانوان و خانواده است، ضمن اینکه باید نیاز‌های ویژه بانوان در شهر توسط مدیریت شهری پاسخ داده شود. این نیاز‌ها گاهی به دلیل نبود نگاه زنانه و مادرانه به شهر مغفول مانده و به آن توجهی نشده است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز، تقریباً نیمی از جمعیت نزدیک به چهارمیلیون‌نفری مشهد بر اساس آخرین آمارها، زنان و بانوان هستند؛ جمعیتی که نیاز‌های ویژه‌ای دارند و باید در مدیریت شهری به آن توجه شود، اما در همه این سال‌ها شهر به‌اصطلاح «مردانه» طراحی و ساخته شده است. توجه به نیاز‌های این گروه مهم جمعیتی در شهر، زیست‌پذیرکردن شهر برای آن‌ها و افزودن نگاه زنانه و مادرانه به شهر باعث شد تا برای اولین‌بار در شورا‌های شهر کشور، کمیسیون بانوان و خانواده در دوره ششم شورای اسلامی شهر مشهد تشکیل شود تا هم موضوعات خاص و تخصصی این حوزه را پیگیری کرده و هم اینکه تصمیم‌گیری برای بانوان را به خودشان واگذار کند. از عُمر این کمیسیون که هم‌زمان با شروع دوره ششم شورای شهر تشکیل شده است، نزدیک به چهارسال می‌گذرد و فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، از مهم‌ترین دستاورد‌های این کمیسیون خاص می‌گوید.

شهر‌های دیگر هم از الگوی شورای ششم برای تشکیل کمیسیون بانوان الگو گرفتند. تشکیل چنین‌کمیسیونی در شورای شهر چه ضرورتی داشت؟

هدف از ایجاد این کمیسیون تعالی زیست‌پذیری شهری در حوزه بانوان و خانواده است، ضمن اینکه باید نیاز‌های ویژه بانوان در شهر توسط مدیریت شهری پاسخ داده شود. این نیاز‌ها گاهی به دلیل نبود نگاه زنانه و مادرانه به شهر، مغفول مانده و به آن توجهی نشده است. کمیسیون ویژه بانوان برای پیشبرد اهداف خودش سه مسیر برنامه و بودجه و ساختار، سخت‌افزار و نرم‌افزار را در این سه سال تعریف کرد و جلو برد.

بودجه اختصاصی برای بانوان موضوعی است که تا پیش از تشکیل این کمیسیون و شورای ششم گویا در مدیریت شهری وجود نداشته است؛ اعدادی که در این سال‌ها برای حوزه بانوان هزینه شده، چقدر بوده است؟

شورای ششم و کمیسیون ویژه بانوان و خانواده برای اولین بار در تاریخ شورا و شهرداری برش بودجه‌ای ویژه بانوان را تصویب کرد که این عدد در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۰ میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۳ به ۳۶۰ میلیارد تومان رسید و این افزایش در سال چهارم هم به ۷۰۰ میلیارد تومان رسید؛ آن هم درحالی‌که شهری مثل تهران برای بانوان چیزی نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان بودجه دارد. جدا از بودجه، در حوزه برنامه‌ریزی هم اتفاقات ویژه‌ای برای اولین بار در شهر افتاد و با تکلیف شورای ششم، برش ویژه‌برنامه‌های حوزه بانوان تدوین و در نظر گرفته شد که در آن، مسائل بانوان شهر رصد و از بین آن‌ها مسائل مهمی احصا شد. ما در این مدت، راه‌اندازی ساختار اداره کل بانوان در شهرداری‌های کشور را نیز پیگیری کردیم و در برنامه ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ شهرداری، برای اولین‌بار بخش بانوان در نظر گرفته شد.

یکی از مشکلات شهر‌های بزرگ و ازجمله مشهد نبود زیرساخت‌های مناسب برای بانوان در آن است، زیرساخت‌هایی مثل بوستان‌های اختصاصی و فضا‌های خاص؛ کمیسیون بانوان و خانواده برای ایجاد این زیرساخت‌ها چه گام‌هایی برداشته است؟

تقویت و ایجاد زیرساخت‌های شهری برای بانوان یکی دیگر از کارویژ‌ه‌ها و دغدغه‌های مهم کمیسیون بانوان و خانواده بود و از دل همین دغدغه، ایده پارک‌های شهربانو متولد و قرار شد تا در هر پارک ۵هکتاری یک فضای ویژه برای تفریح بانوان ساخته شود. شهربانو در دو پارک وکیل‌آباد و کوهسنگی افتتاح شد و شهربانو بسیج هم با سه هکتار مساحت در همین دوره مدیریت شهری افتتاح خواهد شد. بوستان بانوان پارک ۷۳هکتاری کرامت و شهربانو، آفتاب و طرق هم به‌زودی کلنگ‌زنی می‌شوند تا مساحت بوستان‌های بانوان در دوره ششم شورای شهر به بیش از ۸۰ هکتار برسد. در کنار این‌ها و با راهبری کمیسیون بانوان و خانواده، پروژه‌های نیمه‌تمامی مثل سالن ورزشی مادروکودک و استخر بانوان شهید قربانی به بهره‌برداری رسید و از همه مهم‌تر اینکه حدود دو سال است با تصویب شورای ششم استفاده از دوچرخه‌های بایدو در بوستان‌های بانوان رایگان شده است. امروز از ۵۰ هزار مشترک بایدو، ۱۸ هزار نفر خانم در بوستان‌های بانوان، عضو بایدو هستند و تعداد دوچرخه‌ها را به ۱۱۰ دستگاه رساندیم.

ما حتی در بحث ایجاد زیرساخت برای اشتغال بانوان سرپرست‌خانوار هم ورود کردیم و در گام اول، ایجاد و توسعه مراکز رویش با تمرکز بر جامعه هدف اقشار خاص، سرپرست‌خانوار و کسانی که به اشتغال نیاز دارند، انجام شد. با این روش، بانوان در اشتغال توانمند و وارد چرخه اشتغال می‌شوند. همچنین بازار‌هایی ایجاد و تخفیف‌هایی در عوارض و بهای خدمات برای بانوان در نظر گرفته شد. برای صدور مجوز‌های فعالیت‌های بانوان در روزبازار‌ها و شب‌بازار‌ها و همچنین سامان‌دهی مشاغل، کار‌های خوبی انجام شد و شاید باورکردنی نباشد، اما حدود ۳ هزار مجوز برای روزبازار و شب‌بازار فقط برای زنان سرپرست‌خانوار در بازار‌های شهرداری صادر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->