هشدار مایکروسافت به کاربران اپلیکیشن Authenticator: رمزهای عبور خود را ذخیره کنید واردات همه برند‌های گوشی همراه آزاد شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) شرکت ایکس سرویس پیام‌رسان XChat را برای برخی کاربران فعال کرد نمونه ارتقایافته ماهواره کوثر آماده پرتاب می‌شود واکنش ایلان ماسک به اضافه‌شدن گراک به تلگرام: هنوز قراردادی امضا نشده است! گوگل: برای حل مشکل خالی‌شدن سریع باتری در اندروید اینستاگرامتان را آپدیت کنید! آپدیت جدید هوش مصنوعی دیپ‌سیک منتشر شد (۸ خرداد ۱۴۰۴) ایلان ماسک پایان مأموریتش در دولت ترامپ را رسماً اعلام کرد کدام بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۲۴ بیشترین کاربران را داشته‌اند؟ + جدول پرفروش‌ترین گوشی‌های هوشمند جهان در سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۲۵ عکس‌های سه‌بعدی اینستاگرام به هدست‌های Meta Quest می‌آیند استخراج قانونی رمزارز فقط در زمان‌های غیرپیک مجاز است هوش مصنوعی گراک تاچندماه دیگر به تلگرام اضافه می‌شود + فیلم وزیر ارتباطات: باید معیشت مردم در افزایش تعرفه اینترنت مدنظر قرار بگیرد هوش مصنوعی در آینده وردپرس نقش محوری خواهد داشت مالکیت رمزارز‌ها در سال ۲۰۲۵ افزایش چشمگیری یافته است اپ گوگل در زبانه‌ای جدید تصاویر موضوعی نمایش می‌دهد همه چیز درباره فصل سوم سریال The Last of Us: زمان پخش، بازیگران و خلاصه داستان ترامپ به دلیل سفرنکردن تیم کوک به عربستان برای اپل تعرفه ۲۵ درصدی وضع کرد مناطق آزاد سایبری چیست؟ | اینترنت بدون فیلتر برای عده‌ای خاص!
سرخط خبرها

مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند

  • کد خبر: ۳۳۰۵۴۷
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۲
مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند
تحقیقات جدید نشان می‌دهد خفاش‌های لب‌‌چین‌دار (fringe-lipped bats) که از پاناما تا برزیل زندگی می‌کنند، به‌تدریج یاد می‌گیرند با شنیدن صدای جفت‌یابی قورباغه‌ها، گونه‌های خوشمزه را از گونه‌های سمی تشخیص دهند.

شهرآرانیوز؛ خفاش‌های لب‌چین‌دار که در جنگل‌های بارانی گرمسیری زندگی می‌کنند، عمدتاً از دوزیستان مانند قورباغه‌ها تغذیه می‌کنند. اما همه قورباغه‌های جنگلی برای خفاش‌ها مناسب نیستند. این خفاش‌ها به‌صورت انتخابی از قورباغه‌های کوچک تغذیه می‌کنند و قید گونه‌های سمی را می‌زنند. سؤال این بود که آیا این توانایی ذاتی است یا اکتسابی؟

برای پاسخ به این سؤال، محققان ۲۱ خفاش بالغ و ۱۹ خفاش جوان را با پخش صدای جفت‌یابی ۱۵ گونه قورباغه مورد آزمایش قرار دادند. 

خفاش‌ها که از طبیعت جمع‌آوری شده بودند، در یک قفس بزرگ پرواز قرار داده شدند و صدای قورباغه‌ها برایشان پخش شد. پژوهشگران واکنش خفاش‌ها، از جمله ترک لانه و میزان علاقه به شکار را ثبت کردند.

نتایج نشان داد که خفاش‌های بالغ بیشترین واکنش شکارگرانه را به قورباغه‌های خوش‌طعم نشان دادند. خفاش‌های جوان به‌صورت قابل‌توجهی به وزغ‌های سمی که خفاش‌های بالغ نادیده گرفته بودند، واکنش نشان دادند. همچنین علاقه کمتری به خوش‌طعم‌ترین قورباغه‌ها داشتند.

این یافته‌ها حاکی از آن است که خفاش‌ها به‌مرور زمان یاد می‌گیرند کدام قورباغه‌ها ارزش تعقیب دارند. به نظر می‌رسد خفاش‌های جوان در ابتدا به طعمه‌های بزرگ جذب می‌شوند، اما با کسب تجربه، قورباغه‌های بی‌خطر را شناسایی و از گونه‌های سمی یا نامناسب چشم‌پوشی می‌کنند.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که فرآیند‌های مشابهی در سایر شکارچیان نیز اتفاق می‌افتد. این مطالعه بر اهمیت یادگیری و تجربه در شکل‌گیری رفتار‌های شکارگری تأکید دارد.

نتایج این تحقیق در مجله  the Royal Society منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->