مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند بسته‌های تخفیفی رومینگ همراه اول و ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۴ + روش فعالسازی مشخصات سرفیس پرو جدید با نمایشگر ۱۲ اینچی لو رفت گوگل به زودی به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه استفاده از چت‌بات Gemini را می‌دهد کشف انقلابی دانشمندان درباره منشأ طلا: مگنتارها، کارخانه‌های جدید تولید عناصر گرانبها! نسخه آزمایشی One UI ۸ سامسونگ احتمالا ماه آینده منتشر می‌شود ویدئو | موتورسیکلت پرنده Volonaut که از پیشرانه جت برای پرواز استفاده می‌کند زمان انتشار بازی GTA VI به تأخیر افتاد + دلیل و تاریخ جدید هشدار اپل به کاربران آيفون: مراقب حمله جاسوس‌افزاری باشید نتیجه تحقیقات جدید: رژیم غذایی فستینگ منجر به تغییرات پویا در مغز می‌شود گوگل پلی از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا کنون ۴۷ درصد از برنامه‌هایش را کاهش داده است جمینای گوگل احتمالا تا پایان ۲۰۲۵ با آیفون ادغام می‌شود بزرگ‌ترین ساختار کیهانی ممکن است ۵۰درصد بزرگ‌تر از آن چیزی باشد که تصور می‌کردیم نامه انجمن «فین‌تک» ایران به رئیس جمهور در اعتراض به ضرب‌الاجل بانک مرکزی به صرافی‌های رمزارزی ابزارهای جدید هوش مصنوعی گوگل برای یادگیری زبان معرفی شدند گوگل زبان فارسی را به هوش مصنوعی پادکست‌ساز NotebookLM اضافه کرد ویدئوکست | اخبار علم و فناوری در هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ازبین‌بردن عوارض قرص‌های لاغری و راهکار‌های علمی و مؤثر برای بازگرداندن سلامتی راهکار‌های جلوگیری از قطع اینترنت در تابستان | ارتباطات زیر سایه خاموشی‌ها دانشمندان، به‌صورت اتفاقی، فرضیه ۶۷ ساله درباره ویتامین B1 را تأیید کردند نتیجه تحقیقات جدید: ضرر استرس کاری و دود دست‌دوم سیگار برابر است!
سرخط خبرها

مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند

  • کد خبر: ۳۳۰۵۴۷
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۲
مطالعه جدید: خفاش‌ها از صدای قورباغه‌ها، طعمه‌های خوشمزه را از سمی تشخیص می‌دهند
تحقیقات جدید نشان می‌دهد خفاش‌های لب‌‌چین‌دار (fringe-lipped bats) که از پاناما تا برزیل زندگی می‌کنند، به‌تدریج یاد می‌گیرند با شنیدن صدای جفت‌یابی قورباغه‌ها، گونه‌های خوشمزه را از گونه‌های سمی تشخیص دهند.

شهرآرانیوز؛ خفاش‌های لب‌چین‌دار که در جنگل‌های بارانی گرمسیری زندگی می‌کنند، عمدتاً از دوزیستان مانند قورباغه‌ها تغذیه می‌کنند. اما همه قورباغه‌های جنگلی برای خفاش‌ها مناسب نیستند. این خفاش‌ها به‌صورت انتخابی از قورباغه‌های کوچک تغذیه می‌کنند و قید گونه‌های سمی را می‌زنند. سؤال این بود که آیا این توانایی ذاتی است یا اکتسابی؟

برای پاسخ به این سؤال، محققان ۲۱ خفاش بالغ و ۱۹ خفاش جوان را با پخش صدای جفت‌یابی ۱۵ گونه قورباغه مورد آزمایش قرار دادند. 

خفاش‌ها که از طبیعت جمع‌آوری شده بودند، در یک قفس بزرگ پرواز قرار داده شدند و صدای قورباغه‌ها برایشان پخش شد. پژوهشگران واکنش خفاش‌ها، از جمله ترک لانه و میزان علاقه به شکار را ثبت کردند.

نتایج نشان داد که خفاش‌های بالغ بیشترین واکنش شکارگرانه را به قورباغه‌های خوش‌طعم نشان دادند. خفاش‌های جوان به‌صورت قابل‌توجهی به وزغ‌های سمی که خفاش‌های بالغ نادیده گرفته بودند، واکنش نشان دادند. همچنین علاقه کمتری به خوش‌طعم‌ترین قورباغه‌ها داشتند.

این یافته‌ها حاکی از آن است که خفاش‌ها به‌مرور زمان یاد می‌گیرند کدام قورباغه‌ها ارزش تعقیب دارند. به نظر می‌رسد خفاش‌های جوان در ابتدا به طعمه‌های بزرگ جذب می‌شوند، اما با کسب تجربه، قورباغه‌های بی‌خطر را شناسایی و از گونه‌های سمی یا نامناسب چشم‌پوشی می‌کنند.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که فرآیند‌های مشابهی در سایر شکارچیان نیز اتفاق می‌افتد. این مطالعه بر اهمیت یادگیری و تجربه در شکل‌گیری رفتار‌های شکارگری تأکید دارد.

نتایج این تحقیق در مجله  the Royal Society منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->