به گزارش شهرآرانیوز، شهید آیتالله مرتضی مطهری ازجملهافتخارات خراسان و به طور ویژه فریمان است که زاده این شهر است. چنین اندیشمندی که تاکنون نام و آوازهاش همچنان در میان نخبگان و دانشجویان و اهل اندیشه مورد توجه است، آثارش بارها تجدیدچاپ شده است. برگزاری «همایش نخبگانی کرامت رضوی در اندیشه مطهر» در شهر فریمان نیز برهمیناساس است تا زمینهای برای ترویج اندیشههای ارزشمند شهید مطهری باشد.
عصر امروز فرهیختگان و خانواده فرهنگیان فریمان و بهطورویژه آیتالله مروی تولیت آستان قدس رضوی، اسدی مدیرکل آموزشوپرورش خراسان، حجتالاسلاموالمسلمین سیدمهدی معلمی امامجمعه فریمان، احسان قاضیزاده نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار فریمان و برخی مسئولان این شهر، میهمان این مراسم در سالن شهید مطهری فریمان بودند.
تولیت آستان قدس رضوی در این همایش با بیان این مطلب که امروز خانواده بزرگ معلمان ایران، شهدای گرانقدر و نامآوری تقدیم ایران و انقلاب و ایران کردهاند که از جمله آنها شهید مرتضی مطهری و شهید رجایی است، اظهار کرد: خانواده شهدای آموزشوپرورش حقیقتا با اهدای شهدای بنامی که دارند، در ایران میدرخشند.
آیتالله احمد مروی با اشاره به شخصیت شهید مطهری بیان کرد: در خصوص شهید مطهری، سخن فراوان است و دیدگاههای ژرف و عمیق و آیندهنگر شهید همچنان برای جامعه امروز ما راهگشا و الهامبخش است. شاید بخشی از بحرانهای فکری و اعتقادی که بخشی از جوانهای ما به آن مبتلا شدهاند، بهدلیل ناآشنایی و انس با اندیشههای تابناک شهید مطهری باشد، لذا رهبر فرزانه انقلاب که خود اندیشمندی بزرگ و صاحبنظر و دوراندیش است، مطالعه و تحقیق پیرامون کتابهای شهید مطهری را جزو کارهای طلاب قرار میدادند تا در کنار کتابهای فقه و اصول، آثار شهید را بخوانند و مقاله بنویسند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به جایگاه بیبدیل شهید مطهری در دفاع عقلانی از دین، بر نقش مهم معلمان در حفظ هویت ملی و دینی جوانان تأکید کرد و گفت: امروز جنگ دشمنان بر سر «هویت» جوان ایرانی است و معلمان در این میدان باید پیشتاز باشند.
وی با تجلیل از مقام شهید آیتالله مرتضی مطهری گفت: مطهری نهتنها عالم به زمان بود و از پرسشها و شبهات نمیهراسید، بلکه آنها را به فرصتی برای تبیین عمیقتر معارف اسلامی تبدیل میکرد.
وی با بیان اینکه امروز نیز نسل جوان با چالشهایی در حوزه هویت مواجه است، افزود: باید منزلت معلمان را حفظ کنیم تا نقش تربیتی خود را بهدرستی ایفا کنند. معلمان الگوی مستقیم دانشآموزان هستند و اگر این نقش درست ایفا شود، جامعهمان در برابر هجمههای فرهنگی بیمه خواهد شد.
آیتالله مروی با اشاره به تلاش دشمنان برای تهیکردن جوانان ایرانی از هویت تاریخی و فرهنگیشان گفت: دشمنان با جنگ نرم میخواهند جوان ایرانی را از ریشههای تمدنی خود جدا کنند. اگر جوانی هویت نداشته باشد، راحت میتوانند هر کاری با او بکنند. درحالیکه ملت ما دارای تمدن، تاریخ، آثار باستانی و ریشههای عمیق فرهنگی است.
وی با یادآوری سخنانی از آیتالله جوادیعاملی که در دیدار با رهبر انقلاب داشتند، فرمودند: «باید به جوانانمان بیاموزیم که به ایرانیبودن خود افتخار کنند. غربیها اگر پیشرفتهای مادی خود را هم نداشتند، چیزی در چنته نداشتند. جوان ایرانی نباید مجذوب ظاهر غرب شود و اصالت خود را فراموش کند».
تولیت آستان قدس رضوی با انتقاد از برخی القائات در دوران طاغوت گفت: در دورهای در مجلس شاهنشاهی گفته میشد ایرانی حتی نمیتواند آفتابه بسازد! این دروغها برای تحقیر ملت ما بود. حالا هم همان برنامه توسط فرعونیان زمان، آمریکا و مستکبران جهانی، دنبال میشود. آنها با زدن ریشههای هویتی ما، میخواهند ما را مطیع کنند.
وی خطاب به معلمان تأکید کرد: شما معلمان باید به دانشآموزان بفهمانید که ایرانیبودن یعنی افتخار، یعنی هویت، یعنی پشتوانه تمدنی، نگذارید دشمن، جوان ایرانی را تحقیر کند. آنها را به مطالعه تاریخ ایران و اسلام تشویق کنید و به آنها عزتنفس بیاموزید.
وی در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: شهید مطهری با وجود عمق علمیاش، به سادهترین شیوهها دین را برای مردم توضیح میداد و از توهین یا تحقیر نمیهراسید. او گفت تبلیغ دین شأن من است، من شأنی برای خودم قائل نیستم. این یعنی خلوص و اخلاص در راه خدا. شهید مطهری، عالمی زمانشناس، شجاع و مؤمن بود. او اگرچه خود استاد فلسفه بود، اما کنار دکتر حمید عنایت نشست تا فلسفه هگل را بیاموزد و حتی اشکالات درسی او را نیز متواضعانه بیان میکرد.
گفتنی است در پایان مراسم از نخبگان فرهنگی، کارگران و خانواده شهدا تقدیر به عمل آمد و از تابلوی ویژه مراسم رونمایی شد.