استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: ساخت ۷۰۵ مدرسه در استان ظرف یک سال عراقچی با نخست وزیر پاکستان دیدار کرد فیلم | واکنش شهید رئیسی به شرایط ابتدای دولت سیزدهم المیادین از برگزاری دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا در آینده نزدیک خبرداد عراقچی: دیپلماسی بر مبنای احترام و منافع متقابل، تنها راه تحقق توافق است رئیس‌جمهور وارد مشهد مقدس شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم مسعود پزشکیان عازم مشهد شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سردار کمالی: سربازان وظیفه بعد از پایان خدمت دنبال کار نگردند سیدعلی مدنی‌زاده، گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد، کیست؟ + بیوگرافی و سوابق گفت‌وگوی تلفنی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عراقچی و تکرار ادعای بی‌اساس درباره ایران (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تماس تلفنی نخست وزیر هند با پوتین درباره تنش‌های کشورش با پاکستان (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: کشف پایگاهی در ارتفاعات جبل الشیخ سوریه عضو کمیسیون عمران مجلس: در شرایط فعلی، استیضاح وزیر راه به‌صلاح نیست ۳۲ فلسطینی دیگر در غزه به شهادت رسیدند | شمار شهدا به ۵۲ هزار و ۵۶۷ نفر رسید (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) امتناع شرکت‌های هوایی غرب از ورود به حریم هوایی پاکستان اژه‌ای: ۲ نفر در رابطه با انفجار بندر شهید رجایی بازداشت شده‌اند انتقاد یک روزنامه عبری: ارتش رژیم صهیونیستی آمار افسران دارای اختلال روانی را فاش نمی‌کند! سازمان ملل هشدار داد؛ کمبود شدید منابع خدمات پزشکی در غزه هشدار عراق درباره گسترش بحران سوریه در منطقه اتفاق نظر تحلیلگران سیاسی و نظامی: حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون یک اتفاق استثنایی است انهدام مخفیگاه‌های داعش در غرب عراق و هلاکت ۵ تروریست (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) دومین آزمایش موشکی پاکستان در کشاکش تنش با هند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز دیدار رسمی وزیران خارجه ایران و پاکستان (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم ترامپ دستور بازگشایی مخوف‌ترین زندان تاریخی آمریکا را صادر کرد سیاست‌مدار صهیونیست: طرح جدید نتانیاهو حکم مرگ نظامیان اسرائیلی است سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال شهرآرانیوز: ازسرگیری فعالیت کنسولگری عربستان در مشهد در محل قبلی بستگی به خودشان دارد + فیلم و عکس بقائی: برای ادامه گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم منتظر نظر عمان هستیم | هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ می‌دهیم در حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به شمال غزه، تعدادی فلسطینی شهید و زخمی شدند (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟

  • کد خبر: ۳۳۰۶۳۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟
خبرگزاری رویترز نوشت: اتحادیه اروپا به‌دنبال قطع باقی‌مانده روابط گازی با روسیه است، اما با محدودیت‌های قانونی مواجه است.

به گزارش شهرآرانیوز، این خبرگزاری افزود: اتحادیه اروپا سه شنبه، از نقشه راهی رونمایی خواهد کرد که حذف تدریجی باقیمانده روابط گازی با مسکو را هدف قرار می‌دهد. اما در غیاب تحریم ها، برای خریداران دشوار خواهد بود که از قرارداد‌های گازی با استفاده از گزینه‌های قانونی مانند شرط «فورس ماژور» خارج شوند.

(فورس ماژور یا قوه قهریه عبارت است از یک مانع اجتناب ناپذیر ناشی از یک رویداد خارجی که از اجرای تعهد یا رعایت یک قاعده حقوق بین الملل جلوگیری می‌کند).

نقشه راه اتحادیه اروپا همزمان با اقدامات آمریکا برای فشار بر روسیه جهت دستیابی به توافق صلح با اوکراین ارائه می‌شود. اگر این توافق حاصل شود می‌تواند راه را برای انرژی روسیه و لغو تحریم‌های این کشور در این بخش باز کند.

به نوشته رویترز، هنوز هم حدود ۱۹ درصد گاز اروپا از طریق خط لوله ترک استریم و انتقال گاز طبیعی مایع (ال ان جی) از روسیه تامین می‌شود و اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۷ را به عنوان حذف کامل واردات سوخت فسیلی روسیه تعیین کرده است، اما این هدف الزام آور نیست و بستگی به تصمیم کشور‌های عضو و تمایل آنها برای قطع توافقات عرضه انرژی از مسکو دارد.

کمیسیون اروپا اکنون در حال بررسی گزینه‌های قانونی برای اجازه به شرکت‌های اروپایی برای استفاده از شرط فورس ماژور و خروج از قرارداد‌های گازی آنها با روسیه بدون مواجهه با جریمه‌ها هستند.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا (که نام او در گزارش رویترز ذکر نشده است) ماه گذشته گفت: این کمیسیون همچنین در حال بررسی اقداماتی است که شرکت‌های اروپایی را از ورود به قرارداد‌های جدید گازی با روسیه منع می‌کند.

با این حال، وکلای قانونی و تحلیلگران تردید دارند که استفاده از شرط فورس ماژور موثر باشد، زیرا روسیه بدون وقفه در سه سال گذشته و به دنبال حمله به اوکراین به تعهدات خود در قبال قرارداد‌های گازی عمل کرده است و نقض قراردادی برای توجیه استفاده از شرط فورس ماژور وجود ندارد.

آگنیشکا آسون (Agnieszka Ason) متحصص در زمینه قرارداد‌های ال ان جی، گفت: برای این که شرط فورس ماژور اجرایی شود، تامین کننده انرژی باید برای مثال از طریق خودداری از تحویل کالا، قرارداد را نقض کند. اما روسیه در طول سه سال جنگ به تعهدات خود برای عرضه باقی مانده تعهدات گازی خود عمل کرده است.

به گفته کارشناسان حقوقی، تحریم واردات گاز روسیه موثرترین اقدام برای حذف تدریجی گاز روسیه است.

این امر مستلزم تایید همه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا است، اما اسلواکی و مجارستان به دنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه هستند و مجارستان قول داده است که مانع تحریم‌های انرژی روسیه شود.

رویترز نوشت: دعوای حقوقی بین شرکت گازپروم و شرکت‌های انرژی اروپایی به طور قابل توجهی تشدید شده است و ارزش این اختلافات اکنون حدود ۱۸.۵ میلیارد یورو (۲۱ میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود.

دیوید هاوربک از شرکت حقوقی «فیلد فیشر» گفت یکی از گزینه‌ها این است که از شرکت‌ها بخواهیم گاز طبیعی مایع روسیه را از طریق یک طرح خرید مشترک اتحادیه اروپا خریداری کنند و در عین حال مقدار خرید خود را محدود کنند.

این رویکرد می‌تواند به تنظیم جریان گاز روسیه به اروپا کمک کند و در عین حال از تحریم‌های مستقیم اجتناب کند، تحریم‌هایی که مستلزم اتفاق آرا همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->