سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟

  • کد خبر: ۳۳۰۶۳۶
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
چرا اتحادیه اروپا نمی‌تواند روابط گازی با روسیه را کاملاً قطع کند؟
خبرگزاری رویترز نوشت: اتحادیه اروپا به‌دنبال قطع باقی‌مانده روابط گازی با روسیه است، اما با محدودیت‌های قانونی مواجه است.

به گزارش شهرآرانیوز، این خبرگزاری افزود: اتحادیه اروپا سه شنبه، از نقشه راهی رونمایی خواهد کرد که حذف تدریجی باقیمانده روابط گازی با مسکو را هدف قرار می‌دهد. اما در غیاب تحریم ها، برای خریداران دشوار خواهد بود که از قرارداد‌های گازی با استفاده از گزینه‌های قانونی مانند شرط «فورس ماژور» خارج شوند.

(فورس ماژور یا قوه قهریه عبارت است از یک مانع اجتناب ناپذیر ناشی از یک رویداد خارجی که از اجرای تعهد یا رعایت یک قاعده حقوق بین الملل جلوگیری می‌کند).

نقشه راه اتحادیه اروپا همزمان با اقدامات آمریکا برای فشار بر روسیه جهت دستیابی به توافق صلح با اوکراین ارائه می‌شود. اگر این توافق حاصل شود می‌تواند راه را برای انرژی روسیه و لغو تحریم‌های این کشور در این بخش باز کند.

به نوشته رویترز، هنوز هم حدود ۱۹ درصد گاز اروپا از طریق خط لوله ترک استریم و انتقال گاز طبیعی مایع (ال ان جی) از روسیه تامین می‌شود و اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۷ را به عنوان حذف کامل واردات سوخت فسیلی روسیه تعیین کرده است، اما این هدف الزام آور نیست و بستگی به تصمیم کشور‌های عضو و تمایل آنها برای قطع توافقات عرضه انرژی از مسکو دارد.

کمیسیون اروپا اکنون در حال بررسی گزینه‌های قانونی برای اجازه به شرکت‌های اروپایی برای استفاده از شرط فورس ماژور و خروج از قرارداد‌های گازی آنها با روسیه بدون مواجهه با جریمه‌ها هستند.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا (که نام او در گزارش رویترز ذکر نشده است) ماه گذشته گفت: این کمیسیون همچنین در حال بررسی اقداماتی است که شرکت‌های اروپایی را از ورود به قرارداد‌های جدید گازی با روسیه منع می‌کند.

با این حال، وکلای قانونی و تحلیلگران تردید دارند که استفاده از شرط فورس ماژور موثر باشد، زیرا روسیه بدون وقفه در سه سال گذشته و به دنبال حمله به اوکراین به تعهدات خود در قبال قرارداد‌های گازی عمل کرده است و نقض قراردادی برای توجیه استفاده از شرط فورس ماژور وجود ندارد.

آگنیشکا آسون (Agnieszka Ason) متحصص در زمینه قرارداد‌های ال ان جی، گفت: برای این که شرط فورس ماژور اجرایی شود، تامین کننده انرژی باید برای مثال از طریق خودداری از تحویل کالا، قرارداد را نقض کند. اما روسیه در طول سه سال جنگ به تعهدات خود برای عرضه باقی مانده تعهدات گازی خود عمل کرده است.

به گفته کارشناسان حقوقی، تحریم واردات گاز روسیه موثرترین اقدام برای حذف تدریجی گاز روسیه است.

این امر مستلزم تایید همه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا است، اما اسلواکی و مجارستان به دنبال حفظ روابط نزدیک سیاسی و تجاری با روسیه هستند و مجارستان قول داده است که مانع تحریم‌های انرژی روسیه شود.

رویترز نوشت: دعوای حقوقی بین شرکت گازپروم و شرکت‌های انرژی اروپایی به طور قابل توجهی تشدید شده است و ارزش این اختلافات اکنون حدود ۱۸.۵ میلیارد یورو (۲۱ میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود.

دیوید هاوربک از شرکت حقوقی «فیلد فیشر» گفت یکی از گزینه‌ها این است که از شرکت‌ها بخواهیم گاز طبیعی مایع روسیه را از طریق یک طرح خرید مشترک اتحادیه اروپا خریداری کنند و در عین حال مقدار خرید خود را محدود کنند.

این رویکرد می‌تواند به تنظیم جریان گاز روسیه به اروپا کمک کند و در عین حال از تحریم‌های مستقیم اجتناب کند، تحریم‌هایی که مستلزم اتفاق آرا همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->