پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟

  • کد خبر: ۳۳۰۹۴۷
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سیدمحسن زهرایی» در پاسخ به این سوال که مطالعات علمی در این زمینه چه پاسخی می‌دهند؟ گفت: مسئله اول این است که در سطح کشور و دنیا ارزیابی نشده است که نشان دهد آیا این مشکلات مواردش نسبت به پنج سال پیش افزایش پیدا کرده است یا خیر. در جامعه زیاد شنیده می‌شود که برخی بر این باورند که پس از دریافت واکسن کرونا، سرعت ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی در آنها شدت یافته است. همچنین از برخی علائم مانند ریزش مو یا خستگی‌های دائمی رهایی نیافته‌اند. ممکن است این گزاره که «واکسن کرونا مرا به این روز انداخت» را زیاد از اطرافیانمان شنیده باشیم. نکته قابل توجه این است که آیا مطالعات علمی به این گزاره پاسخی داده‌اند؟

او ادامه داد: اول باید ثابت کرد که آیا نسبت به پنج شش سال پیش که اصلاً کرونا نیامده بود، آیا افزایش واقعی رخ داده یا مثلاً شش سال پیش نیز به همین نسبت در جامعه، مواردی مانند انواع عفونت سرماخوردگی‌ها، ریزش مو، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سایر موارد را داشتیم. حال باید مشخص شود که آیا یک افزایش قابل توجهی در این آمار ابتلا به این موارد رخ داده است؟ که چنین چیزی هنوز مشخص نشده است.

او اضافه کرد: مسئله دوم که باید در نظر داشت این است که مطالعات نشان می‌دهد که خود بیماری کووید، می‌تواند روی بخش‌های زیادی از بدن اثر بگذارد. به طوری که در بعضی از افراد، فرمی را ایجاد می‌کرد به نام کووید مزمن که علائم بیمار ممکن بود تا چند سال نیز ادامه پیدا کند. به طور مثال باعث احساس خستگی مزمن شود یا دیگر مشکلاتی ایجاد می‌کرد.

زهرایی عنوان کرد: بنابراین اول بایستی بررسی شود که آیا اصلا افزایشی در خصوص بروز چنین بیماری‌هایی که بحث می‌شود، وجود دارد یا خیر. دوم اینکه اگر یک روند افزایشی مشخص شد، باید بررسی شود که این روند افزایشی به واکسن کووید ارتباط دارد یا ربطی به خود بیماری کووید دارد؟ طبیعتاً واکسن کووید در این‌جا کم‌ترین نقش را می‌شود برایش تصور کرد.

وی تاکید کرد: بیماری کووید از زمستان ۱۳۹۸ شروع شد، درحالی که واکسیناسیون را با تعداد بسیار کم از اواخر زمستان سال ۱۳۹۹ شروع کردیم؛ یعنی یک سال ویروس در جامعه ما می‌چرخید و تعداد زیادی افراد با آن مواجهه داشتند. تا اواسط سال ۱۴۰۰ با پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون در کشورمان فاصله داشتیم. در نتیجه می‌توان گفت که خیلی از افراد ممکن است در این مدت زمان یک یا دو بار به بیماری کووید مبتلا شده باشند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از این رو این فرضیه که واکسن کرونا موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری در جامعه شده باشد، اثبات نشده است. اما اگر فرض بگیریم که این مسئله می‌تواند وجود داشته باشد، ابتلا به ویروس کووید می‌تواند بیشترین نقش را داشته باشد تا اینکه واکسن بخواهد این اثر را بگذارد. به هیچ وجه، هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->