اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گذر موج بارشی از کشور در ۲ روز آینده هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود
سرخط خبرها

آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟

  • کد خبر: ۳۳۰۹۴۷
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت گفت: هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سیدمحسن زهرایی» در پاسخ به این سوال که مطالعات علمی در این زمینه چه پاسخی می‌دهند؟ گفت: مسئله اول این است که در سطح کشور و دنیا ارزیابی نشده است که نشان دهد آیا این مشکلات مواردش نسبت به پنج سال پیش افزایش پیدا کرده است یا خیر. در جامعه زیاد شنیده می‌شود که برخی بر این باورند که پس از دریافت واکسن کرونا، سرعت ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی در آنها شدت یافته است. همچنین از برخی علائم مانند ریزش مو یا خستگی‌های دائمی رهایی نیافته‌اند. ممکن است این گزاره که «واکسن کرونا مرا به این روز انداخت» را زیاد از اطرافیانمان شنیده باشیم. نکته قابل توجه این است که آیا مطالعات علمی به این گزاره پاسخی داده‌اند؟

او ادامه داد: اول باید ثابت کرد که آیا نسبت به پنج شش سال پیش که اصلاً کرونا نیامده بود، آیا افزایش واقعی رخ داده یا مثلاً شش سال پیش نیز به همین نسبت در جامعه، مواردی مانند انواع عفونت سرماخوردگی‌ها، ریزش مو، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و سایر موارد را داشتیم. حال باید مشخص شود که آیا یک افزایش قابل توجهی در این آمار ابتلا به این موارد رخ داده است؟ که چنین چیزی هنوز مشخص نشده است.

او اضافه کرد: مسئله دوم که باید در نظر داشت این است که مطالعات نشان می‌دهد که خود بیماری کووید، می‌تواند روی بخش‌های زیادی از بدن اثر بگذارد. به طوری که در بعضی از افراد، فرمی را ایجاد می‌کرد به نام کووید مزمن که علائم بیمار ممکن بود تا چند سال نیز ادامه پیدا کند. به طور مثال باعث احساس خستگی مزمن شود یا دیگر مشکلاتی ایجاد می‌کرد.

زهرایی عنوان کرد: بنابراین اول بایستی بررسی شود که آیا اصلا افزایشی در خصوص بروز چنین بیماری‌هایی که بحث می‌شود، وجود دارد یا خیر. دوم اینکه اگر یک روند افزایشی مشخص شد، باید بررسی شود که این روند افزایشی به واکسن کووید ارتباط دارد یا ربطی به خود بیماری کووید دارد؟ طبیعتاً واکسن کووید در این‌جا کم‌ترین نقش را می‌شود برایش تصور کرد.

وی تاکید کرد: بیماری کووید از زمستان ۱۳۹۸ شروع شد، درحالی که واکسیناسیون را با تعداد بسیار کم از اواخر زمستان سال ۱۳۹۹ شروع کردیم؛ یعنی یک سال ویروس در جامعه ما می‌چرخید و تعداد زیادی افراد با آن مواجهه داشتند. تا اواسط سال ۱۴۰۰ با پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون در کشورمان فاصله داشتیم. در نتیجه می‌توان گفت که خیلی از افراد ممکن است در این مدت زمان یک یا دو بار به بیماری کووید مبتلا شده باشند.

رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از این رو این فرضیه که واکسن کرونا موجب افزایش موارد ابتلا به بیماری در جامعه شده باشد، اثبات نشده است. اما اگر فرض بگیریم که این مسئله می‌تواند وجود داشته باشد، ابتلا به ویروس کووید می‌تواند بیشترین نقش را داشته باشد تا اینکه واکسن بخواهد این اثر را بگذارد. به هیچ وجه، هیچ مطلب یا مقاله‌ای که نقش واکسن‌های کووید را در افزایش شیوع انواع بیماری‌ها نشان دهد، وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->