نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

روند انتخاب پاپ جدید در واتیکان آغاز شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۳۱۱۹۷
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۵
روند انتخاب پاپ جدید در واتیکان آغاز شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
کاردینال‌های کلیسای کاتولیک از امروز (چهارشنبه) روند حساس و تاریخی انتخاب پاپ جدید را در واتیکان آغاز کردند؛ انتخابی که به دلیل اختلاف‌نظرهای عمیق در میان ۱۳۳ کاردینال رأی‌دهنده، یکی از پیچیده‌ترین و غیرقابل‌پیش‌بینی‌ترین انتخابات رهبر کاتولیک‌های جهان توصیف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این نشست محرمانه که در فضای معنوی کلیسای سیستین در واتیکان برگزار می‌شود، به «کنکلاو» معروف است؛ واژه‌ای برگرفته از زبان لاتین به‌معنای «با کلید» که به منزوی‌بودن کاردینال‌ها از دنیای بیرون اشاره دارد. از لحظه‌ای که درهای کلیسا بسته می‌شود و فرمان «Extra Omnes» (به‌معنای «همه بیرون») اعلام می‌گردد، انتخاب‌کنندگان تا مشخص‌شدن پاپ جدید در قرنطینه کامل باقی خواهند ماند.

از میان بیش از ۲۵۰ کاردینال موجود، تنها ۱۳۳ نفر زیر ۸۰ سال واجد شرایط رأی‌دهی هستند. این افراد نماینده مناطقی از اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکا و اقیانوسیه‌ هستند. رأی‌گیری در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود و تا زمانی ادامه می‌یابد که یکی از نامزدها دو سوم آراء بعلاوه یک رأی (یعنی دست‌کم ۸۹ رأی) را کسب کند.

روند رأی‌گیری با نهایت محرمانگی انجام می‌شود و پس از هر نوبت رأی‌گیری، برگه‌ها در اجاق ویژه‌ای سوزانده می‌شوند. دود سیاه به معنای عدم توافق، و دود سفید نشانگر انتخاب پاپ جدید است؛ نشانه‌ای که هزاران مسیحی در میدان سنت‌پیتر در انتظار دیدنش خواهند بود.

نامزدهای مطرح و رقابت دیدگاه‌ها

در میان نامزدهای احتمالی، نام «پیترو پارولین» دبیر دولت واتیکان و یکی از نزدیک‌ترین یاران پاپ فقید، با سابقه‌ای دیپلماتیک مطرح است. او با وجود برخورداری از شناخت گسترده در ساختار واتیکان، از منظر برخی فاقد جاذبه عمومی لازم برای رهبری جهانی است.

«لوئیس تاگل» از فیلیپین، ملقب به «فرانسیس آسیایی» نیز از چهره‌های اصلاح‌طلب است، اما کارنامه او در پرونده‌های آزار جنسی روحانیون با انتقادهایی مواجه بوده است.

در جناح محافظه‌کار، نام‌هایی مانند «رابرت سارا» از گینه و «پیتر اردو» از مجارستان مطرح شده‌اند که رویکردی سنت‌گرایانه و حتی منتقد نسبت به پاپ فقید داشته‌اند. با این حال، کارشناسان معتقدند که ممکن است پاپ جدید از میان چهره‌های کمتر شناخته‌شده و میانه‌رو انتخاب شود.

انتظارات و چالش‌های پیش‌روی پاپ جدید

یکی از دغدغه‌های اصلی در این دوره، ضرورت وحدت‌بخشی درون کلیسا در سایه تنوع فرهنگی، جغرافیایی و فکری کاردینال‌هاست. بنا بر گزارش‌های رسانه‌ای، تقریباً همه کاردینال‌ها می‌خواهند که پاپ جدید به اصطلاح «پلی برای بشرِ سردرگم در جهان متلاطم امروز» باشد.

«کریستین آلن» مدیر یک نهاد خیریه کاتولیک، معتقد است که پاپ بعدی باید فردی باشد که بتواند با توجه به مسائل روز دنیا، مانند صلح جهانی و چالش‌های اخلاقی، به روشنی موضع‌گیری کند. به گفته او، “کاتولیک‌ها به دنبال رهبری هستند که نه‌تنها صدای آنان باشد بلکه بتواند جهان را به مسیر صلح و عدالت سوق دهد.”

«سورینا بارتونیچک» خبرنگار حوزه واتیکان نیز معتقد است که یکی از مأموریت‌های مهم پاپ جدید تلاش برای اتحاد کلیسا خواهد بود. او می‌گوید: «پاپ آینده باید شخصیتی قوی داشته باشد که از رویارویی با مسائل مهمی چون سوءاستفاده‌های جنسی توسط کشیش‌ها و مشکلات مدیریتی در کلیسا هراسی نداشته باشد.»

چشم‌انداز روابط بین‌الادیانی و بین‌المللی

برای مسلمانان و پیروان دیگر ادیان نیز، تغییر در رأس کلیسای کاتولیک می‌تواند بر روابط بین‌الادیانی و گفتمان‌های جهانی درباره صلح، اخلاق، محیط زیست و عدالت اجتماعی اثرگذار باشد. دوران پاپ فرانسیس شاهد تقویت گفت‌وگوی بین‌الادیانی و نزدیکی بیشتر واتیکان با جهان اسلام بود، روندی که انتظار می‌رود پاپ جدید نیز آن را ادامه دهد.

رهبران سیاسی جهان نیز با حساسیت ویژه‌ای انتخاب پاپ جدید را رصد می‌کنند، زیرا جایگاه و سیاست‌های واتیکان در سال‌های اخیر نقشی تأثیرگذار در بسیاری از تحولات جهانی ایفا کرده است. واتیکان همواره به عنوان صدایی مستقل در عرصه بین‌المللی شناخته شده و تصمیمات پاپ بعدی نیز می‌تواند بر سیاست‌های جهانی و منطقه‌ای تأثیر بگذارد.

پیشینه تاریخی و پیچیدگی‌های انتخاب پاپ

کنکلاو که قدمت آن به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد، در گذشته گاهی بسیار طولانی بوده است؛ از جمله در سال‌های ۱۲۶۸ تا ۱۲۷۱ که انتخاب پاپ نزدیک به سه سال به طول انجامید. اما در دوران معاصر، به خصوص در سه انتخاب اخیر، این روند کمتر از سه روز طول کشیده است.

در نهایت، با آغاز نشست‌های رأی‌گیری، انتظارها برای دود سفید بالا گرفته است. پاپ جدید بدون شک با مجموعه‌ای از چالش‌های دشوار روبرو خواهد بود: از احیای اعتبار کلیسا و پاسخ به مطالبات نسل جدید تا بازتعریف جایگاه واتیکان در جهان سیاست‌زده امروز. کاردینال‌ها درهای کلیسای سیستین را بسته‌اند، اما نگاه جهانیان همچنان به پنجره بالکن میدان سنت‌پیتر دوخته شده است تا شاهد معرفی رهبر جدید بیش از یک میلیارد کاتولیک در سراسر جهان باشند.

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->