به گزارش شهرآرانیوز؛ حجتالاسلاموالمسلمین حسن منصوریان امروز، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴، در نشست مشترک کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما در کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد، تفاوتی با کمیسیون فرهنگی مجلس داریم؛ اینکه ما کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت، گردشگری و رسانه هستیم.
وی با بیان اینکه ما در بدو ورود برای ریلگذاری و سیاستگذاری مبنای فکری واحدی را توافق کردیم، عنوان کرد: برای مدیریت بیرون حرم، حرمشهری را بنا کردیم. تمام مصوبات و برنامههای ما بر مبنای حرمشهری یعنی تسری تمام صفات امامرضا(ع) به شهر است؛ لذا مصادیق این حرمشهری به اینجا رسید که مصوباتی را تصویب کردیم.
منصوریان بیان کرد: اولین دستورکار ما نامگذاری معابر به نام شهدا بود و اینکه هیچ جلسهای را بدون ذکر نام شهدا آغاز نکنیم. در کمیسیون فرهنگی شورا، ۲۵۴ جلسه برگزار، ۷۵ لایحه بررسی و تصویب و ۲۵ طرح نیز تصویب شده است. در این راستا، تصویب طرح مسجدمحوری را داشتیم؛ زیرا مسجد را به عنوان عنصر هویتبخش در شهر میدانیم. این مصوبه فاخری بود و به سایر شهرها و استانها تسری پیدا کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به تصویب طرح تحکیم و تعالی خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی تصریح کرد: زمانی که وارد شورا شدیم، بودجه فرهنگی مشهد دودرصد کل بودجه شهرداری بود که همخوانی نداشت. تاریخ اجراییات ما در مشهد قمری است نه شمسی. طرح تشکیل قرارگاه اجتماعی به عنوان اولین قرارگاه را داشتیم که انجام شد و بعد نسخهبرداریهایی در سایر شهرها ازجمله تهران داشت.
وی افزود: الان از بودجه بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری، ۱۰ درصد به حوزه فرهنگی تعلق پیدا کرده است. ایجاد زیستبوم رسانه از دیگر کارهای ما بود، صنایع خلاق، مشهد را هاب رسانه تعریف کرده و ما نایب پایتخت هستیم. رویدادهای بسیار بزرگی را طراحی و «نشان مشهد» را برگزار کردیم. ساماندهی معتادان متجاهر را در دستورکار داشتیم و تصویب طرح «منزلت» برای ارائه خدمات ویژه به سالمندان، از دیگر برنامههای ما بود.
منصوریان ادامه داد: زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی تصویب شد. طرح «پیشخوان زیارت» مورد دیگری بود برای اینکه جایجای شهر نمادی از حرم داشته باشد. از کمیسیون فرهنگی، دو کمیسیون منشق شد که یکی ورزش و جوانان و دیگری بانوان و خانواده بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص اعتبار زیارت گفت: ما در مشهد سالانه میزبان ۳۰ میلیون زائر هستیم که بودجه محلی کفاف خدمات ملی را نمیدهد؛ بنابراین درخصوص اعتبار زیارت به این شهر کمک کنید. در استانداری، معاونت فرهنگی و زیارت داریم، اما در شهرداری این معاونت تقلیل داده شد و به سازمان رسید که درخواست داریم کمک کنید تا دوباره احیا و همچنین اداره کل بانوان ایجاد شود.
وی اضافه کرد: بودجه فرهنگی را به این شهر اختصاص دهید. همه بار فرهنگی شهر به گردن شهرداری است. فاز یک خط سه مترو را افتتاح و حرم را به مبادی ورودی متصل کردیم، برای تأمین اعتبار قطار کمک کنید. شورای شهر در شورای فرهنگ عمومی عضویت ندارد؛ پول با ماست، اما ما عضویت نداریم یا اگر میرویم مهمان هستیم؛ این در کل کشور فاجعه است.