فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرار از پله‌های اضطراری فقر | نگاهی به تئاتر «زهرماری» که این شب ها در تماشاخانه مایان روی صحنه است قصه های بزرگ برای بچه‌های کوچک | چند پیشنهاد خرید شاهنامه برای کودک و نوجوان پوستر فیلم بی‌سروصدا منتشر شد + عکس مسابقه «شادآباد» روی آنتن تلویزیون+ زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ خوانندگی مشترک علی پهلوان و کریس دی‌برگ مهمانان جدید برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی مشخص شدند + زمان پخش امیر جدیدی و هدی زین‌العابدین در فیلم اسکورت گروس عبدالملکیان برنده جایزه شعر در ایتالیا شد ️ فیلم کوتاه «حیوان دو پا؛ گوسفند» در راه مصر فیلم سلام علیکم حاج آقا توقیف شد آغاز اکران فیلم ترسناک بازگشت به تپه خاموش در آمریکا سعید غلامحسین‌پور، نوازنده و سازگر، درگذشت + علت فوت ساخت یک فیلم پرهزینه از زندگی ترامپ برگزاری اختتامیه دومین جایزه ملی سرو ایران برگزاری همایش بین‌المللی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در مشهد مقدس
سرخط خبرها

بازیگر نقش شهید علی هاشمی: فیلم اسفند مناسب نسل زِد است

  • کد خبر: ۳۳۱۹۱۸
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۸
بازیگر نقش شهید علی هاشمی: فیلم اسفند مناسب نسل زِد است
بازیگر نقش شهید علی هاشمی گفت: فیلم «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید هاشمی می‌تواند برای مسئولان یک تلنگر باشد؛ چراکه تصمیم‌های این شهید همواره برای مردم بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رضا مسعودی که برای بازی در نقش شهید علی هاشمی نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فجر سال قبل شده بود، درباره فیلم «اسفند» به ایسنا گفت: «اسفند» در مقایسه با فیلم‌های جنگی سال‌های اخیر متفاوت است چون ما در این قصه خیلی به جنگ ورود نکردیم و این رویکرد می‌تواند برای تماشاگران بسیار جذاب باشد.در این قصه یک عملیات از صفر تا صد طراحی می‌شود و ما این دست طراحی‌ها را در قصه‌های سینمایی بسیار کم داریم و این می‌تواند نکته جذابی برای مخاطب باشد که پشت صحنه جنگ را ببیند.

او با بیان اینکه این گونه فیلم‌ها می‌توانند برای نسل جدید بسیار اثرگذار باشند، افزود:نسل زد از جنگ چیزهایی شنیده‌ اما با جزئیات نمی‌داند چه اتفاقاتی رقم خورده است. «اسفند» شبیه قصه‌های هالیوودی است که احتمالا نسل جدید می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.  

وی یاداور شد:‌ امروزه برخی فیلمسازان به دلایل مختلف همچون تکراری بودن موضوع یا نداشتن نگاه نو سراغ فیلم‌های جنگی نمی‌روند، این در حالی است که فیلم «اسفند» به دلیل قصه و مضمون متفاوت می‌تواند برای مخاطب جذاب باشد. این فیلم قصه دوستانی را روایت می‌کند که توسط شهید هاشمی به هم نزدیک شدند و قرارگاه سری نصرت را راه انداختند و پیش رفتند تا عملیاتی به نام «خیبر» را طراحی کردند.

تبلیغات فیلم باید مناسب با سن جوانان باشد

مسعودی با تاکید بر این که لازم است نوجوانان و جوانان «اسفند» را تماشا کنند، گفت: باید تبلیغات درستی برای این رده سنی متناسب با شیوه متفاوت و به زبان خودشان در فضای مجازی تولید شود. بخش تبلیغات بسیار مهم است. علاوه براین‌ها جامعه‌شناسی بر اساس فیلم اهمیت دارد از جمله اینکه فیلم را در دانشگاه‌ها و فضاهای این چنینی نمایش داد و با دانشجویان نشستی برای صحبت برگزار کرد تا فضای گفت‌وگو شکل بگیرد و حقایق به درستی تشریح شود.

این بازیگر گفت: شهید علی هاشمی مانند هر آدمی که برای مملکتش دغدغه دارد انسانی دغدغه‌مند بود و برای حفظ خاکش تلاش می‌کرد. «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید علی هاشمی فارغ از مردم می‌تواند برای مسئولان تلنگری باشد چراکه تصمیم‌های او همواره برای مردم بود و این موضوع می‌تواند در نگاه مسئولان راهگشا باشد. علی هاشمی با جمع کردن همه طوایف کنار هم، اتحادی را رقم زد که در بحبوحه جنگ کار سختی بود و این جزو دستاوردهای بزرگ اوست.

مسعودی در پاسخ به این پرسش که چطور طوایف عرب زبان به حرف علی هاشمی به رغم جوانی‌اش گوش دادند گفت: عرب زبان بودن او بسیار کمک کننده بود و دیگر این که او از جنس خود آن مردم و بسیار قابل اعتمادشان بود. مثل همان سکانسی که دغدغه آب مردم را دارد و به فرمانداری می‌رود و با فرماندار مجادله می‌کند. او دغدغه‌های مردم را درک می‌کرد، می‌شنید و دنبال برطرف کردن مشکلات بود و به همین دلیل اعتماد مردم را داشت که کمکش می‌کرد تا آدم‌ها را بی‌دغدغه به هم نزدیک کند.

وی در مورد نقش خود در فیلم سینمایی «اسفند» یادآور شد: شهید علی هاشمی فرمانده قرارگاه سِری نصرت بود که کارش را از سپاه سوسنگرد شروع کرد و جلو آمد. او بچه حصیرآباد اهواز بود و ماجرای قرارگاه سری نصرت را رقم زد چون راه‌های زمینی ایران به عراق در زمان جنگ به بن بست رسیده بود، پس تصمیم گرفت که از راه آبی و هورالعظیم عملیاتی را طرح ریزی کند. این یکی از سخت‌ترین راه‌ها بود ولی با تدبیری که داشت و قرارگاهی که راه انداخت توانست عملیاتی را با همه دوستانش طرح ریزی کند که در آخر به عملیات خیبر و فتح جزیره مجنون منجر شد.

حرف‌ و حدیث‌هایی که درباره شهید هاشمی زیاد بود

مسعودی در توضیح چرایی شناخته نشدن شهید هاشمی  تصریح کرد: پیکر ایشان بعد از این که شهید و مفقود شد، پیدا نشد و سالها گذشت و هزار حرف و حدیث درباره‌اش زیاد بود تا زمانی که شکر خدا استخوان هایش پیدا و دی ان ای او کشف شد. او در خوزستان شناخته شده و یک قهرمان ملی است و امروز دارد در کل ایران شناخته می‌شود و «اسفند» می‌تواند بیشتر او را به مردم بشناسد.

او همچنین درباره نامزدیی دریافت جایزه در جشنواره فیلم فجر گفت: از همه کسانی که از عملکردم تعریف کردند ممنونم و خدا را شاکرم. دلیل این توفیق را دانش اقباشاوی (کارگردان فیلم) می‌دانم که تحقیقات بسیاری کرده بود و به من کمک کرد تا در دورخوانی‌ها و شنیدن فایل‌های صوتی و دیدن ویدیوهای شهید هاشمی به او و شخصیتش نزدیک شوم. ضمن این که جلسات بسیاری با دانش داشتیم و مدام در مورد شخصیت علی هاشمی و ریزترین جزئیات رفتاری او صحبت کردیم. من از زمان شروع فیلمبرداری باید شخصیت را طراحی و به نقش اضافه می‌کردم اما در طول مسیر مدیون این شهید هستم که همیشه و در همه جای فیلم او را کنارم حس کردم؛ به خصوص در آن سکانس تاثیرگذار با مادر که هم دلش پر بود و هم نمی‌توانست حرف بزند و حال من هم بد شد.

رضا مسعودی درپایان گفت: شهید هاشمی هنوز با من است و گاهی می‌آید و کمکم می کند؛ وقتی به بن‌بست می‌خورم می‌نشینم و فکر می‌کنم. چون هر وقت به بن‌بست می‌خورد می‌نشست و فکر می‌کرد و راه حلی پیدا می‌کرد و این درس بسیار بزرگی برای من است.

«اسفند» به نویسندگی و کارگردانی دانش اقباشاوی محصول مشترک سازمان هنری رسانه‌ای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است که مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر می‌کشد. رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آلبوعبادی، خیام وقار کاشانی، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، محمد عسگری، یاسین مسعودی و محمدرضا عقدائی یزدی در این فیلم بازی کرده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->