طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد
سرخط خبرها

خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است

  • کد خبر: ۳۳۱۹۹۱
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴
خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با هشدار نسبت به وضعیت تالاب گاوخونی، تاکید کرد: خشکسالی‌های متمادی و عدم تخصیص حقابه، این تالاب را به کانون بالقوه گرد و غبار تبدیل کرده و سلامت عمومی مردم در سراسر کشور را به خطر می‌اندازد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرجان شاکری روز یکشنبه ضمن هشدار نسبت به اینکه تالاب گاوخونی به کانون بالقوه گرد و غبار تبدیل شده است، اظهار داشت: اگرچه هنوز این تالاب به دلیل وجود پساب کشاورزی و رطوبت نسبی خاک، به کانون بالفعل تبدیل نشده، اما این نگرانی وجود دارد که ورود پساب‌های دارای املاح به این اکوسیستم، با روند خشکی روزافزون آن باعث فعال شدن کانون گرد و غبار شده و اثرات مخربی بر محیط زیست و سلامت انسان‌ها داشته باشد.

شاکری تاکید کرد: هشدار ما به این دلیل است که باید به تالاب گاوخونی نه صرفاً به عنوان یک حق محیط زیستی، بلکه به عنوان یک مساله مرتبط با سلامت عمومی مردم توجه شود و این موضوع به طور جدی مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به پیگیری‌های متعدد این سازمان در سطوح مختلف، از جمله قضایی، برای احقاق حقوق تالاب گاوخونی گفت: محیط زیست به دلیل جایگاه ویژه‌ای که به عنوان یک دستگاه نظارتی در پیگیری حقابه‌های زیست محیطی دارد، مکاتبات و پیگیری‌های متعددی را حتی در سطوح قضایی انجام داده است.

شاکری با بیان اینکه آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار، حقوق عامه را به خطر می‌اندازد، افزود: خشکسالی‌های سال‌های اخیر و کاهش ورودی آب به سد‌ها و اولویت‌بندی‌های تعریف شده مانند اولویت شرب و کشاورزی، همواره مسائل محیط زیست را تحت‌الشعاع قرار داده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اضافه کرد: این مساله تنها منحصر به تالاب گاوخونی نیست و در توسعه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز مسائل محیط زیستی مغفول می‌ماند.

شاکری شکل‌گیری مفهوم توسعه پایدار را ناشی از همین مساله دانست و تاکید کرد: در تقسیم عادلانه منابع آب، باید سهم محیط زیست به طور جدی در نظر گرفته شود.

وی افزود: رهاسازی آب برای کشاورزی نباید به معنای نادیده گرفتن حقابه تالاب گاوخونی باشد، زیرا این تالاب از نظر زیست محیطی، گیاهی، جانوری و تثبیت کانون‌های گرد و غبار، اهمیت فراوانی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه بارندگی‌های اخیر تنها به صورت مقطعی به تالاب کمک کرده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی، هیچ سهم پایداری از آب زاینده رود به تالاب گاوخونی اختصاص نیافته و این مساله مختص به امسال نیست، بلکه در سال‌های گذشته نیز این موضوع مورد غفلت واقع شده است.

زاینده رود در سال جاری آبی در سه نوبت برای آبیاری اراضی کشاورزی جاری شد و در هیچ‌کدام از این رهاسازی‌ها سهم‌آبه‌ای به تالاب گاوخونی تعلق نگرفت. نوبت چهارم رهاسازی زاینده رود برای آبیاری اراضی کشاورزی نیز شب گذشته صورت گرفته است.

تالاب بین‌المللی گاوخونی در شرق اصفهان یکی از بزرگترین و مهمترین تالاب‌های ایران محسوب می‌شود و حقابه آن در سال و در شرایط معمول بارش‌ها، ۱۷۶ میلیون متر مکعب است.

این تالاب پیش از آغاز خشکسالی‌های اخیر، مأمن پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بود، اما به دلیل کمبود منابع آبی و نرسیدن آب زاینده رود به آن در آستانه خشکی کامل قرار گرفته است.

ادامه این روند می‌تواند تالاب بین‌المللی گاوخونی را به کانون تولید گرد و غباری تبدیل کند که تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری خود را تحت تاثیر قرار دهد، مساله‌ای که بر اهمیت تامین حقابه آن می‌افزاید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->