هزینه سفر به باکو در سال 1404 چقدر است؟ مراکز آموزشی و مدارس در آذربایجان غربی به مدت یک هفته غیرحضوری شد فایده طرح کاشت یک میلیارد درخت چیست؟ آخرین جزئیات از نحوه برگزاری امتحانات ترم بهمن و تابستان دانشگاه‌های آزاد اسلامی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش‌سوزی در جنگل ابر | عملیات مهار آتش در جریان است (۳۰ تیر ۱۴۰۴) هیچ محدودیتی برای حمل و نقل زائران عتبات عالیات وجود ندارد فعالیت ۱۷ هزار کارگاه زیر پوشش تامین‌اجتماعی در غرب خراسان رضوی واریز حقوق بازنشستگان لشکری آغاز شد (۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) سهم ۴۷ درصدی موتورسواران در تصادفات منجر به فوت بزرگ‌راه‌های پایتخت کارت ورود به جلسه سی‌امین المپیاد دانشجویی کشور منتشر شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) پایان جعل مأموریت | باند کلاهبرداران دولتی‌نما دستگیر شدند آغاز فرآیند مرمت یکی از گنبد‌های مسجد جامع اصفهان (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) اجرای طرح ملی سنجش سلامت پایه ششمی‌ها احیای صنعت گردشگری کشور در دوران پساجنگ با محوریت صلح، فرهنگ و زیارت افشای سوالات سمپاد، عدالت آموزشی را زیر سوال برد | برخورد جدی مجلس با متخلفان ضروری است بازگشت دوباره کرونا به صدر بیماری‌های تنفسی کشور جنگ ۱۲ روزه چه آسیبی به صنایع دستی کشور زد؟ تبلیغ دارو در فضای مجازی ممنوع است مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان: تولید آب در خراسان رضوی ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است بدهی سربه‌فلک‌کشیده‌ دولت به تأمین‌اجتماعی | ۶۰ درصد بازنشستگان، نصف سبد معیشت درآمد دارند اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نمون‌برگ هدایت تحصیلی دانش‌آموزان قبولی در خرداد صادر شد + جزئیات بر پروژه مهر و ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس نظارت می‌شود | نظرسنجی از والدین درمورد فرآیند ثبت‌نام‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا ابتدای هفته آینده پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مطالبه جدی بازنشستگان است آیا معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در مردادماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ دستیابی به استاندارد‌های تراز در مدارس غیردولتی تا ۳ سال آینده (۳۰ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۱۹۹۷
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۲
تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم درمورد تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر الگوهای بارشی و وقوع طوفان‌های گردوغبار توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد طاهری با اشاره به اینکه افزایش گاز‌های گلخانه‌ای در اثر فعالیت‌های انسانی، عامل اصلی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین است، گفت: عمده این گاز‌ها ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی در بخش‌های مختلفی همچون حمل‌ونقل، صنعت و گرمایش هستند.

طاهری با اشاره به اینکه هر چه میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای بیشتر باشد، تغییرات اقلیمی شدیدتر خواهد بود، افزود: در سال‌های اخیر، دمای سطح زمین به طور فزاینده‌ای افزایش یافته و این امر به طور خاص در فصول گرم سال مشاهده می‌شود.

این مقام مسئول همچنین به یک نکته مهم اشاره کرد و گفت: افزایش دما باعث شده که مردم بیشتر از وسایل سرمایشی استفاده کنند که خود این امر منجر به مصرف بیشتر انرژی و در نتیجه انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود. این روند به نوعی یک چرخه معیوب است که تغییرات اقلیمی را تشدید می‌کند.

طاهری از ضرورت تلاش‌های جدی برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و افزایش استفاده از انرژی‌های پاک برای کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین خبر داد.

تأثیر تغییرات اقلیمی بر الگو‌های بارش و وقوع طوفان‌های گردوغبار

وی درباره پیامد‌های تغییرات اقلیمی هشدار داد و تاکید کرد: علاوه بر افزایش دما، یکی از اثرات مهم تغییرات اقلیمی به هم خوردن نظم بلندمدت پدیده‌های هواشناسی مانند بارش است.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم توضیح داد: در پی تغییرات اقلیمی، پدیده‌های حدی همچون خشکسالی‌های شدید و بارش‌های رگباری که منجر به سیلاب‌ها می‌شود، افزایش یافته است.

طاهری افزود: این تغییرات در الگو‌های بارش به وضوح قابل مشاهده است و به دنبال آن، خشکسالی‌های شدید به وقوع می‌پیوندد که خود باعث بروز طوفان‌های گرد و غبار می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: این پدیده‌ها در کنار افزایش دما، از جمله مهم‌ترین پیامد‌های تغییرات اقلیمی هستند که آثار منفی آنها بر محیط زیست و جامعه انسانی به شدت محسوس است.

کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و اثرات آن بر تغییرات اقلیمی

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم به تشریح اقدامات مؤثر در کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی پرداخت و به اهمیت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و به‌روزرسانی ناوگان حمل و نقل اشاره کرد.

طاهری در این باره گفت: هر فعالیتی که منجر به کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای شود، نقشی مؤثر در کاهش اثرات تغییرات اقلیمی خواهد داشت. یکی از این اقدامات مهم، استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر است که به‌طور مستقیم می‌تواند سهم انرژی پاک را در سبد انرژی کشور افزایش دهد و بدون مصرف سوخت‌های فسیلی، انرژی تولید کند.

اهمیت کنترل پدیده فلرینگ در کاهش آلودگی و گاز‌های گلخانه‌ای

وی همچنین به ضرورت به‌روزرسانی ناوگان حمل و نقل کشور اشاره کرد و افزود: با خروج ناوگان فرسوده که مصرف سوخت و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای بالایی دارند، می‌توان به کاهش آلودگی هوا، بهبود ناترازی انرژی و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک کرد. حتی جایگزینی این ناوگان با وسایل نقلیه هیبریدی یا برقی می‌تواند اثرات مثبت بیشتری در این زمینه داشته باشد.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم همچنین به مشکلاتی همچون فلرینگ در مناطق نفتی کشور، مانند استان‌های خوزستان و بوشهر، اشاره و تاکید کرد: کنترل این پدیده نیز می‌تواند به کاهش آلودگی هوا، بهبود ناترازی انرژی و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک کند.

وی در پایان گفت: برای مقابله با چالش‌های ناترازی انرژی و آلودگی هوا، کشور باید به طور همزمان به بهبود سیستم حمل و نقل، افزایش استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر و کاهش فلرینگ توجه ویژه‌ای داشته باشد تا بتواند اثرات تغییرات اقلیمی را کاهش دهد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->