ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد
سرخط خبرها

حقابه، تروریسم و کشمیر؛ سه ضلع محور‌های مذاکره هند و پاکستان

  • کد خبر: ۳۳۲۲۴۰
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۲
حقابه، تروریسم و کشمیر؛ سه ضلع محور‌های مذاکره هند و پاکستان
چند روز پس برقراری آتش‌بس میان هند و پاکستان و در آستانه گفت‌و‌گو‌های رسمی میان مقام‌های بلندپایه نظامی دو کشور، اسلام‌آباد سه محور اصلی خود برای مذاکره با دهلی‌نو را حقابه، تروریسم و مناقشه کشمیر اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان امروز به رسانه‌های این کشور گفت که اکنون فرصتی ایده‌آل برای هر دو کشور جهت مذاکرات جدی درباره مناقشات طولانی به ویژه کشمیر فراهم شده است.

وی اظهار داشت که هرگونه مذاکرات آتی پاکستان با هند بر روی سه محور اصلی تامین حقابه، تروریسم و مناقشه کشمیر متمرکز خواهد بود و اسلام‌آباد صادقانه خواهان حل و فصل مسالمت آمیز این مسائل است.

وزیر دفاع پاکستان با استناد به مواضع اخیر رئیس جمهوری آمریکا جایی که دونالد ترامپ مدعی کمک به اسلام‌آباد و دهلی‌نو برای حل مناقشه کشمیر شده بود، افزود: طرح مسئله کشمیر توسط ترامپ یک تحول مثبت است لذا ما پیگیری آن را خواستار هستیم.

خواجه آصف درباره چالش جدید دو کشور بر سر آب نیز گفت: پس از پیمان مشترک آبی در سال ۱۹۶۰ هیچ مشکلی در این خصوص نداشتیم، اما هند پس از حادثه پهلگام دست به اقدام یکجانبه در تعلیق این پیمان زد.

هند در واکنش به حمله پهلگام و متهم دانستن پاکستان در این خصوص، پیمان مشترک آبی موسوم به «معاهده سند طاس» را تعلیق کرد. این تصمیم دهلی‌نو موجب خشم پاکستان شد و اسلام‌آباد آن را به مثابه جنگ تلقی کرد.

شب گذشته سخنگوی ارتش پاکستان با اعلام تعهد نیرو‌های کشورش به توافق آتش‌بس با هند گفت که موضع ما علیه اقدام دهلی‌نو در تعلیق پیمان مشترک آب پابرجا است و پاکستان هرگونه بستن آب توسط هند را به مثابه جنگ تلقی می‌کند.

قرار است امروز فرماندهان عملیات نظامی ارتش‌های پاکستان و هند تماس رسمی برقرار و چگونگی پیشبرد آتش‌بس و مذاکرات را بررسی کنند.

روز شنبه و ساعاتی پس از اعلام آتش‌بس میان هند و پاکستان، دو کشور یکدیگر را به نقض این توافق متهم کردند. هند از «نقض مکرر» آتش‌بس خبر داد و در مقابل، وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد که این کشور متعهد به اجرای کامل آتش‌بس است؛ اگرچه در برخی مناطق شاهد اقدامات نقض‌کننده از سوی هند بوده است.

درگیری‌های میان هند و پاکستان به دنبال حادثه تروریستی ۲۲ آوریل برابر با دوم اردیبهشت جاری در منطقه توریستی «پهَلگام» در کشمیر تحت کنترل هند که در آن دست کم ۲۷ نفر کشته شدند، آغاز شد.

دهلی نو، اسلام آباد را عامل این حمله معرفی کرد و در پاسخ به این حادثه در مورخ هفتم ماه مه برابر با ۱۷ اردیهبشت جاری عملیات «سیندور» را با هدف قرار دادن ۹ نقطه در پاکستان و کشمیر پاکستان آغاز کرد. پاکستان نیز در پاسخ به این حملات طی عملیاتی موسوم به «بنیان مرصوص» ۲۶ نقطه در هند و کشمیر تحت کنترل این کشور را هدف حملات موشکی، پهپادی و توپخانه‌ای قرار داد. پیش‌تر نیروی هوایی پاکستان نیز اعلام کرد که در واکنش به حملات بامداد ۱۷ اردیبهشت هند پنج فروند جنگنده این کشور از جمله سه جت فرانسوی رافال را سرنگون کرده است.

دو کشور پس از انجام حملات هوایی به مواضع یکدیگر، در نهایت پس از پنج روز درگیری در مورخ شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ نسبت به برقراری آتش بس توافق کردند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->