نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، تثبیت مواضع و امید به توافق

  • کد خبر: ۳۳۲۶۰۲
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸
دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، تثبیت مواضع و امید به توافق
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در فضایی حساس و پیچیده جریان داشت و بار دیگر جمهوری اسلامی مواضع اصولی و تغییر‌ناپذیر خود را به نمایش گذاشت.

دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در فضایی حساس و پیچیده جریان داشت و بار دیگر جمهوری اسلامی مواضع اصولی و تغییر‌ناپذیر خود را به نمایش گذاشت. ما درحالی به دور چهارم مذاکرات رسیدیم که بسیاری انتظار داشتند این مرحله، به‌دلیل اختلافات عمیق، به بن‌بست منجر شود؛ اما به نظر می‌رسد تهران ضمن حفظ خطوط قرمز خود، موفق شده است فضای مذاکرات را همچنان باز نگه دارد. بر اساس گزارش‌های دریافت‌شده، هیئت ایرانی بر لزوم تداوم فرایند غنی‌سازی در داخل خاک کشور تأکید کرده است. این موضوع، یکی از محور‌های مهم گفت‌و‌گو‌ها بوده که به‌طور‌مکرر از‌سوی ایران مطرح شده است.

جمهوری اسلامی به طرف مقابل پیام روشنی داده است که توقف چرخه سوخت هسته‌ای به‌هیچ‌عنوان قابل‌قبول نیست و در مقابل، برای حتی کوچک‌ترین تغییر در سطح غنی‌سازی، باید تحریم‌های اولیه و فشار‌های اقتصادی ازسوی آمریکا کاهش یابد. نکته کلیدی مذاکرات روز یکشنبه، اشاره‌نکردن طرف آمریکایی به موضوع «غنی‌سازی صفر» بود.

این مسئله نشان‌دهنده تغییر رویکرد نسبی واشنگتن و پذیرش ضمنی فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در داخل کشور است. این امر را می‌توان به‌عنوان نقطه‌ای مثبت در روند مذاکرات تلقی کرد که احتمال ادامه گفت‌و‌گو‌ها را تقویت می‌کند. 

در کنار مذاکرات غیرمستقیم مسقط، سفر دکتر عراقچی به قطر و عربستان، بخش دیگری از تلاش‌های دیپلماتیک ایران را نمایان کرد. این سفر، به‌منظور انتقال پیام‌هایی استراتژیک انجام شد. با توجه به سفر رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه، این تعاملات اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. ایران از طریق این کشورها، مواضع خود را به‌طور‌غیرمستقیم به واشنگتن منتقل کرده و بر این نکته تأکید کرده است که فعالیت‌های هسته‌ای کشور، در چارچوب صلح‌آمیز باقی خواهد ماند. 

با‌این‌حال، هیچ‌گونه نظارت یا بازرسی فراتر از مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به‌ویژه بازرسی توسط آمریکایی‌ها، پذیرفته نخواهد شد. همچنین از جانب برخی منابع، تحلیل شده که دولت آمریکا علاقه‌مند به دستیابی به یک توافق موقت با ایران است. چنین‌توافقی می‌تواند به‌عنوان یک موفقیت سیاسی زودهنگام برای رئیس‌جمهور جدید این کشور استفاده شود و به تقویت جایگاه داخلی او کمک کند. ترامپ به‌دنبال نشان‌دادن یک دستاورد دیپلماتیک در روابط خارجی خود است که در‌عین‌حال، بتواند تنش‌های داخلی و برخی اختلافات منطقه‌ای، به‌ویژه با رژیم صهیونیستی را کاهش دهد.

بااین‌حال، دستیابی به هرگونه توافق، چه موقت و چه پایدار، در گرو انعطاف‌پذیری دو‌طرف و پذیرش چارچوب‌هایی عادلانه خواهد بود. پیام روشن ایران این است که تهران حاضر به همکاری در چارچوب‌های قانونی و بین‌المللی است؛ اما فشار، تهدید یا تحمیل شرایط یک‌جانبه، هرگز مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

این پیام به‌صراحت در تمامی مذاکرات اخیر منتقل شده است و به نظر می‌رسد آمریکا نیز در حال تنظیم رویکرد خود نسبت به این واقعیت است. مذاکرات قرار است در هفته آینده وارد دور پنجم شود. این مرحله می‌تواند سرنوشت‌ساز باشد و مشخص کند که آیا طرفین قادر به انجام گام‌هایی عملی برای کاهش تنش‌ها هستند یا خیر. 

آنچه مسلم است، ایران با تسلط بر حقوق خود و موضع‌گیری مقتدرانه، همچنان توانسته است جریان مذاکرات را از موضع قدرت پیش ببرد. به نظر می‌رسد باوجود تمامی موانع و چالش‌ها، دو‌طرف در تلاش هستند مسیری برای ادامه گفت‌و‌گو‌ها پیدا کنند. حفظ ثبات و اقتدار ایران در این فرایند، ضامن پیشرفت مذاکرات و رساندن آن به نتیجه‌ای درخور مردم ایران خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->