کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت مقابل چشمان حیرت زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ ساله در بلوار شهید کریمی مشهد؛ قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی! سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری
سرخط خبرها

انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود

  • کد خبر: ۳۳۲۶۸۷
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۰
انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: واگذاری مهدهای کودک به وزارت آموزش و پرورش از نظر کارشناسی منطقی است، اما عملکرد آن‌ها نسبت به دوره مدیریت بهزیستی ضعیف‌تر بوده و باید از تجارب موفق بهزیستی بهره گرفته شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالحسین خسروپناه امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان این شورا و سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در حوزه بهزیستی، اقدامات علمی و دانشگاهی ارزشمندی صورت گرفته و کتاب‌های خوبی تألیف شده است، اما همچنان با خلأ‌های معرفتی در این حوزه مواجه هستیم. آموزه‌های دینی ما تماماً در مسیر ارتقای سلامت اجتماعی قرار دارند و باید از این ظرفیت بهره بیشتری برد.

وی افزود: سازمان بهزیستی یکی از نهاد‌های موفق و خدمتگزار جمهوری اسلامی و از برکات انقلاب اسلامی است، اما همچنان مسئولیت‌ها و کار‌های زمین‌مانده‌ای دارد که باید به آنها توجه شود.

خسروپناه با تأکید بر ضرورت تدوین یک الگوی حکمرانی جامع برای سازمان بهزیستی گفت: با وجود دولتی بودن این سازمان، نقش مردم در آن بسیار پررنگ است. برای کارآمدتر شدن بهزیستی، تدوین الگویی حکمرانی با پنج بسته فرایندی ضروری است. نخست؛ رصد مسائل آینده‌نگر و تشکیل «اتاق وضعیت» برای شناسایی و پایش مسائل جاری و آتی با بهره‌گیری از ابزار‌های نوین مانند هوش مصنوعی، از گام‌های اولیه و حیاتی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: بسته دوم، بسته‌های سیاستی و راهبردی است. همان‌طور که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه اعتیاد، یک‌ونیم سال است روی سند سیاستی کار می‌کند، بهزیستی نیز باید برای حوزه‌هایی مانند کودکان کار و سالمندان، بسته‌های راهبردی و اسناد سیاستی مدون داشته باشد. توسعه بدون سند ممکن نیست.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: بسته سوم، بسته‌های تقنینی و ساختاری است. این بخش نیازمند همکاری با مجلس شورای اسلامی است تا با ایجاد نهاد‌هایی مانند «بنیاد نیکوکاری مردمی»، از ظرفیت‌های مردمی در امور بهزیستی بهره‌مند شویم و سازمان مجبور نباشد برای هر اقدام، به سراغ دستگاه‌های مختلف برود.

وی افزود: بسته چهارم، بسته راهبری گفتمان‌سازی و مشارکت مردمی است. مردم باید در کانون سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرند. متأسفانه بسیاری از مسئولان هنوز به ظرفیت‌های مردم باور ندارند، در حالی که مردم خود یک معجزه‌اند. بهزیستی باید راهبری این گفتمان را بر عهده بگیرد.

خسروپناه با اشاره به اینکه بسته پنجم، بسته سنجش نتایج و میزان اثربخشی اقدامات است، گفت: این بسته، حلقه نهایی، اما بسیار مهم این الگوست که به ارتقای بهره‌وری کمک خواهد کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اهمیت انسجام و سیاست‌گذاری در حوزه خدمات اجتماعی، پیشنهاد داد کمیسیون بهزیستی ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود. این کمیسیون می‌تواند با حضور ذی‌نفعان، میز‌های تخصصی داشته باشد و بسته‌های قانونی و سیاستی را تدوین و ارائه کند.

خسروپناه همچنین به موضوع دانشگاه علوم توانبخشی اشاره کرد و گفت: مصوبه هیئت دولت، جداسازی دانشگاه‌های وابسته به سازمان‌ها را الزامی کرده بود و این اتفاق درباره دانشگاه علوم توانبخشی رخ داد. اما اگر سازمان بهزیستی منطق قوی برای بازنگری در این تصمیم ارائه دهد و وزیر بهداشت را قانع کند، شورای عالی انقلاب فرهنگی از آن حمایت خواهد کرد. اگر احساس می‌شود جداسازی این دانشگاه به سازمان آسیب زده است، باید با رویکردی اصلاح‌گرایانه وارد شد. پیشنهاد ما این است که دانشکده‌های کاربردی بهزیستی، با برنامه درسی مدون و به پیشنهاد سازمان، در چند دانشگاه مهم کشور راه‌اندازی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان، درباره انتقال مهد‌های کودک به سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: از منظر کارشناسی، منطقی است که مهد‌های کودک ذیل وزارت آموزش و پرورش قرار گیرند، اما به نظر می‌رسد عملکرد آنها نسبت به دوره بهزیستی ضعیف‌تر شده است. پیشنهاد می‌کنم بهزیستی تجارب ارزشمند خود را در اختیار این سازمان قرار دهد تا روند خدمات‌رسانی دچار آسیب نشود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->