لحظه پیدا کردن بالگرد شهدای خدمت برای اولین بار از تلویزیون پخش می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز یک سریال کمدی و جنایی در تلویزیون آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاهنامه؛ افسانه‌ای برای همیشه قدردانی از جمشید هاشم‌پور در تئاتر شهر برگزاری کارگاه ویژه روایتگری  تصویری از شهدای خدمت در مشهد صددام در گیشه می‌تازد | آمار فروش فیلم‌های سینمای ایران تحسین خواننده آمریکایی در جشنواره کن نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای ناشران جوان است بازگشت مل گیبسون به سینمای مذهبی با فیلم «رستاخیز مسیح» افتتاحیه سیاسی کن ۲۰۲۴، از جنگ غزه و اوکراین تا سیاست‌های آمریکا رونمایی از کتاب الهه در خانه سینما درخشش ترانه در دهه‌های اخیر آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشویق ۵ دقیقه‌ای خواکین فینیکس در جشنواره کن نصرالله مدقالچی از بیمارستان ترخیص شد کدام فیلم پیشتاز اولیه نخل طلاست؟
سرخط خبرها

افتتاحیه سیاسی کن ۲۰۲۴، از جنگ غزه و اوکراین تا سیاست‌های آمریکا

  • کد خبر: ۳۳۳۱۰۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۸
افتتاحیه سیاسی کن ۲۰۲۴، از جنگ غزه و اوکراین تا سیاست‌های آمریکا
در حالی‌که مسئولان جشنواره کن از کارکنان خود خواسته‌اند از موضع‌گیری سیاسی خودداری کنند، افتتاحیه هفتاد و هشتمین دوره این رویداد سینمایی با سخنان تند رابرت دنیرو علیه دونالد ترامپ و مطرح شدن مسائلی چون جنگ غزه و اوکراین، به صحنه‌ای از اعتراض‌های سیاسی و اجتماعی تبدیل شد.

به گزارش شهرآرانیوز، هفتاد و هشتمین دوره جشنواره فیلم کن در فضایی بی‌سابقه و به شدت سیاسی کار خود را آغاز کرد؛ رویدادی که به‌طور معمول به‌عنوان جشنواره‌ای هنری و بی‌طرف شناخته می‌شد، این‌بار در افتتاحیه خود با صراحت به مسائل سیاسی و اجتماعی روز جهان پرداخت.

رابرت دنیرو، بازیگر آمریکایی، در مراسم دریافت نخل طلای افتخاری، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را «رئیس‌جمهور بربر آمریکا» خواند و از حضار خواست با «اشتیاق و تعهد» از دموکراسی دفاع کنند. او گفت: وقت آن رسیده که همه کسانی که به آزادی اهمیت می‌دهند، برای اعتراضات سازماندهی شده برنامه‌ریزی کنند.

لوران لافیت، مجری مراسم افتتاحیه نیز بازیگران را به استفاده از تریبون خود برای تأثیرگذاری در تغییرات اجتماعی فراخواند و از هنرمندانی، چون آدل انل، مارلنه دیتریش و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به‌عنوان نمونه‌های هنرمندان متعهد یاد کرد.

ژولیت بینوش، رئیس جشنواره، نیز مسئولیت هنرمندان را برای اظهار نظر درباره جنگ، تغییرات اقلیمی و تبعیض یادآور شد. پیش از آغاز رسمی جشنواره، بیش از ۳۵۰ سینماگر، از جمله ریچارد گی‌یر، خاویر باردم و سوزان ساراندون، با انتشار نامه‌ای سرگشاده در روزنامه لیبراسیون، سکوت جامعه سینمایی جهان در قبال جنگ غزه را محکوم کردند. این نامه به یاد فاطمه حسونه، عکاس ۲۵ ساله فلسطینی، نوشته شده بود که در حمله هوایی اسرائیل کشته شد.

در زمینه جنگ اوکراین نیز جشنواره روز نخست خود را به مردم این کشور اختصاص داد و سه مستند درباره زلنسکی و جنگ اوکراین و روسیه به نمایش گذاشت.

با وجود این رویکرد، مسئولان جشنواره از کارکنان خود خواسته‌اند که در برخورد با مهمانان و در فضای مجازی، بی‌طرفی سیاسی را رعایت کنند. در همین حال، کارگران موقت جشنواره نیز در شب افتتاحیه نسبت به شرایط کاری خود اعتراض کردند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->