به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد وجدانی افزود: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آبان ماه ۱۴۰۰ ابلاغ شده و سازمانهای بیمهگر مکلف به عقدقرارداد با مراکز درمان ناباروری مستقل وغیرمستقل شدهاند.
وی ادامه داد: در راستای اجرای مطلوب این طرح جلسات متعددی با متولیان حوزه سلامت از جمله دانشگاهها، دانشکدهها و همچنین شبکههای بهداشت و درمان و سازمانهای نظام پزشکی استان تشکیل شده است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: سقف تعهدات بسته خدمتی انتقال جنین منجمد (FET)، تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI)، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) و لقاح مصنوعی (IVF) در طرح جدید برای بیمهگذاران حذف شده و آزمایشهای تشخیصی و ژنتیک در سقط مکرر نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
وجدانی افزود: همچنین برای بیماران سرطانی و حفظ قدرت تولیدمثلی در این بیماران خدمات بافت تولیدمثلی تخمک و اسپرم (برای زوجین مشمول این دستورالعمل)، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.
وی با اشاره به پرداخت خسارت متفرقه درمان برای زوجینی که در مراکز غیر طرف قرار داد خدمت را دریافت نمودهاند تاکید کرد: پوشش ۶۶ قلم دارو جهت درمان ناباروری با پوشش بیمهای ۹۰ درصد، پوشش بیمهای هفت قلم تصویر برداری، ۵۶ قلم آزمایش، ۲۹ قلم تجهیزات مرتبط با درمان ناباروری، پوشش بیمهای ۴۵ کد خدمت جراحی آماده سازی جهت دریافت خدمات درمان ناباروری توسط زوجین نابارور و پوشش بیمهای ۱۶ قلم آزمایش ژنتیک برای افرادی که دچار سقط مکرر شده و صاحب فرزند نشدهاند نمونهای دیگری از اقدامات صورت گرفته در درمان ناباروری است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: ۲۲ هزار و ۳۸۵ بیمار نابارور طی یک سال اخیر در استان خراسان رضوی نشاندار شدند و تحت حمایتهای بیمهای این اداره کل قرار گرفتند.
وی افزود: در این مدت برای درمان این تعداد بیمار نابارور نیز مبلغی بیش از هزار و ۵۹۴ میلیارد و ۵۳۳ میلیون ریال در بخش سرپایی و بستری هزینه پرداخت شده است.
وجدانی ادامه داد: بیمه سلامت خراسان رضوی از سال ۱۴۰۳ تا کنون با ۱۲ مرکز ناباروری قرارداد همکاری منعقد کرده است.
وی اضافه کرد: در بخش خصوصی ۳۰ درصد فرانشیز توسط بیمار و ۷۰ درصد تعرفه خصوصی توسط بیمه سلامت در مراکز خصوصی و خیریه پرداخت میشود در صورتی که قبلا ۱۰ درصد تعرفه دولتی فرانشیز پرداخت میشد.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان رضوی افزود: خدمات فوق تخصصی ناباروری، خدمات تصویربرداری، خدمات آزمایشگاهی، داروهای تخصصی و تجهیزات پزشکی و نیز خدمت جراحی در این قالب تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
بیمه سلامت خراسان رضوی دارای چهار صندوق شامل صندوق روستاییان و عشایر، صندوق ایرانیان، صندوق کارمندان و صندوق سایر اقشار است و سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را زیر پوشش دارد.