سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟ اعتراف رسانه‌های عبری: بعد از یک سال و نیم جنگ به هیچ هدفی نرسیدیم کشته شدن بیش از ۳۰۰ نیروی سازمان ملل در غزه پزشکیان بر تقویت بیش از پیش همکاری‌های ایران و تاجیکستان تاکید کرد التماس زلنسکی به آمریکا در پی پیشروی‌های روسیه تهدید هدفمند گروسی: شکست دیپلماسی با ایران عواقبی جدی در پی دارد عراقچی: غنی سازی در ایران‌چیزی نیست که متوقف بشود پزشکیان با خانواده شهدای خدمت دیدار کرد وقوع انفجار در شهر المیادین سوریه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایراد هیئت عالی نظارت درباره تعطیلی «پنج‌شنبه‌ها» در کمیسیون اجتماعی مجلس رفع شد عمان از سران ایران بابت حمایت از مذاکرات قدردانی کرد عراقچی پاسخ ویتکاف درباره غنی سازی را داد حملات گسترده زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه آغاز شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: مفاخر ملی چون خیام، سرمایه‌های ماندگار فرهنگ ایران هستند وزیران خارجه ایران و عمان پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا گفت‌و‌گو کردند ویتکاف: این هفته در اروپا با ایرانی‌ها دیدار خواهیم کرد پزشکیان: شاهنامه زنده‌ترین کتاب امروز ماست امیرخان متقی با مسعود پزشکیان دیدار کرد رئیس اقلیم کردستان عراق با عراقچی دیدار کرد خرازی در مجمع گفت‌وگوی تهران: برای حل اختلافات باید گفت‌و‌گو کرد آیت‌الله علم‌الهدی: شهدای فاطمیون از نقاط افتخار آمیز تاریخ انقلاب است وزیر کشور: امنیت موضوعی عینی، ذهنی و روانی است دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان: هیچ چالشی در روابط تهران و ایروان وجود ندارد وزیر خارجه طالبان: وظیفه شرعی خود می‌دانیم که به مردم تشنه آب برسانیم + فیلم همسر شهید جمهور: دیپلماسی باید با قدرت بیشتری دنبال شود وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند
سرخط خبرها

وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند

  • کد خبر: ۳۳۳۳۵۸
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۱
وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند
وزیر علوم کشورمان گفت: دولت معتقد به ارتقای جایگاه علمی کشور است. ما همچنان از بهترین استادان، دانشجویان و محققان برخوردار هستیم که بسیاری از کشور‌ها دنبال جذب آنها هستند؛ اما برای بدست آوردن جایگاه باید اقداماتی مختلفی انجام داد که اغلب آن تقویت بنیه مالی است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین سیمایی صراف در نشست خبری که در حاشیه دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشور‌های اسلامی در چارچوب سکوی گفت و گوی OIC_۱۵ که در هتل اسپیناس پالاس در حال برگزاری است، تقویت دیپلماسی علمی را یکی از ماموریت‌های اصلی وزارت علوم دانست و گفت: در این زمینه دانشگاه‌ها و رایزن‌های علمی کشور فعال شدند، یکی از ماموریت‌های این مراکز این است که نخبگان خارجی را شناسایی کنند تا حضور آنها را در زمینه تبادل تجربه، در کارگاه‌های آموزشی به ویژه تابستان فراهم کنند.

وی در ادامه از تدوین سند اخلاق هوش مصنوعی در یونسکو خبر داد و تصریح کرد: در این زمینه ایده جمهوری اسلامی را منتقل کردیم که این ایده پذیرفته شده است و امیدوارم به تصویب نهایی برسد.

وزیر علوم تاکید کرد: ما سفری اخیرا به عراق داشتیم و تفاهم نامه‌هایی در زمینه‌های مختلف اعم از ایجاد فرصت‌های مشترک مطالعاتی برای اساتید دو کشور، تبادل دانشجو و استاد، ایجاد دانشگاه، راه اندازی پارک و ... منعقد کردیم. همچنین دیدار‌های دوجانبه‌ای نیز در این زمینه‌ها با مسؤولان چین داشتیم که امیدواریم اجرایی شود.

سیمایی صراف تاکید کرد: ما معتقد هستیم به منظور استفاده مشترک و تقویت همکاری در حوزه‌های علم و فناوری باید فعال باشیم در این چند ماه اخیر تحرک خوبی در دانشگاه‌ها و وزارت علوم در این زمینه پیدا شده است.

سیمایی صراف اظهار کرد: در نشست امروز سازمان همکاری‌های اسلامی سال ۲۰۱۷ ایده‌ای توسط قزاقستان مبنی بر تشکیل پلتفرم وزارت علوم کشور‌های اسلامی مطرح شد. هسته اولیه این سکو را ۱۵ کشور تشکیل دادند که تا به امروز، به ۲۱ کشور ارتقا پیدا کرده است. نشست اول این پلتفرم سال گذشته در آلماتی قزاقستان تشکیل شد و امسال نیز ریاست این نشست با ایران است.

وزیر علوم افزود: موضوع نشست امروز تقویت همکاری بین کشور‌های پیش رو در حوزه علم و فناوری و شناسایی حالش‌های این حوزه است؛ چرا که این کشور‌ها می‌توانند موتور توسعه علم و فناوری درسایر کشور‌ها باشند.

وی گفت: ظرفیت‌های بزرگی بین چند کشوری که هسته اولیه پلتفرم را تشکیل دادند، وجود دارد. برآورد ما این است اعضای پلتفرم بیش از یک میلیارد جمعیت دارد و ۳۰۰ میلیون جوان در این کشور‌ها هستند. ضمن اینکه ۷ تریلیون دلار تراز بازرگانی این کشورهاست؛ بنابراین فرصت بزرگی برای استفاده از همکاری و هم افزایی این کشور‌های برای علم و فناوری است.

وزیر علوم هوش مصنوعی را فناوری مهم و ضروری برای بشر دانست و گفت: موضوع این نشست به هوش مصنوعی اختصاص یافته است. بسیاری از کشور‌ها به توانمندی نخبگان ایرانی در این حوزه اذعان دارند؛ اما یکی از دغدغه‌های ما ابعاد اخلاقی این حوزه است و ما این دغدغه را در سند هوش مصنوعی لحاظ کردیم و امیدوارم به تصویب برسد.

وی در خصوص جذب دانشجویان خارجی تا پایان برنامه توسعه هفتم نیز اظهار کرد: در این اجلاس توانمندی کشور، دانشگاه‌ها و پارک‌های خود را به کشور‌های اسلامی ارائه می‌دهیم؛ اما کشور‌ها بر اساس توانمندی از کشور مقصد، دانشجویان خود را تشویق و تقویت می‌کنند تا فرایند اعزام برای تحصیل فراهم شود.

سیمایی صراف از نهایی شدن سند چندجانبه هوش مصنوعی خبر داد و خاطرنشان کرد: این سند در صورت تصویب، اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام خواهد شد.

وی به رفتار‌های ضد اخلاقی در استفاده از هوش مصنوعی نیز گفت: در این زمینه رژیم صهیونیستی موازین حقوق بشر و انسانی را نقص می‌کند. به طوریکه هنجار‌های عرفی و اخلاقی را نیز با استفاده از هوش مصنوعی زیر پا گذاشته است؛ بنابراین اگر از این علم، اخلاقی استفاده نشود، خطر بزرگی برای بشریت خواهد بود.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: قرار است که همه کشور‌های اسلامی در پلتفرم کشور‌های اسلامی مشارکت کنند ما با همه آنها تبادل اسناد داریم عربستان هم استقبال خوبی از همکاری‌های علمی کرده است؛ بنابراین ما ما امروزه شاهد این هستیم که نظم نابرابر و بی عدالتی در دنیا به‌هم می‌ریزد و نظم جدیدی در حال شکل گیری است.

سیمایی صراف خاطرنشان کرد: ما آمادگی تاسیس دانشگاه، اعزام استاد و معرفی فرصت‌های کشور از جمله پارک‌ها و دانش بنیان را به همه کشور‌ها از جمله کشور‌های اسلامی داریم و این بخش از توانمندی ایران قابل انکار نیست؛ چرا که در منطقه دانشگاه‌های ما بهترین دانشگاه‌ها هستند و همه این کشور‌ها به قدرت نخبگان، شگفتی پارک‌ها و شرکت‌های دانش بنیان باور دارند و ما نیز در اهداف خود کوتاهی نمی‌کنیم.

وزیر علوم به نگرانی‌های امنیتی در تبادلات بین المللی اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های امنیتی ما هوشیاری کامل دارند ما با همکاری و در نظر گرفتن نقطه نظرات آنها اقدامات خود را انجام می‌دهیم.

وزیر علوم در خصوص از دست دادن جایگاه علمی کشور در جهان نیز گفت: این یک نگرانی درستی است وزارت علوم هم به این موضوع توجه دارد. این اتفاق از سال ۲۰۲۱ شروع شده است که در واقع جایگاه علمی کشور در این سال رتبه ۱۴ در جهان بود که متاسفانه با تغییر جایگاه این عدد به ۱۷ رسیده است.

وی افزود: برای اینکه رتبه علمی کشور را تقویت کنیم باید اقداماتی نظیر حمایت مالی از پژوهشگران، به‌روزرسانی آزمایشگاه ها، حمایت از استادان برای انتشار مقالات علمی، رفع دغدغه‌های علمی اساتید و تقویت بنیه مالی دانشگاه‌ها را مورد توجه قرار دهیم.

وزیر علوم افزود: دولت معتقد به ارتقای جایگاه علمی کشور است. ما همچنان از بهترین استادان، دانشجویان و محققان برخوردار هستیم که بسیاری از کشور‌ها دنبال جذب آنها هستند؛ اما برای بدست آوردن جایگاه باید اقداماتی مختلفی انجام داد که اغلب آن تقویت بنیه مالی است. در گذشته خواننده پول مقاله را می‌داد؛ اما امروز استاد باید برای چاپ مقاله باید بیش از ۱۰۰۰ دلار بدهد که بسیاری از اساتید این توانمندی را ندارند؛ بنابراین ارائه مقالات نیازمند پشتوانه مالی است. امروزه این حمایت در شأن و جایگاه اساتید نیست.

وی افزود: در اجلاس امروز ۶ کمیته فنی تشکیل شده است این کمیته در حوزه‌های مختلف اعم از فناوری‌های نوین، بهداشت و پزشکی، امنیت غذایی، توسعه آموزش و سرمایه انسانی، رشد و شتاب دهی و تجاری سازی فناوری است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->