افزایش نرخ سرویس مدارس مشهد در حد میانگین نرخ تورم است | امسال در زمینه تأمین خودرو چالشی نخواهیم داشت + فیلم درخشش خراسان رضوی در جشنواره تعاونی‌های برتر کشور مشهدالرضا؛ غرق شادی و سرور میلاد رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) بهره‌گیری از پساب در آبیاری فضای سبز مشهد با مشارکت بخش خصوصی توسعه زیرساخت‌های اقامتی مشهد طی افتتاحیه‌های هفته دولت شهروند خبرنگار | چالش‌های پارک حاشیه‌ای در خیابان فرهاد مشهد+ پاسخ کیفیت هوای مشهد همچنان در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: قرارگاه ساماندهی ساخت‌وساز شهری تشکیل شود تخریب دامنه شمالی و نوک قله اژدرکوه | جاده شمالی تیر آخر را به قلب اژدها زد! کارگر پاکدست فرودگاه مشهد کیف پول یک میلیاردی را به صاحبش بازگرداند +عکس گره کوهستان پارک شادی کورتر شد | با وجود آمادگی مدیریت شهری مشهد زمین پارک به سازمان دیگری واگذار شد شهردار مشهد مقدس: شهر مشهد در کشور، رتبه‌ اول و در غرب آسیا، رتبه‌ سوم هوشمندسازی را دارد «کینیاز دابیژا»، سرکنسول روسیه تزاری در مشهد متهم ردیف‌اول واقعه به توپ‌بستن حرم رضوی اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا پایان شهریورماه پاسخ گویی تلفنی مدیرعامل تاکسی‌رانی مشهد | چند کورس پاسخگویی برای سرویس مدارس گذر از بحران آبی با هم‌افزایی شهرداری مشهد و شرکت آب و فاضلاب علت اختلال در خط یک مترو مشهد چه بود؟ (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت شهروندان، زمینه‌ساز توسعه شهر انتخاب «رئیس» و «نایب‌رئیس» کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد برای سال پنجم
سرخط خبرها

کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۳۳۳۷۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴
تابستانی داغ و تشنه در راه است؛ کاهش بی‌سابقه باران، زنگ خطر کم‌آبی را در مشهد به صدا درآورده و مسئولان هشدار داده‌اند که این بار، بحران آب ممکن است به جیره‌بندی در تابستان ختم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که روز‌های پایانی اردیبهشت‌ماه را سپری می‌کنیم، مشهد، با یکی از کم‌بارش‌ترین سال‌های خود دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ خشکی هوا و عطش زمین سرنوشت تابستان پیش رو را به دغدغه‌ای جدی برای همه شهروندان تبدیل کرده است.

امسال بارندگی‌ها آن‌قدر کم بوده که نه‌تنها سد‌های مهم اطراف مشهد تقریباً خالی مانده‌اند، بلکه حجم ذخایر آبی تا هشداردهنده‌ترین حد ممکن پایین آمده است.

در شرایطی که میانگین بارش این کلانشهر نسبت‌به سال‌های گذشته با افت چشمگیر ۴۳ درصدی روبه‌رو شده و میزان بارش فعلی کمتر از دوسوم شرایط نرمال بلندمدت است، خانواده‌ها، کشاورزان و صاحبان صنایع حالا بیش از هر زمان دیگری نگران تأمین آب در ماه‌های داغ پیش رو هستند.

اما بحران آب تنها یک عدد یا آمار روی کاغذ نیست؛ تبعات آن می‌تواند زندگی روزمره، بهداشت، کشاورزی، صنعت و حتی آرامش روانی مردم را تحت تأثیر قرار دهد.

وقتی قطره‌های باران شمارش می‌شوند

حسین اسماعیلیان در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، با اشاره به وضعیت بحرانی بارندگی و منابع آبی این کلانشهر، اظهار می‌کند: طی گذشت حدود هشت ماه از سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴)، میزان بارندگی در مشهد تنها ۱۳۷ میلی‌متر بوده که نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته با میزان ۲۴۳ میلی‌متر، کاهش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه می‌دهد: با مقایسه میزان بارش فعلی با دوره آماری بلندمدت که ۲۲۵ میلی‌متر بوده نیز شاهد کاهش ۴۰ درصدی نسبت‌به شرایط نرمال هستیم.

اسماعیلیان ضمن ابراز نگرانی از تداوم این روند، می‌گوید: در صورت ادامه شرایط فعلی تا پایان فصل بهار، سال بسیار خشکی را پیش‌رو خواهیم داشت و تابستان ۱۴۰۴ با بحران جدی تأمین آب در مشهد مواجه خواهیم شد.

وی تأکید می‌کند: کمبود بارندگی موجب شده رواناب چندانی به سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد وارد نشود و تنها حدود ۸.۵ درصد آب ذخیره شده است که این میزان نسبت‌به مدت مشابه سال قبل، حدود ۲۰ درصد کاهش دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح می‌کند: از سال گذشته تاکنون، وزارت نیرو و شرکت‌های مرتبط با موضوع تأمین آب، برنامه‌ریزی لازم را انجام داده و حدود ۱۵ پروژه مرتبط با بهبود وضعیت آب در حال اجراست. با بهره‌برداری تدریجی از این پروژه‌ها، بخشی از کمبود آب در تابستان جبران شود.

وی نقش مردم در مدیریت مصرف آب را بسیار تعیین‌کننده می‌داند و اضافه می‌کند: در شرایط کنونی، ذخیره آب کافی نیست و مشارکت همشهریان در مصرف بهینه آب می‌تواند مانع از جیره‌بندی و قطع آب در تابستان شود.

اسماعیلیان در پایان تأکید می‌کند: امید است با همیاری مردم و تلاش خادمان شرکت آب و فاضلاب، بتوانیم تابستان پیش‌رو را با کمترین تنش آبی سپری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->