اجرای زنده «بچه مرشد ۲» در مشهد | پویشی برای پاسداشت زبان فارسی + فیلم برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت شهدای خدمت در مشهد تشکیل قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع مالی شهرداری مشهد درباره فروش قدیمی‌ترین میدان شهر مشهد | روزی که میدان ارگ را فروختند کشف یک میلیارد ریال داروی قاچاق از عطاری‌های خواف خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازاری در ساحل شلوغ دریا ناصحی: مشکلات ترافیک مشهد با تکمیل پروژه‌های معابر حل می‌شود شهردار مشهد مقدس: می‌توانیم صادرکننده خدمات مهندسی در حوزه مترو باشیم + فیلم عضو کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مسائل شهر چه کوچک و چه بزرگ برای ما فرق نمی‌کند | افتتاح رسمی فاز یک خط۳ مترو با حضور رئیس‌جمهور بهره‌برداری از دوربرگردان تقاطع سه‌سطحی شهید فهمیده مشهد | معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: گره‌های ترافیکی با افتتاح دوربرگردان شهید فهمیده کاهش می‌یابد هوای مشهد همچنان آلوده است (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) نخستین جلسه ستاد برگزاری دیدار ایران و کره شمالی در مشهد برگزار شد درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴ دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند
سرخط خبرها

کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۳۳۳۷۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت‌به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان ۱۴۰۴
تابستانی داغ و تشنه در راه است؛ کاهش بی‌سابقه باران، زنگ خطر کم‌آبی را در مشهد به صدا درآورده و مسئولان هشدار داده‌اند که این بار، بحران آب ممکن است به جیره‌بندی در تابستان ختم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که روز‌های پایانی اردیبهشت‌ماه را سپری می‌کنیم، مشهد، با یکی از کم‌بارش‌ترین سال‌های خود دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ خشکی هوا و عطش زمین سرنوشت تابستان پیش رو را به دغدغه‌ای جدی برای همه شهروندان تبدیل کرده است.

امسال بارندگی‌ها آن‌قدر کم بوده که نه‌تنها سد‌های مهم اطراف مشهد تقریباً خالی مانده‌اند، بلکه حجم ذخایر آبی تا هشداردهنده‌ترین حد ممکن پایین آمده است.

در شرایطی که میانگین بارش این کلانشهر نسبت‌به سال‌های گذشته با افت چشمگیر ۴۳ درصدی روبه‌رو شده و میزان بارش فعلی کمتر از دوسوم شرایط نرمال بلندمدت است، خانواده‌ها، کشاورزان و صاحبان صنایع حالا بیش از هر زمان دیگری نگران تأمین آب در ماه‌های داغ پیش رو هستند.

اما بحران آب تنها یک عدد یا آمار روی کاغذ نیست؛ تبعات آن می‌تواند زندگی روزمره، بهداشت، کشاورزی، صنعت و حتی آرامش روانی مردم را تحت تأثیر قرار دهد.

وقتی قطره‌های باران شمارش می‌شوند

حسین اسماعیلیان در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، با اشاره به وضعیت بحرانی بارندگی و منابع آبی این کلانشهر، اظهار می‌کند: طی گذشت حدود هشت ماه از سال آبی جاری (۱۴۰۳-۱۴۰۴)، میزان بارندگی در مشهد تنها ۱۳۷ میلی‌متر بوده که نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته با میزان ۲۴۳ میلی‌متر، کاهش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه می‌دهد: با مقایسه میزان بارش فعلی با دوره آماری بلندمدت که ۲۲۵ میلی‌متر بوده نیز شاهد کاهش ۴۰ درصدی نسبت‌به شرایط نرمال هستیم.

اسماعیلیان ضمن ابراز نگرانی از تداوم این روند، می‌گوید: در صورت ادامه شرایط فعلی تا پایان فصل بهار، سال بسیار خشکی را پیش‌رو خواهیم داشت و تابستان ۱۴۰۴ با بحران جدی تأمین آب در مشهد مواجه خواهیم شد.

وی تأکید می‌کند: کمبود بارندگی موجب شده رواناب چندانی به سد‌های تأمین‌کننده آب مشهد وارد نشود و تنها حدود ۸.۵ درصد آب ذخیره شده است که این میزان نسبت‌به مدت مشابه سال قبل، حدود ۲۰ درصد کاهش دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح می‌کند: از سال گذشته تاکنون، وزارت نیرو و شرکت‌های مرتبط با موضوع تأمین آب، برنامه‌ریزی لازم را انجام داده و حدود ۱۵ پروژه مرتبط با بهبود وضعیت آب در حال اجراست. با بهره‌برداری تدریجی از این پروژه‌ها، بخشی از کمبود آب در تابستان جبران شود.

وی نقش مردم در مدیریت مصرف آب را بسیار تعیین‌کننده می‌داند و اضافه می‌کند: در شرایط کنونی، ذخیره آب کافی نیست و مشارکت همشهریان در مصرف بهینه آب می‌تواند مانع از جیره‌بندی و قطع آب در تابستان شود.

اسماعیلیان در پایان تأکید می‌کند: امید است با همیاری مردم و تلاش خادمان شرکت آب و فاضلاب، بتوانیم تابستان پیش‌رو را با کمترین تنش آبی سپری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->