بیماران قلبی و سالمندان بیش از سایرین در معرض گرمازدگی هستند بیمارستان منتصریه از آمادگی کامل جهت اجرای طرح تابستانه برخوردار است آخرین وضعیت مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها تصادف رانندگی در بزرگراه آزادی و رسالت مشهد با یک کشته و دو مجروح (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کمبود این ویتامین‌ها سبب خشکی پوست صورت می‌شود با خواص درمانی شاه توت یا توت سیاه آشنا شوید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و رعد و برق در تهران و ۷ استان دیگر واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟

  • کد خبر: ۳۳۳۴۴۷
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۵
دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟
وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر لزوم قطع مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی، عنوان کرد که بهتر است در رژیم‌های غذایی به جای کربوهیدرات‌های ساده (قند و شکر)، از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درصورت ابتلا به دیابت، سطح گلوکز (قند) خون ما از مقدار نرمال، بالاتر است. گلوکز از مواد غذایی مصرفی ما به‌دست می‌آید؛ یعنی بدن ما غذایی را که می‌خوریم به قطعات کوچکی به نام گلوکز، اسید‌های آمینه و اسید‌های چرب تجزیه می‌کند.

سلول‌های بدن ما با کمک هورمون انسولین، گلوکز را از جریان خون وارد سلول‌ها کرده و برای تولید انرژی از آن استفاده می­ کنند.

در صورت ابتلا به دیابت نوع یک، بدن ما انسولین نمی‌سازد و در صورت ابتلا به دیابت نوع دو، بدن ما انسولین کافی تولید نمی‌کند یا به درستی از انسولین استفاده نمی‌کند.

در این شرایط، گلوکز در خون ما باقی می‌ماند و این مسئله به افزایش سطح قند خون منجر می‌شود.

پیش‌دیابت هم به‌معنای بالاتر از حد طبیعی‌بودن سطح گلوکز خون ماست، اما نه در حدی بالا که بتوانیم آن را دیابت بدانیم.

در صورت ابتلا به پیش‌دیابت، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در ما نسبت به سایرین بیشتر خواهد بود.

تاثیر رژیم غذایی بر افراد مبتلا به دیابت

بعضی از غذا‌هایی که میزان زیادی کربوهیدرات دارند عبارتند از: شیرینی‌جات، نوشابه‌های گازدار، نان و برنج سفید. به‌طور کلی، هرچه کربوهیدرات بیشتری مصرف کنیم، سطح گلوکز خون ما بالاتر خواهد بود.

چه مبتلا به دیابت نوع یک باشیم و چه مبتلا به دیابت نوع دو، انتخاب صحیح مواد غذایی یک راه مهم برای حفظ گلوکز خون در سطحی است که برای حفظ سلامت ما ضروری است.

کنترل سطح گلوکز خون، احتمال ابتلا به مشکلات جدی ناشی از دیابت مثل از دست‌دادن بینایی و مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد.

اگر به پیش‌دیابت مبتلا باشیم هم، رژیم غذایی مناسب می‌تواند با نگه داشتن سطح گلوکز خون ما در محدوده سالم، به پیشگیری از دیابت نوع دو در آینده کمک کند.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ مطرح کرد: نان و برنج از گروه نان و غلات و حاوی کربوهیدرات هستند. پس از غذا خوردن، کربوهیدرات‌ها بیشترین اثر را بر سطح قندخون دارند؛ بنابراین، مدیریت مصرف کربوهیدرات برای کنترل خوب قندخون لازم است.

کل مقدار کربوهیدرات دریافتی در هر وعده غذایی مهم است. مقدار توصیه شده کربوهیدرات در دیابت ۱۳۰ گرم در روز (۵۰ تا ۶۰ درصد از کل کالری دریافتی) برای بزرگسالان است که هر واحد نان و برنج حاوی ۱۵ گرم کربوهیدرات است.

هنگامی که دیابت با انسولین درمان می‌شود، دریافت ۴۰ درصد تا ۵۵ درصد کربوهیدرات از کل کالری دریافتی و تنظیم مقدار انسولین با شمارش دقیق کربوهیدرات منجر به کنترل بهتر قندخون می‌شود.

بهتر است در رژیم‌های غذایی به جای کربوهیدرات‌های ساده (قند و شکر)، از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->