عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد
سرخط خبرها

هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند

  • کد خبر: ۳۳۳۴۶۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۳
هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند
وزیر بهداشت با بیان این که حدود ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند، گفت: این موضوع منجر به افزایش چاقی، فشار خون و بیماری‌های غیرواگیر نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت) در اجلاس مدیران روابط عمومی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های روابط عمومی‌ها، بر نقش مهم آنها در حوزه سلامت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه روابط عمومی‌ها سهم بزرگی در ارتقای سلامت جامعه بر عهده دارند، گفت: روابط عمومی‌ها اعضای مؤثر تیم ملی سلامت هستند و نقش کلیدی آنها این است که بتوانند در جهت ارتقای سلامت مردم به‌صورت کامل ایفای نقش کنند. تمامی اعضای تیم سلامت اعم از پزشک، پرستار و بهورز در این مسیر همراه‌اند.

دیپلماسی سلامت؛ راهی برای تقویت روابط داخلی و بین‌المللی

ظفرقندی با اشاره به اهمیت «دیپلماسی سلامت» اظهار داشت: دیپلماسی سلامت به معنای طرح و تقویت جایگاه حوزه سلامت چه در داخل کشور و چه در سطح بین‌الملل است. در شرایط سخت، نظیر تحریم‌ها، این نوع دیپلماسی می‌تواند در رفع چالش‌های سیاسی و اجتماعی مؤثر باشد.

وی افزود: دیپلماسی سلامت سالم، انسان‌دوستانه و در راستای خیر عمومی و منافع ملی است. از طریق توسعه علمی، گردشگری سلامت و ارتباطات بین‌رشته‌ای و بین‌المللی می‌توانیم جایگاه سلامت کشور را ارتقا دهیم که در نهایت به سود مردم خواهد بود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: بسیاری از رشته‌های پزشکی مورد نیاز از طریق دیپلماسی سلامت راه‌اندازی شده‌اند. به‌عنوان نمونه، در حوزه پیوند کبد و جراحی سرطان زنان، با استفاده از گردشگری سلامت و تعاملات بین‌المللی، قرارداد‌هایی منعقد شده که نتایج ارزشمندی به همراه داشته است. امروزه در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران نزدیک به دو هزار مورد پیوند کبد انجام شده است.

وی همچنین به جلسات اخیر خود با رئیس‌جمهور درباره پروژه‌هایی نظیر «شهر واکسن» و «برج فناوری» اشاره و ابراز امیدواری کرد این برنامه‌ها از مسیر دیپلماسی سلامت پیگیری و به نتایج مؤثری ختم شوند.

ضرورت تقویت حضور در عرصه بین‌المللی

ظفرقندی با اشاره به کاهش فعالیت‌های بین‌المللی در سال‌های گذشته گفت: این رکود منجر به کاهش تولید مقالات و فعالیت‌های علمی ما شده است. با این حال، کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار به ۲۲ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، دستاورد مهمی است که نشان‌دهنده پیشرفت حوزه سلامت کشور است. روابط عمومی‌ها باید در انعکاس و توسعه این دستاورد‌ها نقش مؤثری ایفا کنند.

وزیر بهداشت تأکید کرد: حوزه روابط عمومی باید در دیپلماسی سلامت فعال‌تر شود چرا که این موضوع، شاخصی مهم برای توسعه ملی به شمار می‌آید. هدف از تمام این اقدامات این است که منافع آن به مردم برسد و پرچم ایران در عرصه جهانی بالا برود.

وی افزود: در نظام سلامت، ۲۵ درصد از فعالیت‌ها مستقیماً به وزارت بهداشت مربوط است و ۷۵ درصد دیگر به عوامل خارج از حوزه سلامت بازمی‌گردد. پیوند این دو بخش، بر عهده روابط عمومی‌هاست.

وزیر بهداشت به چالش کم‌تحرکی در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس ارزیابی‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، حدود ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند که این موضوع منجر به افزایش چاقی، فشار خون و بیماری‌های غیرواگیر نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی شده است. روابط عمومی‌ها می‌توانند در فرهنگ‌سازی برای سبک زندگی سالم، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشند.

ظفرقندی همچنین به پویش «نه به تصادف!» اشاره کرد و گفت: مرحله نخست این پویش با موفقیت در زمینه هشداردهی و فرهنگ‌سازی به پایان رسیده و ادامه آن در دستور کار قرار دارد.

وی بر اهمیت افزایش سواد سلامت در جامعه تأکید کرد و گفت: نقش روابط عمومی‌ها در ارتقای سواد سلامت بسیار حیاتی است. متأسفانه امروزه ۵۰ درصد از مبتلایان به دیابت از بیماری خود بی‌اطلاع هستند. بدون ارتقای آگاهی عمومی، با گسترش بیماری‌ها مواجه خواهیم شد.

وزیر بهداشت در پایان با اشاره به خدمات درخشان جامعه پزشکی در بحران‌های اخیر، از جمله حادثه بندر شهید رجایی، گفت: ارائه خدمات ارزنده به مصدومان این حادثه، نشان‌دهنده تعهد و توان بالای نظام سلامت کشور است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->