هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

غذای پرچرب سلامت روده را تهدید می‌کند

  • کد خبر: ۳۳۴۷۲۰
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۲
غذای پرچرب سلامت روده را تهدید می‌کند
یک موسسه پزشکی مستقر در ملبورن استرالیا فاش کرد که تنها چند وعده غذایی پرچرب می‌تواند به سرعت دفاع طبیعی روده را تضعیف کند و مدت‌ها قبل از بروز هرگونه علائم قابل مشاهده، باعث التهاب شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعه‌ای توسط مؤسسه والتر و الیزا هال، قدیمی‌ترین مؤسسه تحقیقات پزشکی استرالیا، نشان داد که در آزمایشات پیش بالینی، محققان کشف کردند که تنها دو روز مصرف غذا‌های سرشار از چربی‌های اشباع، سطح IL-۲۲، یک پروتئین محافظ کلیدی که سلامت روده را حفظ کرده و به کنترل التهاب کمک می‌کند، را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

بر اساس مطالعه منتشر شده، موش‌های آزمایشی با وجود سالم به نظر رسیدن، علائم میکروسکوپی التهاب و اختلال در عملکرد روده را نشان دادند.

«سیریل سیلت»، نویسنده ارشد این مطالعه از این مؤسسه تحقیقاتی، گفت: «هر وعده غذایی که مصرف می‌کنیم به طور فعال سلامت روده ما را شکل می‌دهد.»

سیلت گفت: «هرچه چربی‌های اشباع‌شده بیشتری مصرف کنیم، التهاب بیشتری ایجاد می‌شود و به تدریج دفاع روده ما را تضعیف کرده و حساسیت ما را به التهاب مزمن افزایش می‌دهد.»

بیماری‌های التهابی مزمن، مانند بیماری سلیاک، بیماری التهابی روده و آرتریت روماتوئید، هستند. با این حال، محققان می‌گویند که چگونگی ایجاد این بیماری‌ها به خوبی درک نشده است.

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی پرچرب نه تنها باعث التهاب می‌شوند، بلکه توانایی بدن برای مبارزه با آن را با کاهش IL-۲۲ سرکوب می‌کنند. محققان همچنین دریافتند که چربی‌های اشباع‌نشده، مانند چربی‌های موجود در آجیل، دانه‌ها و آووکادو، اثر معکوس دارند و IL-۲۲ را افزایش داده و دفاع روده را تقویت می‌کنند.

«لی شیونگ»، عضو تیم تحقیق، گفت: «توانایی‌های محافظتی روده می‌تواند تنها در عرض دو روز، حتی بدون هیچ علامت ظاهری، به خطر بیفتد.»

این تیم همچنین توانست با تأمین مجدد IL-۲۲، عملکرد روده را در موش‌ها بازیابی کند که به پتانسیل بازیابی سلامت روده در انسان اشاره دارد.

محققان امیدوارند یافته‌های آنها بر دستورالعمل‌های غذایی تأثیر بگذارد تا بر حمایت طبیعی از سلامت روده از طریق تغذیه، به ویژه با تشویق مصرف چربی‌های غیراشباع و کاهش مصرف چربی‌های اشباع، تمرکز کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->