زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟
سرخط خبرها

تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۳۷۸۳
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳
تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟
مرجع ملی پیشین کنوانسیون تنوع زیستی تأکید کرد: اگر یوز از بین رود، در رأس هرم، طعمه یوز از بین رفته است و گیاهان و خاک از بین می‌روند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اسکندر زند، در اولین پنل کارکردها، تنوع زیستی و ارزش گذاری اقتصادی در همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: دوست داریم روز جهانی تنوع زیستی را  تبریک بگوییم اما شرایطی که فراهم شده  تبریکمان را تلخ کرده است.

مرجع ملی پیشین کنوانسیون تنوع زیستی با بازگویی این جمله که « تنوع زیستی شناسنامه زنده سیاره ماست»، افزود: هر ژن، هر گونه و هر زیست بوم نت مهمی در  سمفونی پایداری سرزمین است که بی‌آهنگ حاصل از آن، زندگی فرو می‌ریزد.

وی در ادامه گفت: از بعضی شنیده‌ام که «حالا یک یوز هم از بین برود؛ چه اشکالی دارد؟!» یوز نشانه تب و فشار خون است؛ یوز از بین رود، در راس هرم طعمه یوز از بین رفته است و گیاهان و خاک از بین رفتند. چرا نمی توان این موضوع را به بعضی دوستان گفت که از بین رفتن یک یوز، از بین رفتن یک سرزمین است؟

زند ادامه داد: در سال ۲۰۱۹ سازمانی موازی کنوانسیون تنوع زیستی که عضو آن هستیم و حالا نیز اینجا غیر فعال است، کار علمی سنگینی انجام داد و با ارزیابی تنوع زیستی یک دهه اعلام کرد که یک میلیون گونه در دنیا معرض انقراض است. بر همین اساس برای این امر برنامه ریزی کردند. به این نتیجه رسیدند که لازم است برنامه اقتصادی، اجتماعی، زیست و منش خود را برای حفظ تنوع زیستی تغییر دهیم.

وی افزود: در این تحقیق دانشمندان زیادی از تمام دنیا جمع شدند و جلسات مفصی را برگزار کردند.

زند گفت: حالا برای تقویت تنوع زیستی سه دهه زمان لازم است. دهه اول باید از بین بردن محیط زیست را متوقف کنیم؛ ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ دهه توقف تخریب است که من نمی دانم در این زمینه برنامه‌ای داریم یا خیر؟

مرجع ملی پیشین کنوانسیون تنوع زیستی اظهار کرد: دهه دوم، دهه احیاست. این پروسه مانند درمان بیماری است که در تصادفی شدید مجروح شده است.

وی ادامه دارد: دهه سوم از ۲۰۴۰ تا ۲۰۵۰ برنامه‌ریزی شده است، یعنی نیازمند دو دهه کار مداوم است. در برنامه دهه اول ذیل سه هدف در راس ۲۳ اقدام مورد توجه قرار گرفته است. ۱۰ سال اول  با این سوال آغاز می شود که «چگونه تهدیدات را کم کنیم؟» و هشت اقدام برای کاهش تهدید پیشنهاد شده است.

زند ضمن برشمردن بخش دیگری از این برنامه گفت: به نظر می رسد برنامه مناسبی باشد که می‌توان از آن استفاده کرد. خواهش می‌کنم چرخ را از نو نسازیم. آنچه که دنیا برنامه داده موجود است. صرفا باید آن را شناسایی سپس بومی‌سازی کرد.   

مرجع ملی پیشین کنوانسیون تنوع زیستی در پایان تاکید کرد: تنوع زیستی تابلو زنده آفرینش است. هر انقراض خراشی بر چهره زیبای زمین است. بزرگ‌ترین سرمایه کره زمین، تنوع زیستی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->