ملیحه فلاح/ شهرآرانیوز - دومین نشست عصرانههای کارآفرینی در دفتر معین اقتصادی شهرستان مشهد، یعنی شهرداری مشهد، برگزار شد. اینبار محمدامین بابایی، معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسانرضوی، با بیش از ۲۱ سال سابقه میهمان این نشست بود تا تجربیات و اطلاعات خود، در زمینه کارآفرینی و وضعیت اشتغال در استان و بهتبع آن مشهد را با معین اقتصادی این شهرستان به اشتراک بگذارد.
او در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از عمدهترین ضربههای کرونا به بخش صنعت بوده است گفت: در خواست بیمه بیکاری تا قبل از کرونا و حدودا تا اواخر سال ۹۸ به ۱۵ هزار نفر رسید، اما حالا بیش از ۵۰ هزار نفر دیگر برای دریافت بیمه بیکاری ثبتنام کردهاند که در فرایند بررسی و پرداخت قرار دارد.
بابایی همچنین مشکل اقتصاد را یک مسئله فرهنگی دانست و اظهار کرد: اکنون در واحدهای صنعتی تعداد زیادی درخواست نیرو داریم، اما متقاضی واقعی برای کار وجود ندارد. در سال ۹۸ در دفاتر کاریابی ۳۰ هزار فرصت شغلی شناسایی شد، اما فقط یکسوم به سر کار رفتند. این یعنی ۲ مشکل در بازار کار وجود دارد، اول اینکه متقاضیان از نظر مهارت متناسب با بازار کار نیستند و دوم شرایط و حقوق قانون کار را پایین میدانند.
بابایی با اشاره به اینکه ایران جزو اولین کشورهایی بوده که به سازمان بینالمللی کار پیوسته است، به تعریف فرد شاغل از دیدگاه بینالملل پرداخت و افزود: طبق تعریف جهانی اگر فردی در هفته مرجع یعنی هفتهای که مأمور آمار آمارگیری میکند، فقط یک ساعت کار کرده باشد، شاغل محسوب میشود. او گفت: بر اساس این تعریف نرخ بیکاری در استان در سال گذشته ۸.۳ بوده، درصورتیکه این میزان در کشور ۱۰.۷ بوده است. همچنین در سال ۹۸ نرخ مشارکت اقتصادی استان ۴۷.۳ بوده که نسبت به آمار کشور ۳.۲ بیشتر بوده است. به بیان دیگر جمعیت بیکار استان ۱۸۹ هزار ۳۸۲ بوده که نسبت به سال ۹۷ حدود ۵۲ هزار نفر کاهش یافته است.
به گفته او تعداد کاریابیهای مجاز در استان ۵۴ مورد است که از این تعداد ۲۳ مورد در مشهد قرار دارد. همچنین ۴۱ مرکز مشاوره کاریابی در استان وجود دارد که از این تعداد ۳۴ مورد در مشهد است. سال گذسته حدود ۱۵ مرکز کاریابی را به علت عملکرد نامناسب لغو کردیم و اکنون بر تشکیل مراکز کاریابی مجازی تمرکز کردهایم.
بابایی با بیان اینکه از معین اقتصادی شهرستان مشهد انتظار میرود متفاوتتر از دیگر معینها باشد اظهار کرد: ایجاد شهر و شهروند کارآفرین باید یکی از اهداف شهرداری مشهد به عنوان معین اقتصادی شهرستان باشد. تا زمانی که مردم درآمد کافی نداشته باشند نمیتوانند هزینه زندگی شهرنشینی را به شهرداریها پرداخت کنند.
او با بیان اینکه هرکس کسبوکاری راه انداخت کارآفرین نیست گفت: کارآفرین باید با تشخیص فرصت و پذیرش ریسک همراه با نوآوری ارزش افزوده ایجاد کند.