پیشینه مقاومت مردم مشهد و خراسان در برابر متجاوزان | مشهد، شهر ایثار و ایستادگی نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تعیین تکلیف طرح تفصیلی توس، در رضایتمندی مردمی بسیار مؤثر است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: پیشرفت پروژه های «خیام» و «شهید فهمیده» قابل قبول است حاجی بگلو: طرح تمدید یک‌ساله شوراها در مجلس بررسی خواهد شد ثبت اولین روز «سالم» برای هوای کلانشهر مشهد در ماه جاری (۱۳ دی ۱۴۰۳) قلعه وکیل‌آباد مشهد در مرحله تملک و بازگشایی دیپلم افتخار رویداد نشان مشهد الرضا(ع) مشوق ادامه مسیر علمی است برگزیده نشان مشهدالرضا (ع): تلاش می‌کنم دستاورد‌هایم را در خدمت ترویج اخلاق رضوی به کارگیرم رویداد نشان مشهد الرضا (ع) می‌تواند الگویی برای سایر شهر‌های کشور باشد گلایه شهردار مشهد از کمبود تسهیلات برای زوج‌های جوان در نمایشگاه لوازم خانگی+ ویدئو بانویی که همسر شهید شد و فرزندش را تا شهادت بدرقه کرد پدیده زاغه‌نشینی معضل جدی مشهد در ۶۰ سال قبل | سقفی برای گودال‌نشین‌ها نشست تخصصی ارائه طرح راهبردی ساماندهی کشف‌رود در مشهد برگزار شد| پروژه احیای کشف رود اقدامی ملی است کشف ۲ تن مواد مخدر در مرز‌های خراسان رضوی (۱۲ دی ۱۴۰۳) ادبیات بومی در روایت ظرفیت‌های غنی مشهد و خراسان مؤثرتر است شهروند خبرنگار | تصویری زیبا از ارتفاعات خلج در جنوب شرقی مشهد بسته تشویقی جدید برای رونق ساخت‌وساز در مشهد بخش عمده‌ای از ظرفیت مراکز اقامت رسمی مشهد خالی است | هتل هست، مسافر نیست! هوای کلانشهر مشهد از ابتدای دی‌ماه تاکنون، هر روز آلوده بوده است (۱۲ دی ۱۴۰۳) معابر مشهد لغزنده است (۱۲ دی ۱۴۰۳) استقبال از بهار مشهد با ۱۲ میلیون بوته گل
سرخط خبرها

چگونگی نحوه حضور مردم در جلسات علنی شورای شهر مشهد

  • کد خبر: ۳۳۴۳۰
  • ۱۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۷
چگونگی نحوه حضور مردم در جلسات علنی شورای شهر مشهد
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد گفت: در قانون برای حضور مردم در جلسات علنی شورای شهر به صورت مستقیم چیزی نداریم، اما ماده ۲۴ آیین نامه داخلی شورای شهر مشهد و ماده 116 منشور حقوق شهرنشینی در رابطه با این موضوع نکاتی دارد.
به گزارش شهرآرانیوز،  محسن حسینی‌پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد گفت:در قانون برای حضور مردم در جلسات علنی شورای شهر به صورت مستقیم چیزی نداریم، اما ماده ۲۴ آیین نامه داخلی شورای شهر مشهد و ماده ۱۱۶ منشور حقوق شهرنشینی در رابطه با این موضوع نکاتی
 
وی تصریح کرد:محیط زیستی‌ها چند درخواست داشتند؛ یکی از درخواست‌ها این بود که محل برگزاری جلسه علنی شورا تغییر کند و در تالار شهر برگزار شود که این خواسته امکان قانونی نداشت؛ زیرا فضای تالار شهر مکان مناسبی برای برگزاری جلسه علنی نیست و اداره جلسه در چنین فضایی بهم می‌ریزد.

وی ادامه داد: نکته بعد این است که از لحاظ مقرارت هم این موضوع قابل پذیرش نیست؛ چراکه مطابق ماده ۲۴ آیین نامه داخلی شورا، جلسه علنی باید حتما در سالن مخصوص شورای شهر برگزار شود و حتی برگزاری جلسه علنی در سالن‌های جانبی شورا هم ممنوع است؛ بنابراین تغییر مکان امکان‌پذیر نبود.

رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد با بیان اینکه درخواست دیگر این افراد این بود که داخل جلسه بیایند، عنوان کرد: مطابق آیین نامه داخلی امکان وجود مهمان در جلسه وجود دارد، اما با توجه به محدودیت فضا این مهمان از قبل مشخص می‌شود و ریاست شورا موافقت با حضور افراد را تعیین می‌کند.

حسینی‌پویا بیان کرد: رئیس شورا روز گذشته با درخواست تعداد زیادی از افراد موافقت کردند. اینکه دوستان آمدند یا نیامدند را در جریان نیستم، اما با توجه به مضیقه جا و اینکه کنترل جلسه از دست خارج نشود، فضا برای اینکه همه دوستان داخل جلسه بیایند مهیا نبود. اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم و همچنین تعداد زیادی از مردم بخواهند به شورا بیایند اساسا چنین امکانی وجود ندارد و به همین دلیل آیین‌نامه داخلی این امکان را به رئیس شورا داده که متناسب با اینکه فضا قابل اداره کردن باشد، اجازه حضور افراد را بدهد. تا الان هم هیچ مشکلی وجود نداشته و این اجازه به بسیاری از افراد داده شده است.

وی ادامه داد: در بسیاری از جلسات علنی شورا ما مهمان داریم؛ مثلاً تاکنون چندبار دانشجویان حقوق که می‌خواسته‌اند صحن شورا و فرآیند تصمیم گیری‌ها را ببینند، درخواست داده‌اند و آمده‌اند.

رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد تصریح کرد: هر فردی که بخواهد در جلسه علنی شورا حضور پیدا کند باید با روابط عمومی هماهنگ کند. این هماهنگی می‌تواند به صورت‌های مختلف تلفنی، حضوری و.. باشد و در این رابطه محدودیتی نداریم. برای زمان درخواست هم شرایط خاصی وجود ندارد و این درخواست روز قبل از جلسه هم می‌تواند انجام شود. البته افرادی که می‌آیند فقط تماشاچی هستند و این نکته در آیین نامه داخلی هم آمده است. تماشاچی‌هایی که به صحن مجلس هم می‌روند، فقط تماشاچی هستند. جای اظهار نظر در صحن شورا نیست. اگر نظم جلسه بهم بریزد افراد باید با دستور رئیس جلسه، جلسه را ترک کنند.

حسینی‌پویا عنوان داد:همچنین جلسات علنی شورا از طریق اینستاگرام پخش زنده می‌شود و هیچ مشکلی وجود نداشته و دوستان می‌توانستند از آنجا در جریان جلسه علنی شورا قرار بگیرند.

رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد ادامه داد: راجع به طرح تفصیلی جدید مشهد خوشبختانه می‌توانیم ادعا کنیم که یکی از شفاف‌ترین طرح‌های تفصیلی بوده که تا الان شهر مشهد به خودش دیده است؛ زیرا جلسات متعدد با دوستان محیط زیستی، حقوقی و همه دغدغه‌مندان طرح تفصیلی برگزار شده و آن‌ها اظهارنظر کردند و حرف‌های آن‌ها شنیده شده است، حتی جلسات مناظره‌مانند هم توسط کمیسیون شهرسازی در این خصوص برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: تصور می‌کنم یک مقداری متاسفانه بعضی‌ها -نه اینکه بگویم گروه خاصی- فضاسازی هم انجام دادند، اما اصلا نیازی به این چیز‌ها نبود؛ زیرا هیچ چیزی از طرح تفصیلی پشت در‌های بسته نبوده. همه چیز آن مشخص و برای همه مکشوف بوده است. اینکه دوستان می‌دانستند در این جلسه علنی شورا قرار هست چه موضوعی بررسی شود، نشان‌دهنده این است که از قبل خبر داشتند.

حسینی‌پویا بیان کرد: اینکه دوستان انتظار داشته باشند همه آن‌ها در سالنی با ظرفیت محدود بیایند عملا چنین امکانی وجود نداشت. تغییر مکان هم به لحاظ آیین‌نامه داخلی امکان‌پذیر نبود. نمی‌دانم این افرد محیط زیستی‌ها بودند یا جمع دیگری، اما آن‌ها به صورت غیر متعارف آگهی زده بودند برای آمدن به شورا.

گفتنی است؛ کلیات طرح تفصیلی جنوب غرب مشهد در هفتادوهفتمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای شهر مشهد به همراه برخی از جزئیات آن به تصویب رسید، اما به دلیل اتمام زمان جلسه و رأی نیاوردن تمدید مدت زمان جلسه، بررسی سایر جزئیات این طرح از جمله کمربند جنوبی به جلسه آینده شورای شهر موکول شد
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->