جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است روایت آیت الله علم الهدی از نقش امام حسین(ع) در بیداری تاریخی امت | نماز ظهر عاشورا، نماد ایمان در اوج نبرد زلنسکی: اوکراین و آمریکا درباره توسعه پهپادی توافق کردند اتاق عملیات مشترک مقاومت باند یاسر ابوشباب را خائن دانست واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی به حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) اوکراین نقص فنی در نیروگاه اتمی جنوب این کشور را مخفی کرد واکنش ابطحی به حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) + عکس بازتاب جهانی یک هشتگ ملی | لبیک به رهبری در فضای مجازی طنین‌انداز شد + عکس
سرخط خبرها

شهباز شریف به تهران می‌آید | ایران و پاکستان در مسیر ایجاد امنیت منطقه‌ای

  • کد خبر: ۳۳۴۵۱۵
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۳
شهباز شریف به تهران می‌آید | ایران و پاکستان در مسیر ایجاد امنیت منطقه‌ای
ایران و پاکستان در تلاش هستند تا با گسترش همکاری‌های منطقه‌ای بر چالش‌های موجود در زمینه‌های مختلف تروریسم، امنیت مرز‌ها و ... غلبه کرده و با ارائه راهکار‌های راهبردی، موجب ایجاد امنیت منطقه‌ای شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، تهران و اسلام‌آباد به رغم این‌که گاهی اوقات با هم چالش‌هایی داشته‌اند، اما همواره تلاش‌شان بر این بوده تا روابط خود را در قالب همکاری‌های سیاسی و اقتصادی حفظ کرده و تقویت بخشند.

ایران و پاکستان علاوه بر این‌که ۲ همسایه‌ای هستند که با یکدیگر مرز‌های مشترک دارند؛ بلکه اشتراکات زیادی در حوزه‌های فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی نیز دارند. روابط راهبردی دو کشور می‌تواند به تقویت همکاری‌ها و امنیت منطقه‌ای منجر شود.

شهباز شریف به تهران می‌آید | ایران و پاکستان در مسیر ایجاد امنیت منطقه‌ای

سفر شهید رئیسی به اسلام‌آباد؛ آغازگر روابط راهبردی ایران و پاکستان

سفر شهید «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور فقید کشورمان به اسلام آباد که در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ انجام شد، نقطه عطفی در روابط ۲ کشور تلقی شده و آغازگر روابط راهبردی ایران و پاکستان بود. مبارزه با تروریسم، امنیت مرزها، موضوعات اقتصادی به ویژه خط لوله گاز و همچنین مسائل مرتبط با افغانستان از محوری‌ترین مسائلی است که ۲ کشور باید بیش از پیش به آن توجه داشته باشند.

جمهوری اسلامی ایران از نظر پیشینه تاریخی اولین کشوری بود که در سال ۱۹۴۷ پاکستان را به رسمیت شناخت. ۲ کشور با توجه به استراتژی راهبردی که تعریف کرده‌اند می‌توانند همکاری‌های سیاسی و اقتصادی را به‌عنوان بخشی از امنیت ملی‌شان در نظر گیرند.

براساس وزارت امور خارجه پاکستان «شهباز شریف» نخست وزیر این کشور قرار است از ۲۵ تا ۳۰ مه ۲۰۲۵ (چهارم و پنجم خرداد) سفر منطقه‌ای به ترکیه، ایران، جمهوری آذربایجان و همچنین تاجیکستان داشته باشد. این سفر در شرایطی انجام می‌شود که حدودا ۲ هفته از آتش بس میان پاکستان و هند پس از یک درگیری نظامی می‌گذرد.

شهباز شریف قرار است در جریان این سفر منطقه‌ای با سران کشور‌ها در خصوص روابط دو جانبه و مهم‌ترین موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌و‌گو کند.

تلاش‌های مؤثر تهران در کاهش تنش‌ها میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو

با توجه به تنشی که اخیرا میان هند و پاکستان اتفاق افتاد، نخست‌وزیر پاکستان در تماس تلفنی با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران، ضمن قدردانی از تلاش‌های مؤثر تهران در کاهش تنش‌ها میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو، بر حل‌وفصل اختلافات از طریق گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های سیاسی تأکید کرد.

«مسعود پزشکیان» نیز در این تماس تلفنی با ابراز خرسندی از توقف درگیری‌ها و آغاز روند آتش‌بس میان پاکستان و هند، تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این باور است که جنگ و خشونت نه‌تنها گره‌ای از مسایل نمی‌گشاید، بلکه درد و رنج ملت‌ها را مضاعف می‌کند و راه‌حل پایدار اختلافات، گفت‌و‌گو و تعامل است، نه درگیری و خون‌ریزی.

رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از استقرار صلح، ثبات و امنیت در منطقه، آمادگی تهران را برای هرگونه همکاری در راستای تقویت گفت‌و‌گو‌ها و تحکیم تعاملات میان پاکستان و هند و همچنین میان ایران و پاکستان اعلام کرد.

شهباز شریف به تهران می‌آید | ایران و پاکستان در مسیر ایجاد امنیت منطقه‌ای

سفر عراقچی به پاکستان

سفر «شهباز شریف» می‌تواند در قالب ادامه روابط رو به رشد ایران و پاکستان تعریف شود

«فرزاد رمضانی بونش» در تحلیل خود از سفر نخست‌وزیر پاکستان به تهران اظهار داشت: پس از آخرین تنشی که میان هند و پاکستان اتفاق افتاد، تهران تلاش کرد تا ضمن دیدار حضوری در اسلام‌آباد و دهلی نو و رایزنی با مقامات ۲ کشور، رویکرد متوازن و نگاه میانجی‌گرایانه را در روابط دوجانبه مد نظر قرار دهد. همچنین از دامنه تنش به شکل گسترده در نزدیکی مرز‌ها و نیز پیامد‌های منطقه‌ای، امنیتی و ژئوپلیتیکی جلوگیری کند.

وی تصریح کرد: بنابراین سفر «شهباز شریف» می‌تواند در قالب ادامه روابط رو به رشد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و پاکستان تعریف شود. ما در سال‌های گذشته شاهد گسترش دیدار‌های مقامات ۲ کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و افزایش تعاملات مرزی و همچنین گشایش و توسعه تبادلات مرزی در ایران و پاکستان بودیم. علاوه بر این مقامات اسلام آباد و تهران تلاش می‌کنند در حوزه‌های گوناگون دامنه رایزنی‌های خود را افزایش دهند و در ابعاد اقتصادی از پتانسیل موجود در روابط، حداکثر بهره‌برداری داشته باشند.

پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل همچنین بیان کرد: متاسفانه روابط اقتصادی ۲ کشور کم است و با توجه به پتانسیل موجود این روابط می‌تواند در کوتاه مدت و میان مدت افزایش یابد. همچنین مباحثی مانند همکاری‌های امنیتی، مقابله با تروریسم مرزی و مساله مهم‌تر توجه به بحران افغانستان و اتخاذ رویکرد‌های مشترک در این زمینه می‌تواند مد نظر ۲ کشور باشد.

رمضانی بونش در ادامه درباره افزایش همکاری‌های امنیتی ایران و پاکستان در زمینه کنترل مرز‌ها نیز اظهار کرد: تنشی که میان ایران و پاکستان در گذشته اتفاق افتاد، دارای پیام‌های مختلفی بوده است که یکی از مهم‌ترین محور‌ها افزایش دیدار‌ها و رایزنی‌های ۲ کشور می‌باشد و نقطه عطفی شد تا ۲ کشور از چالش‌های امنیتی در مرز‌ها گذر کنند.

شهباز شریف به تهران می‌آید | ایران و پاکستان در مسیر ایجاد امنیت منطقه‌ای

دیدار شهباز شریف و پزشکیان در حاشیه اجلاس D-۸ در قاهره

تهران و اسلام آباد می‌توانند با تبادل اطلاعات و همکاری‌ها، رویکرد دقیق‌تر در مقابله با تروریسم را افزایش دهند

وی خاطرنشان کرد: تهران و اسلام آباد می‌توانند با تبادل اطلاعات و همکاری‌ها، رویکرد دقیق‌تر در مقابله با تروریسم در مرز‌های دو کشور را افزایش دهند، مسلما می‌دانیم که بلوچستان پاکستان در سال‌های گذشته با حضور گروه‌های تروریستی و جدایی‌طلب رو به رو بوده و اگر به خوبی مرز ایران و پاکستان کنترل نشود می‌تواند به سرریز و یک بحران منطقه‌ای تبدیل شود.

پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل تاکید کرد: در واقع هماهنگی در این مساله یکی از چالش‌ها و محور‌های سیاست خارجی در روابط دوجانبه است و می‌تواند در جریان سفر نخست‌وزیر پاکستان به تهران مورد توجه قرار گیرد و در این راستا منجر به توافقاتی میان ۲ طرف گردد.

رمضانی بونش با اشاره به سفر منطقه‌ای «شهباز شریف» به ترکیه و جمهوری آذربایجان نیز گفت: با توجه به آخرین تنشی که در ابعاد سیاسی و اقتصادی میان هند و پاکستان اتفاق افتاد، این سفر منطقه‌ای حائز اهمیت بوده و مورد توجه قرار دارد؛ چرا که در جریان این مساله حتی ترکیه تلاش کرد تا فارغ از نگاه یک‌سو نگرانه، همکاری چند بعدی را مد نظر داشته باشد و به نظر می‌رسد مقامات پاکستان نیز تلاش دارند تا در جریان سفر شهباز شریف به ترکیه این ائتلاف راهبردی و همکاری چند بعدی را به نمایش بگذارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->