شرط ازدواج: خادمی اهل بیت هشدار دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور نسبت به تبعات فرهنگی هوش مصنوعی درخواست برای آرامش و عدم انتشار اخبار غیررسمی درباره حجت الاسلام قاسمیان، روحانی بازداشت شده در عربستان مراسم اختتامیه جشنواره شعر «ایرانِ امام‌رضا(ع)» برگزار می‌شود گنجینه نفایس رضوی در تهران به نمایش درآمد | «فرنود هشت» در موزه ملی ملک + ویدئو اعمال دهه اول ماه ذی‌الحجه فراخوان ثبت‌نام عضویت در کاروان قرآنی اربعین ۱۴۰۴ منتشر شد + جزئیات دعوت از نخبگان جامعه ایثارگر برای شرکت در رویداد ملی هوش مصنوعی کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع)، گامی مؤثر در ترویج فضائل اخلاقی و تربیت نسل جوان ۲۰ خانواده نیازمند مشهدی توسط بنیاد کرامت رضوی صاحب خانه شدند + فیلم ثبت بیش از ۴۰۰ ازدواج در رواق شیخ طوسی حرم رضوی در سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) آغاز دور گفت‌وگوی دینی اسلام و مسیحیت کاتولیک ایران و اسپانیا آمادگی کامل پلیس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین | امنیت زائران در اولویت است امام رضا (ع) به دختران دم بخت چه توصیه‌ای دارد؟ خیر کثیر در ناملایمات پنهان است | صبر و عقلانیت در زندگی زناشویی راه‌گشاست شام غم در صحن پیامبر اعظم(ص) | سوگواری زائران رضوی در شهادت امام جواد(ع) محفل ادبی «ابن‌الرضا(ع)» در حرم رضوی برگزار شد | شب شعر دلدادگان اهل‌بیت(ع) به مناسبت شهادت امام جواد(ع) روایت متفاوت آیت‌الله علم‌الهدی از ارتباط حجاب با مبانی انقلاب اسلامی | جایگاه انقلاب، عمق جان ملت ماست مشهدالرضا(ع)، میزبان همایش رؤسای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور ازدواج، فرصت ضریب‌دادن به انرژی‌های مؤمنانه
سرخط خبرها

نقش مساجد در ترویج فرهنگ فرزندآوری و جوانی جمعیت

  • کد خبر: ۳۳۴۷۸۳
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵
نقش مساجد در ترویج فرهنگ فرزندآوری و جوانی جمعیت
دبیر ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه مراکز تسهیگر ازدواج می‌توانند در سایه مساجد رشد کنند و اثرگذار باشند، گفت: اعتبار اجتماعی امام جماعت و حرف‌شنوی اهالی محله از مسجد ظرفیتی است که باید در ورود مساجد به امر ازدواج فعال شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مرضیه وحید دستجردی در مورد سیاست‌های جوانی جمعیت، اظهار کرد: افراد بسیاری در جامعه از چه خانم و چه در سن باروری هستند که متاسفانه هنوز ازدواج نکرده‌اند. زمانی که ازدواج به تاخیر می‌افتد متعاقبا فرزندآوری نیز به تاخیر می‌افتد به طوری که آمار‌ها بیانگر این است که فاصله متوسط بین ازدواج و فرزندآوری حدود ۳ تا ۴ سال است.

دبیر ستاد ملی جمعیت افزود: به این ترتیب خصوصا خانم‌ها پیک باروری را که بین ۲۰ تا ۳۰ است، از دست می‌دهند البته بعد از ۳۰ سالگی نیز همچنان باروری وجود دارد، اما بالاخره از سطح آن کاسته می‌شود؛ بنابراین ما باید مشوق‌های خود را به سمت ازدواج آسان ببریم و مجردان را به ازدواج تشویق کنیم. بخشی از تشویق فرهنگی است، زیرا ارزش‌ها و نگرش‌ها در جامعه تغییر پیدا کرده‌اند، برای بازگرداندن این تغییر و اینکه بتوانیم بنای ازدواج را داشته باشیم باید جذابیت‌های ازدواج برای افراد توضیح داده شود؛ بنابراین جنبه فرهنگی بسیار مهم است.

شهرداری‌ها پای کار ازدواج آسان بیایند

وی ادامه داد: علاوه بر جنبه فرهنگی و رویکرد ارزشی، جنبه اقتصادی نیز بسیار مهم است. بسیاری از افراد به خاطر عدم برخورداری از شغل پایدار یا مسکن به سمت ازدواج گرایش نمی‌یابند؛ بنابراین باید مسائل اقتصادی در کشور حل شود که اولین گام ازدواج آسان است. خوشبختانه، ما شاهد هستیم که سازمان بسیج مستضعفین برنامه‌های خوبی را در زمینه ازدواج آسان پایه گذاری کرده و در شهر‌ها سالن‌ها و تالار‌های خود را به صورت رایگان در اختیار جوان‌ها می‌گذارند. این امر قدم بزرگی در این زمینه است، اما کافی نیست؛ باید تمامی دستگاه‌های مختلف به خصوص شهرداری‌ها به این امر ورود کنند، در دنیا بار بزرگ ازدواج بر دوش شهرداری‌ها است، اما متاسفانه در ایران از این قضیه طفره می‌روند در حالی که باید از ظرفیت شهرداری‌ها در این باره استفاده کنیم.

دبیر ستاد ملی جمعیت در مورد نقش مساجد در ترویج فرهنگ فرزندآوری و جوانی جمعیت، تأکید کرد: مسئله جمعیت چندبُعدی است؛ بنابراین، یک بخش آن مربوط به مسایل ایدئولوژیک و فرهنگی می‌شود. با توجه به اینکه در مساجد افراد معتقد و مومن حضور می‌یابند، حتما نقش بسیار مهمی در امر ازدواج می‌تواند ایفا کند، چون محل حضور اقشار مختلف مردم است. دلیل استفاده ما از ظرفیت مساجد این است که اولا امام مسجد شخصیت معتبر اجتماعی است و مردم و نسل جوان و نوجوان از وی حرف شنوی دارند؛ بنابراین توصیه‌ها و موعظه‌های امام جماعت می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

وحید دستجردی تصریح کرد: علاوه بر این، مسجد محل بحث درباره مشکلات مردم است. امروز شاهدیم مساجد به افراد نیازمند در محله رسیدگی و مشکلات افراد محل را حل می‌کنند. مساجد از طرف دیگر می‌توانند در حوزه‌های روان شناختی، پیش از ازدواج، حین ازدواج، قبل از بارداری، حین بارداری و ... به مردم مشاوره بدهند. مراکز تسهیلگر و واسطه‌گر ازدواج نیز می‌توانند با کمک مساجد رشد کنند؛ البته این امر به معنای آن نیست که آنها داخل مساجد باشند بلکه نشأت گرفته از مساجد و منشعب از شاخه‌های آن باشند و بتوانند از افراد محله و افرادی که در برنامه‌های مساجد شرکت می‌کنند، بهره بگیرند.

وی در پایان یادآور شد: در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ میلادی اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس گرجستان اعلام کرد هر کسی صاحب فرزند شود، من او را در کلیسای بزرگ گرجستان غسل تعمید می‌دهم. آمار‌ها نشان می‌دهد که طی آن دو سال فرزندآوری در این کشور افزایش پیدا کرد. امامان جماعت مساجد نیز می‌توانند در این زمینه تاثیرگذار باشند و از این گونه طرح‌ها و راه حل‌ها استفاده کنند تا حداقل گروهی را که با مساجد ارتباط دارند در زمینه فرزندآوری تشویق کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->