لغو مجدد امتحانات دانشجویان پیام‌نور ممنوعیت استفاده از تلفن همراه برای دانش‌آموزان در دبیرستان‌های ایتالیا اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ برای حافظان قرآن خدمات آنلاین سنجش سلامت نوآموزان برقرار است برخورد با جاسوسان طبق مقررات قضایی شرایط جنگی مرگ یا جنایت؛ علت فوت جوانی که بر اثر شلیک اسلحه جان باخته کدام است؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۸ خرداد ۱۴۰۴) | انتقال ذرات گردوغبار به استان از هرات و قره‌قوم ادامه فعالیت داروخانه بیماران خاص در شرایط بحرانی مشهد، خانه امن زائران داخلی و خارجی حدود ۴۰ درصد از سطح زمین تخریب شده است بازگشت ۲۱ درصد از مجموع حجاج ایرانی به کشور، تاکنون (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) لزوم نوسازی هنرستان‌ها طبق استانداردهای آموزشی هیچ خللی در برنامه‌های آموزش‌وپرورش ایجاد نمی‌شود اهدای سلول‌های بنیادی جوان ۳۵ساله مشهدی، به یک کودک زندگی بخشید (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو در مشهد، به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) ورزش از عُود کدام سرطان جلوگیری می‌کند؟ مدیریت فشارخون بالا با تزریق داروی جدید اعلام آمادگی جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی برای پذیرایی از مردم استان‌های دیگر زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ تغییر کرد | تاریخ جدید آزمون نیمه تیر ماه اعلام می‌شود واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز آغاز شد (۲۸ خرداد ۱۴۰۴) لغو کلیه امتحانات دانشگاه‌های آزاد استان خراسان رضوی تا پایان روز جمعه ۳۰ خردادماه افشای شیوه جاسوسی واتس‌آپ برای اسرائیل فعالیت دفاتر اسناد رسمی با یک‌سوم ظرفیت تأثیر وحشتناک حملات موشکی رژیم صهیونیستی بر بیماران بستری حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری به‌موقع پرداخت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | از فردا، هوای مشهد خنک می‌شود درگیرشدن ۲۱ استان کشور، از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی تاکنون | به حدود ۱۰۰۰ نفر اسکان اضطراری داده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آمادگی کامل نظام سلامت در شرایط جنگی
سرخط خبرها

۶ یوز سایت تکثیر توران در چه وضعیتی هستند؟

  • کد خبر: ۳۳۴۸۹۳
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۵
۶ یوز سایت تکثیر توران در چه وضعیتی هستند؟
​​​​​​​مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: سه قلاده یوز ماده سایت در اسارت تکثیر توران پس از تکمیل دوران بلوغ امکان باروری خواهند داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید یوسف‌پور امروز پنجم خرداد در حاشیه بازدید از پارک ملی توران در جمع خبرنگاران از وجود ۶ یوزپلنگ آسیایی در اسارت سایت تکثیر توران در استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: یک قلاده از این یوزها نر و پنج قلاده دیگر ماده هستند.

وی از یوزپلنگ «فیروز» به عنوان تنها یوزپلنگ نر این سایت تکثیر نام برد و افزود: یوزهای «دلبر»، «ایران»،«آذر»، «توران» و «ابریشم» پنج یوز ماده این سایت بین‌المللی هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه دو قلاده از پنج یوزپلنگ ماده توانایی باروری ندارند، ادامه داد: سه ماده یوزپلنگ دیگر نیز هنوز به بلوغ کامل نرسیده‌اند و در آینده‌ای نزدیک امکان باروری و تولیدمثل پیدا می‌کنند.

وی از برنامه‌ریزی برای تکثیر این یوزها در اسارت خبر داد و افزود: در صورت فراهم شدن همه زمینه‌ها، با نظر کارشناسان در سال ۱۴۰۴ برای این مهم برنامه‌ریزی شده و امید می‌رود که به نتیجه برسیم.

یوسف‌پور با اشاره به اهمیت سایت بین‌المللی در اسارت تکثیر یوز در پارک ملی توران تصریح کرد: در چند ماه اخیر وسعت این سایت از یک هکتار به ۱۵ هکتار افزایش یافته است.

وی از استانداردسازی جایگاه‌ها و لانه‌های یوزها در این سایت خبر داد و گفت: جداسازی بخش فیدینگ از دیگر اقدامات در این سایت بوده تا یوزها در زمان تغذیه دچار استرس نشوند.

وی از ایجاد بستری مناسب برای انجام بازی و ورزش توسط یوزها خبر داد و گفت: یوزپلنگ آسیایی در طبیعت روزانه بطور متوسط ۲۰ کیلومتر راه‌پیمایی می‌کند ضمن اینکه فرآیند شکار یوزها نیز با تحرک بسیار بالایی همراه است اما یوزهای در اسارت برای تغذیه خود تلاشی نمی‌کنند ضمن اینکه راهپیمایی آنها نیز در همین محدوده سایت است و از همین رو به مرور دور شکم، تخمدان و اطراف رحم آنها را چربی می‌گیرد و همین امر می‌تواند در باروری یوزها تاثیر منفی داشته باشد لذا با مشاوره دامپزشک آفریقایی این پروژه یک فضای مناسب تحت عنوان «چیتا ران» برای ورزش و فعالیت بدنی یوزها در مجموعه سایت طراحی و ساخته شده است.

وی همچنین از افزایش دوربین‌های نظارتی این مجموعه خبر داد و افزود: مجموعه توران مهمترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در کشور و جهان است و از همین رو این پارک و زیستگاه‌های پیرامونی آن از اهمیت مضاعف برخوردارند.

در اردیبهشت ۱۴۰۱ خبر تولد در اسارت سه توله یوزپلنگ از «ایران» و «فیروز» در مرکز تکثیر این گونه در توران شاهرود در شرق استان سمنان اعلام شد، اما به دلایل بیماری و ضعف جسمانی هر سه توله تلف شدند.
به گفته مسئولان وقت سازمان محیط زیست اولین توله بعد از سه روز در ۱۴ اردیبهشت به دلیل نقص ژنتیکی تلف شد. دومین توله یوز نیز ۲۸ اردیبهشت ماه تلف شد اما «پیروز» آخرین توله، مدت زمان بیشتری زنده ماند تا اینکه در ۱۰ ماهگی تلف شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->