دستگیری سارق سابقه‌داری که به اموال مُرده هم رحم نکرد دود دست دوم سیگار نقض قاطع حق‌الناس است | دورهمی بدون دخانیات را به یک برند خانوادگی تبدیل کنیم ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی بیماری ام‌اس در کمین دختران و زنان جوان | چطور پیشگیری کنیم؟ همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تاریکی اقیانوس‌ها برای زیست جانداران دریایی خطرناک است

  • کد خبر: ۳۳۵۲۷۸
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹
تاریکی اقیانوس‌ها برای زیست جانداران دریایی خطرناک است
بر اساس مطالعات منتشر شده بیش از ۲۰ درصد از اقیانوس‌های جهان در دو دهه گذشته تاریک شده‌اند و این وضعیت، تهدیدی برای حیات دریایی و اکوسیستم‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان دانشگاه «پلیموث» و آزمایشگاه دریایی پلیموث از داده‌های ماهواره‌ای و مدل‌سازی برای مطالعه تغییرات در مناطق نور اقیانوس‌ها (ناحیه نورگیر) استفاده کردند که بر اساس بیش از یک دهه تحقیق در مورد تأثیر نور مصنوعی در شب بر محیط‌های دریایی است.

این مطالعه در مجله Global Change Biology نشان داد که ۷۵ میلیون کیلومتر مربع از اقیانوس‌ها که از نظر وسعت به اندازه اروپا، آفریقا، چین و آمریکای شمالی هستند، مجموعاً تحت تأثیر تاریک شدن قرار گرفته است.

این پدیده، حیات در لایه‌های بالایی اقیانوس را مختل می‌کند که ۹۰ درصد از کل موجودات دریایی را پشتیبانی می‌کند. در حالی که نور خورشید می‌تواند تا عمق یک کیلومتری به آب‌های اقیانوس نفوذ کند، اما معمولاً به ۲۰۰ متر بالا محدود می‌شود، جایی که بیشتر موجودات دریایی در آن زندگی می‌کنند.

بر اساس داده‌های این مطالعه، تاریک شدن در اقیانوس‌های باز ممکن است به دلیل گرم شدن سطح اقیانوس‌ها و تغییرات آب و هوایی در الگوهای گردش آب‌های آزاد باشد.

کارشناسان چندین عامل مؤثر از جمله افزایش رواناب ساحلی، تجمع رسوب، تغییر الگوی بارندگی، شکوفایی جلبک‌ها و افزایش دمای سطح دریا را شناسایی کردند.

این مطالعه خاطرنشان کرد که کاهش نور در اقیانوس‌ها، گونه‌های دریایی را به سمت آب‌های سطحی باریک‌تر سوق می‌دهد و منجر به افزایش رقابت برای منابع و خطرات بیشتر شکار می‌شود.

در عین حال پیامدهای آن برای شبکه‌های غذایی دریایی، شیلات جهانی، کربن و بودجه مواد مغذی می‌تواند شدید باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->