به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان دانشگاه «پلیموث» و آزمایشگاه دریایی پلیموث از دادههای ماهوارهای و مدلسازی برای مطالعه تغییرات در مناطق نور اقیانوسها (ناحیه نورگیر) استفاده کردند که بر اساس بیش از یک دهه تحقیق در مورد تأثیر نور مصنوعی در شب بر محیطهای دریایی است.
این مطالعه در مجله Global Change Biology نشان داد که ۷۵ میلیون کیلومتر مربع از اقیانوسها که از نظر وسعت به اندازه اروپا، آفریقا، چین و آمریکای شمالی هستند، مجموعاً تحت تأثیر تاریک شدن قرار گرفته است.
این پدیده، حیات در لایههای بالایی اقیانوس را مختل میکند که ۹۰ درصد از کل موجودات دریایی را پشتیبانی میکند. در حالی که نور خورشید میتواند تا عمق یک کیلومتری به آبهای اقیانوس نفوذ کند، اما معمولاً به ۲۰۰ متر بالا محدود میشود، جایی که بیشتر موجودات دریایی در آن زندگی میکنند.
بر اساس دادههای این مطالعه، تاریک شدن در اقیانوسهای باز ممکن است به دلیل گرم شدن سطح اقیانوسها و تغییرات آب و هوایی در الگوهای گردش آبهای آزاد باشد.
کارشناسان چندین عامل مؤثر از جمله افزایش رواناب ساحلی، تجمع رسوب، تغییر الگوی بارندگی، شکوفایی جلبکها و افزایش دمای سطح دریا را شناسایی کردند.
این مطالعه خاطرنشان کرد که کاهش نور در اقیانوسها، گونههای دریایی را به سمت آبهای سطحی باریکتر سوق میدهد و منجر به افزایش رقابت برای منابع و خطرات بیشتر شکار میشود.
در عین حال پیامدهای آن برای شبکههای غذایی دریایی، شیلات جهانی، کربن و بودجه مواد مغذی میتواند شدید باشد.
منبع: ایسنا