خاموشی‌های دوساعته در بخش خانگی و عمومی اجتناب‌ناپذیر است | تلاش برای به‌حداقل‌رساندن خاموشی‌ها قیمت دینار عراق رشد کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | افزایش قیمت گوشت مرغ خروج سنگین پول حقیقی در روز مثبت بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ثبت‌نام خودرو دیگر مشتری ندارد | کاهش ۶۰۰ هزار نفری متقاضیان لاتاری خودرو نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۷ هزار تومان دوبرابرشدن بار مصرف برق روزانه در مشهد طی تابستان آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | کاهش نسبی در بازار رمزارز‌ها قیمت امروز بلیت پرواز مشهد به نجف چقدر است؟ (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | بررسی جنجال ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین گمرک دوغارون با حداکثر ظرفیت درحال انجام فعالیت‌های اقتصادی است نهاد‌های سرمایه‌داری دست از تضعیف حقوق کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور بردارند هشدار خروج تدریجی لبنیات از سفره مردم | دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی و تأثیر آن بر مصرف‌کنندگان استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان برای راه‌اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری شرط جدید برای پرداخت بیمه بیکاری (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ورود مجلس به موضوع افزایش قیمت خودرو | یک نماینده مجلس: قیمت خودرو‌ها باید به نرخ قبلی خود برگردد طلا بخریم یا سکه؟ | بهترین روش سرمایه گذاری در بازار طلا چیست؟ قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد (۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) + جدول عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۷ نماد بورسی از فردا (۲۳ تیر ۱۴۰۴) آغاز پرداخت وام تعمیر و بازسازی مناطق جنگ‌زده به خانوارها و کسب‌وکارها قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | خیار و گوجه‌فرنگی کمتر از ۱۰ هزار تومان قیمت تخم‌مرغ در خراسان رضوی ارزان شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان سنتی در تهران | قیمت‌ها مصوب است؟ فروش اقساطی، بازار خودرو را از رکود نجات می‌دهد؟ صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس فردا (یکشنبه، ۲۲ تیر ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است شورای جهانی طلا: روزهای اوج بازار طلا به پایان نزدیک می‌شود کاهش نرخ بیکاری به ۷.۳ درصد در بهار ۱۴۰۴ قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۲۱ تیر ۱۴۰۴) | رکود سنگین و ثبات نسبی نرخ‌ها
سرخط خبرها

دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۵۰۵۴
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۵
دلیل نوسان قیمت پیاز چیست؟
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی درباره نوسان قیمت برخی محصولات کشاورزی از جمله پیاز که این روز‌ها خبرساز شده است اظهار کرد: در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که فصل برداشت پیاز به پایان خود نزدیک می‌شود، کشاورزان همچنان درگیر فروش محصولی هستند که نه‌تنها سودی برایشان نداشته، بلکه ضرر‌های سنگینی را هم متوجه‌شان کرده است و مصطفی دارایی‌نژاد، کارشناس کشاورزی در گفت و گویی از وضعیت بحرانی بازار پیاز خبر داده و آن را «نماد شکست سیاست‌های حمایتی» در حوزه کشاورزی دانست.

به گفته وی، سازمان تعاون روستایی در حال حاضر هر کیلو پیاز را به قیمت ۵ هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند؛ نرخی که حتی هزینه‌های تولید را نیز پوشش نمی‌دهد. دارایی‌نژاد تاکید کرد: «قیمت تمام‌شده تولید پیاز بین ۶ تا ۷ هزار تومان است. با این شرایط، ادامه کشت برای کشاورزان منطقی نیست و آنها دیگر رغبتی به تولید نخواهند داشت.»

ضرورت اجرای مصوبه الگوی کشت

این کارشناس کشاورزی با انتقاد از بی‌توجهی به مصوبه الگوی کشت، آن را عاملی برای تکرار سالانه نوسانات شدید در بازار دانست و گفت: مادامی که الگوی کشت به‌صورت دقیق و الزام‌آور اجرا نشود، هر سال با یکی از دو حالت مواجه خواهیم بود؛ یا تولید بیش از حد و مازاد محصول، و یا کاهش تولید و کمبود در بازار. هر دوی این سناریو‌ها منجر به بی‌ثباتی بازار و ضرر تولیدکنندگان می‌شود. کشاورزان پیازکار از سال گذشته تاکنون متضرر شده‌اند. ادامه این روند، انگیزه تولید را از آنها خواهد گرفت و همین مسئله در سال آینده می‌تواند به افزایش شدید قیمت‌ها در بازار منجر شود.

اسدالله کارگر - رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - درباره وضعیت بازار پیاز اظهار کرد: امسال تولید پیاز نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما به دلیل نبود برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مشخص، محصول روی دست کشاورزان مانده و با قیمت بسیار پایین خریداری می‌شود و این به دلیل بی ثباتی است و باید از کشاورز با یک قیمت متعادل و ثابتی خریداری شود تا آسیب نبیند، اما متاسفانه به این صورت نیست و کشاورز دچار ضرر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر دستگاه‌های مسئول به‌درستی وظایف خود را انجام دهند، اصلاً نباید این‌گونه سوالات مطرح شود که «آیا سال آینده پیاز گران خواهد شد؟» یا «کشاورزان کشت نخواهند کرد؟». در صورتی که سیاست خرید تضمینی با قیمت متعادل اجرا شود، هم کشاورز آسیب نمی‌بیند و هم بازار با نوسانات شدید مواجه نمی‌شود.

کارگر در پایان تأکید کرد: مصرف کننده به هر حال کالا اگر ارزان هم باشد خریداری می‌کند و گران هم باشد خریداری می‌کند چراکه نیاز روز او است. اما مسئله مهم در آسیب به کشاورزان ناهماهنگی میان دستگاه‌ها و متولیان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->