پیش بینی قیمت دلار (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) یادی از احمد خیامی، پدر صنعت خودرو ایران هم‌زمان با سالروز درگذشتش | پدر «پیکان» سرنوشت نمایشگاه «به توان مردم»؛ نمادی از توان و ظرفیت بی‌نهایت مردم+فیلم اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت موافقت می‌کند | احتمال کاهش دوباره قیمت نفت اولین انتقال بین بانکی ایران و عمان به زودی اجرایی می‌شود توافق میان ایران و عمان برای ایجاد بانک مشترک و صدور کارت گردشگری آیا یارانه افزایش پیدا می‌کند؟ بنگاه‌داران مشهدی همچنان ناسازگار با قانون| کمتر از ۴۲ درصد از مشاوران املاک مشهد، عضو سامانه «کاتب» هستند زمان صدور پروانه ساختمان در مشهد به ۲۵ روز رسید افزایش دو برابری قیمت برنج ایرانی در یک سال مرکز آمار: کاهش ۰.۵ درصدی نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳ مشاوران املاک، رتبه‌بندی می‌شوند | طرح جدید سازمان ثبت اسناد برای سامان‌دهی بنگاه‌های معاملات ملکی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۷ خرداد ۱۴۰۴) | شیائومی نوت ۱۴ کمتر از ۱۴ میلیون تومان واکنش سازمان هواپیمایی به ایرلاین بابک زنجانی شناسایی چهار واحد عرضه سیمان خارج از شبکه در سبزوار (۷ خرداد ۱۴۰۴) پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان دولت در شورای نگهبان تأیید شد افزایش قیمت ران گوسفندی در مشهد | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۷ خرداد ۱۴۰۴) برگزاری سومین جلسه ستاد تنظیم بازار استان خراسان رضوی بورس به نفع کوچک‌تر‌ها تمام شد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۷ خرداد ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۸۰ میلیونی فیدلیتی بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد یک تا ۲۵ میلیونی قیمت‌ها هشدار یک فعال اقتصادی: بهره‌وری حلقه مفقوده حکمرانی است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۷ خرداد ۱۴۰۴) | آماده شدن دلار برای ورود به کانال جدید وزارت راه و شهرسازی گزارش «قانون جهش تولید مسکن» را تقدیم مجلس کرد | تخصیص ۷۸۰هزار واحد مسکونی به متقاضیان گمرک دستور فوری برای ترخیص کالا‌های خطرناک از بنادر را صادر کرد فرماندار مشهد: با مدیران متخلف در موضوع مصرف برق، برخورد تنبیهی صورت می‌گیرد برای نخستین بار؛ موافقت با حضور یک شرکت هوش مصنوعی در بورس رئیس انجمن بهره‌وری ایران در مشهد: توسعه بدون بهره‌وری، رؤیایی بی‌پایه است
سرخط خبرها

اقتصاد بدون سکان‌دار

  • کد خبر: ۳۳۵۰۶۷
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
اقتصاد بدون سکان‌دار
نزدیک به سه ماه از استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، می‌گذرد و هنوز دولت در معرفی جایگزینی برای این وزارتخانه کلیدی تعلل می‌کند.

نزدیک به سه ماه از استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، می‌گذرد و هنوز دولت در معرفی جایگزینی برای این وزارتخانه کلیدی تعلل می‌کند. نام‌هایی مانند علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم، و سیدعلی مدنی‌زاده، اقتصاددان و استاد دانشگاه صنعتی شریف، به‌عنوان گزینه‌های احتمالی مطرح شده‌اند، اما هنوز هیچ تصمیم قطعی از سوی دولت اعلام نشده است.

این در حالی است که کشور با یکی از حساس‌ترین مقاطع اقتصادی خود مواجه است. نوسانات شدید ارزی، تداوم کسری بودجه، تورم مزمن، سردرگمی بازار سرمایه و سایه ابهام در مذاکرات ایران و آمریکا، همگی چالش‌هایی هستند که نیازمند سیاست‌گذاری منسجم، شجاعانه و سریع‌اند. اما در نبود یک سکان‌دار، اقتصاد ایران نه‌تنها از تصمیم‌گیری‌های نا هماهنگ رنج می‌برد، بلکه با سردرگمی در سطح نهاد‌های تصمیم‌ساز نیز روبه‌روست. دولت چهاردهم از همان آغاز کار نشانه‌هایی از این ناهماهنگی را بروز داد.

انتخاب همتی به‌عنوان وزیر اقتصاد با هشدار فعالان اقتصادی درباره تکرار اختلاف دیرینه میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی همراه بود؛ هشداری که بی‌اساس نبود. کمتر از دو ماه پس از شروع به کار دولت، اختلاف نظر علنی میان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی رسانه‌ای شد. وزیر اقتصاد در دفاع از افزایش نرخ ارز نیما، استدلال کرد که این اقدام لزوما موجب افزایش تورم نمی‌شود و به سابقه‌اش در یکسان‌سازی نرخ ارز در اردیبهشت ۱۴۰۰ اشاره کرد. اما این موضع در تضاد آشکار با دیدگاه رئیس کل بانک مرکزی، محمدرضا فرزین، قرار داشت که به‌صراحت از کنترل نرخ ارز به دلیل نگرانی‌های تورمی سخن گفته بود.

این تنش‌های آشکار، تنها یک نمونه از نبود اجماع در سیاست‌گذاری اقتصادی دولت است. اکنون، با گذشت بیش از یک‌سال از آغاز به کار دولت چهاردهم، نه‌تنها این ناهماهنگی برطرف نشده، بلکه به پدیده‌ای نگران‌کننده به نام «مراکز تصمیم‌گیری موازی» بدل شده است. نتیجه این وضعیت، ارسال پیام‌های متناقض به فعالان اقتصادی و افزایش بی‌اعتمادی به آینده سیاست‌های اقتصادی کشور است.

پرسش اصلی همچنان بی‌پاسخ مانده است: چه کسی سکاندار اقتصاد ایران است؟ تا کی قرار است اقتصاد کشور بدون سکان‌دار بماند؟ صاحب‌نظران اقتصادی به‌درستی هشدار می‌دهند که دولت باید هرچه سریع‌تر وزیری مقتدر و آگاه را برای وزارت اقتصاد برگزیند؛ فردی که بتواند با اقتدار و هماهنگی سایر ارکان اقتصادی، راهی برای برون‌رفت از چالش‌های فعلی بیابد.

در زمانه‌ای که اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگر به ثبات، انسجام و اعتماد نیاز دارد، تعلل در معرفی وزیر اقتصاد نه‌تنها تصمیم‌گیری را مختل می‌کند، بلکه پیام ضعف مدیریتی را نیز به بازار‌ها و مردم مخابره می‌کند. دولت باید بداند که ادامه این وضعیت، هزینه‌ای سنگین برای اقتصاد و معیشت مردم خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->