بورس در هفته سوم شهریور ۱۴۰۴ بازدهی داشته است بخشودگی جرائم مالیاتی اصناف تا سقف ۱۰ میلیون تومان + جزئیات پیش‌بینی قیمت دلار | سرکوب دلار با اهرم خبر‌های سیاسی؛ دلار ۱۰۰ هزار تومان شد! نفت جهانی در پی تنش‌های جدید خاورمیانه گران شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه | آیا کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در بازار طلا و سکه ادامه خواهد یافت؟ موقوفات، زیرساخت‌های اقتصادی خراسان رضوی | روایتی از ارتقای مستمر بهره‌وری در ۲۷ هزار موقوفه استان تأکید معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی بر لزوم مشارکت شبکه بانکی در پروژه‌های آزادراهی + فیلم پورشه 911 توربو S مدل 2026 رونمایی شد + مشخصات فنی و امکانات | نیرومندترین نسخه در تاریخ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش ۶۰ میلیونی تویوتا کرولا بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | دنا پلاس چقدر شد؟ چنددرصد بازار خودروهای ایران را وارداتی‌ها تشکیل می‌دهند؟ تولید بی‌سابقه حوزه زنبورداری در خراسان رضوی پیش‌بینی افزایش تدریجی تولید تخم‌مرغ برای امسال در شهرستان مشهد خرید انواع رله و سنسور صنعتی از بایا کنترل ۸۹ درصد زوج‌های خراسان رضوی در صف دریافت وام ازدواج + فیلم شورای رقابت عرضه خودروهای مشمول قیمت‌گذاری در بورس کالا را غیرقانونی اعلام کرد طلافروشی‌های مشهد فردا (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) تعطیل هستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: نرخ بیکاری خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ به ۴/۹ درصد رسید بورس به تعادل رسید | حجم و ارزش معاملات رشد کرد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) قیمت تخم‌مرغ در مشهد اعلام شد | شنیسل مرغ، ماهی، جگر و کله‌پاچه چند؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جدول یک نماینده مجلس: به‌زودی شاهد تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در کشور خواهیم بود |  «قرارداد معین» در راه است (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی آینده قیمت طلا در سه سناریوی مختلف  | چرا قیمت طلا در ایران سریع‌تر از اونس جهانی بالا می‌رود؟ سکه پارسیان امروز چند؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت واکنش رئیس سازمان بورس به آینده بازار بورس: امیدوارکننده خواهد بود آخرین مهلت پیش‌فروش سکه تا ساعت ۱۴ امروز (سه شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جزئیات بیت‌کوین در آتش | سیگنال خطرناک برای بازار ارز دیجیتال (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) معطلی ۳ ماهه تولیدکنندگان در صف دریافت ارز طلای ۱۸ عیار امروز در مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اقتصاد بدون سکان‌دار

  • کد خبر: ۳۳۵۰۶۷
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
اقتصاد بدون سکان‌دار
نزدیک به سه ماه از استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، می‌گذرد و هنوز دولت در معرفی جایگزینی برای این وزارتخانه کلیدی تعلل می‌کند.

نزدیک به سه ماه از استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، می‌گذرد و هنوز دولت در معرفی جایگزینی برای این وزارتخانه کلیدی تعلل می‌کند. نام‌هایی مانند علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم، و سیدعلی مدنی‌زاده، اقتصاددان و استاد دانشگاه صنعتی شریف، به‌عنوان گزینه‌های احتمالی مطرح شده‌اند، اما هنوز هیچ تصمیم قطعی از سوی دولت اعلام نشده است.

این در حالی است که کشور با یکی از حساس‌ترین مقاطع اقتصادی خود مواجه است. نوسانات شدید ارزی، تداوم کسری بودجه، تورم مزمن، سردرگمی بازار سرمایه و سایه ابهام در مذاکرات ایران و آمریکا، همگی چالش‌هایی هستند که نیازمند سیاست‌گذاری منسجم، شجاعانه و سریع‌اند. اما در نبود یک سکان‌دار، اقتصاد ایران نه‌تنها از تصمیم‌گیری‌های نا هماهنگ رنج می‌برد، بلکه با سردرگمی در سطح نهاد‌های تصمیم‌ساز نیز روبه‌روست. دولت چهاردهم از همان آغاز کار نشانه‌هایی از این ناهماهنگی را بروز داد.

انتخاب همتی به‌عنوان وزیر اقتصاد با هشدار فعالان اقتصادی درباره تکرار اختلاف دیرینه میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی همراه بود؛ هشداری که بی‌اساس نبود. کمتر از دو ماه پس از شروع به کار دولت، اختلاف نظر علنی میان وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی رسانه‌ای شد. وزیر اقتصاد در دفاع از افزایش نرخ ارز نیما، استدلال کرد که این اقدام لزوما موجب افزایش تورم نمی‌شود و به سابقه‌اش در یکسان‌سازی نرخ ارز در اردیبهشت ۱۴۰۰ اشاره کرد. اما این موضع در تضاد آشکار با دیدگاه رئیس کل بانک مرکزی، محمدرضا فرزین، قرار داشت که به‌صراحت از کنترل نرخ ارز به دلیل نگرانی‌های تورمی سخن گفته بود.

این تنش‌های آشکار، تنها یک نمونه از نبود اجماع در سیاست‌گذاری اقتصادی دولت است. اکنون، با گذشت بیش از یک‌سال از آغاز به کار دولت چهاردهم، نه‌تنها این ناهماهنگی برطرف نشده، بلکه به پدیده‌ای نگران‌کننده به نام «مراکز تصمیم‌گیری موازی» بدل شده است. نتیجه این وضعیت، ارسال پیام‌های متناقض به فعالان اقتصادی و افزایش بی‌اعتمادی به آینده سیاست‌های اقتصادی کشور است.

پرسش اصلی همچنان بی‌پاسخ مانده است: چه کسی سکاندار اقتصاد ایران است؟ تا کی قرار است اقتصاد کشور بدون سکان‌دار بماند؟ صاحب‌نظران اقتصادی به‌درستی هشدار می‌دهند که دولت باید هرچه سریع‌تر وزیری مقتدر و آگاه را برای وزارت اقتصاد برگزیند؛ فردی که بتواند با اقتدار و هماهنگی سایر ارکان اقتصادی، راهی برای برون‌رفت از چالش‌های فعلی بیابد.

در زمانه‌ای که اقتصاد ایران بیش از هر زمان دیگر به ثبات، انسجام و اعتماد نیاز دارد، تعلل در معرفی وزیر اقتصاد نه‌تنها تصمیم‌گیری را مختل می‌کند، بلکه پیام ضعف مدیریتی را نیز به بازار‌ها و مردم مخابره می‌کند. دولت باید بداند که ادامه این وضعیت، هزینه‌ای سنگین برای اقتصاد و معیشت مردم خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->