به گزارش شهرآرانیوز، سید حمید کلانتری صبح امروز (چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴) در آیین «نکوداشت روز بهرهوری» که با حضور فرماندار شهرستان مشهد، اندیشمندان، صاحبنظران اقتصادی کشور و مدیران استانی در محل فرمانداری مشهد برگزار شد، با تأکید بر اهمیت مغفولمانده بهرهوری در کشور، اظهار کرد: خدا را شاکرم که هم توفیق زیارت امام رضا (ع) نصیبم شد و هم حضور در این جمع فعال و دغدغهمند. از فرماندار محترم و آقای دکتر رضوانی هم بابت فراهمکردن این فرصت ارزشمند تشکر میکنم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بهرهوری یکی از سهلوممتنعترین مفاهیم توسعه است، تأکید کرد: همانقدر که این مفهوم مهم است، متأسفانه در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته. بهرهوری یعنی بهترشدن وضعیت موجود؛ یعنی امروزمان بهتر از دیروز باشد، فردایمان بهتر از امروز.
رئیس انجمن بهرهوری ایران با استناد به آیه ۲ سوره ملک که میفرماید «لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا»، بهرهوری را به عنوان عملی که «کار خوب را خوب انجام میدهد» تعریف کرد و گفت: عمل بهرهور، هم باید درست باشد و هم بهدرستی انجام شود. صرفاً افزایش تولید بدون رضایت نیروی انسانی یا بدون رعایت اصول اخلاقی و زیستمحیطی، بهرهوری نیست.
کلانتری در ادامه سخنانش، به وضعیت نگرانکننده نظام آموزشی کشور پرداخت و افزود: بهرهوری منابع انسانی از مدرسه آغاز میشود. وقتی نظام آموزشوپرورش ما انسان خلاق، توانمند و مسئولی تربیت نکند، نباید انتظار بهرهوری از نیروی انسانی داشته باشیم. معدل پایین دانشآموزان پایه دوازدهم در سالهای اخیر، زنگ خطر جدی است.
وی با اشاره به تجربه مسئولیتش در آموزشوپرورش استان یزد، گفت: با اینکه استان یزد سالها رتبه اول کنکور را داشته، اما حتی اعضای شورای آموزشوپرورش آنجا معتقد بودند که خروجی آموزش مطلوب نیست. چون صرفاً نمره و کنکور ملاک شده، نه انسانسازی.
رئیس انجمن بهرهوری ایران سپس به ناکارآمدی آموزش عالی کشور نیز پرداخت: در بسیاری از رشتهها، فارغالتحصیلان، شغلی در حوزه تخصص خود پیدا نمیکنند. این یعنی بهرهوری نیروی انسانی پایین است. ما نمیتوانیم با مدرکگرایی کشور را به توسعه برسانیم.
کلانتری ادامه داد: هفتاد هزار فارغالتحصیل رشته کشاورزی داریم، اما بازار کار متناسب وجود ندارد. طرف لیسانس گرفته، اما حتی نمیداند چطور یک درخواست کاری بنویسد.
کلانتری به موفقیتهای بخش خصوصی در حوزه اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: برادران محمدی، بنیانگذاران دیجیکالا، در خانوادهای ساده در جنوب تهران رشد کردند. کنجکاوی، خلاقیت و پرسشگری آنها، امروز تبدیل به دارایی یکمیلیارددلاری شده است.
وی به نمونه موفق دیگری هم اشاره کرد: اپلیکیشن دیوار، کارش را با پنج نفر شروع کرد. امروز بیش از هزار نیروی متخصص دارد و چهلوپنج میلیون کاربر؛ چرا؟ چون ایدهای خلاقانه را بهدرستی اجرا کرد.
رئیس انجمن بهرهوری ایران در پایان تأکید کرد: توسعه کشور نه با افزایش آمار و ارقام، بلکه با اصلاح نگاه و زیرساختهای نرمافزاری مثل آموزش و تربیت انسانی محقق میشود. بهرهوری، پیشنیاز توسعه پایدار و عزت ملی است.