به گزارش شهرآرانیوز، با شدت گرفتن مطالبه عمومی برای برخورد قاطع با اراذل و اوباش، پلیس تهران بزرگ و نیروهای انتظامی سراسر کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ با جدیت بیشتری به مقابله با این گروههای مجرم پرداختهاند، این اقدامات در راستای اجرای دستور صریح سردار رادان، فرماندهکل انتظامی کشور، صورت گرفته است؛ دستوری که هدف آن «جمعکردن سفره منفور اراذل و اوباش از سطح کشور» عنوان شده است.
سرهنگ سعید راستی، معاون مبارزه با شرارت پلیس امنیت عمومی فراجا اظهار داشت: در اجرای دستور فرماندهکل انتظامی و در چارچوب قانون و تعامل با قوه قضاییه، سال ۱۴۰۴ سال مقابله جدی با اراذل و اوباش تعیین شده است، در همین راستا، از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۵۰ نفر از اراذل و اوباش بهدلیل مقاومت در برابر پلیس، با حکم قضایی و در عملیاتهای مسلحانه زمینگیر شدهاند، این روند در سراسر کشور ادامه دارد و پلیس با جدیت، اراذل را در صورت مقاومت با استفاده از قانون بهکارگیری سلاح، زمینگیر میکند.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا کنون عملیاتهای زیادی انجام شده است و در مدت ۶۶ روز گذشته شاهد کاهش ۴۰ درصدی شرارت در کل کشور هستیم و انتظار داریم این کاهش بیشتر هم شود چراکه عملیات پلیس در این زمینه بهصورت شبانهروزی ادامه دارد.
او ادامه داد: بیشترین برخوردها در تهران بزرگ انجام شده است و بعد از آن اصفهان از جمله استانهایی بوده که اقدامات شاخصی در زمینه مقابله با اراذل و اوباش داشتهاند.
سرهنگ راستی گفت: اخیراً با اصلاح قوانین، مجازات حمل، نگهداری و استفاده از سلاح و مهمات غیرمجاز برای اراذل و اوباش، بین سه تا پنج برابر سنوات گذشته افزایش یافته است، این قانون بهصورت رسمی به دادسراها ابلاغ شده و مورد استقبال مردم نیز قرار گرفته است.
معاون مبارزه با شرارت پلیس امنیت عمومی فراجا خاطرنشان کرد: ما ۱۱ مصداق برای اراذل و اوباش داریم؛ افرادی که سابقه درگیری با قمه، چاقو یا سلاح گرم دارند، کسانی که در باجگیری، سرقتهای مسلحانه یا غیرمسلحانه، خفتگیری و زورگیری دخیلاند یا فعالیت مجرمانه در حوزه مواد مخدر دارند، در این دسته قرار میگیرند.
او گفت: همچنین افرادی که با اقدامات خشونتبار، موجبات رعب و وحشت در جامعه را فراهم میکنند، حتی اگر سابقهای نداشته باشند، جزو اراذل و اوباش محسوب میشوند.
وی افزود: اگر فردی که دستور قضایی برای دستگیریاش صادر شده است در برابر پلیس مقاومت کند، طبق قانون بهکارگیری سلاح با او برخورد قاطع صورت میگیرد، تیمهای عملیاتی آموزشدیده ما آماده هستند که در صورت نیاز، با قاطعیت با این افراد برخورد کنند.
سرهنگ راستی با بیان اینکه بسیاری از اراذل و اوباش سطح یک و دو که برای پلیس شناختهشده هستند، یا اکنون در زندان بهسر میبرند یا تحت کنترل پلیس قرار دارند، خاطرنشان کرد: اقدامات پیشگیرانه، احضار و کنترل دائمی آنها باعث شده است میزان حضورشان در درگیریها کاهش یابد، آمار ما نشان میدهد که کمتر از ۱۰ درصد شرارتهای فعلی مربوط به آنهاست.
وی افزود: اغلب این جرائم توسط افراد کمسابقه، فاقد سابقه یا حتی جوانانی با سن پایینتر انجام میشود، این افراد باید بدانند که برخورد پلیس با آنها دقیقاً بهاندازه برخورد با اراذل شناختهشده و سابقهدار، قاطع و بدون اغماض خواهد بود.
معاون مبارزه با شرارت پلیس امنیت عمومی فراجا ادامه داد: اینطور موارد، بسیار محدود و انگشتشمار است، شاید در طول سال یکی دو مورد باشد که فردی بهخاطر پول درگیر شود، اما برخورد قاطع پلیس و قوه قضاییه با این افراد انجام شده است، بیشتر جوانان از طریق فضای مجازی تحریک میشوند تا بخواهند دست به شرارت بزنند.
سرهنگ راستی خاطرنشان کرد: ما مرکز رصد فضای مجازی داریم که فعالیت اراذل و اوباش را در این فضا بهطور مستمر زیر نظر دارد. افرادی که در فضای مجازی کریخوانی میکنند، ایجاد رعب و وحشت میکنند یا اقدام به انتشار تصاویر خشونتبار میکنند، شناسایی میشوند، احضار و در صورت لزوم بازداشت و تحویل قوه قضاییه میشوند.
وی افزود: اغلب این اقدامات در بستر اینستاگرام و تلگرام انجام میشود، در این فضاها، این افراد گاهی با الفاظ رکیک برای یکدیگر خطونشان میکشند و همین باعث ایجاد احساس ناامنی در جامعه میشود که پلیس با آن مقابله میکند.
معاون مبارزه با شرارت پلیس امنیت عمومی فراجا تصریح کرد: انواع سلاحهای سرد مثل قمه، شمشیر و چاقوهایی با نامهای خاص، سلاحهای گرم غیرمجاز، سلاحهای شکاری، پنجهبوکس، وسایل ضربهزننده، مشروبات الکلی، مواد مخدر، و گاهی حتی ادوات تخریبی، همه این موارد در عملیاتهای پلیس از مخفیگاههای اراذل کشف شدهاند.
منبع: تسنیم