حجة‌الوداع، آخرین سفر و کامل‌ترین پیام برای بشریت رئیس دستگاه قضا، در حرم امام‌رضا(ع) پای حرف یک ارباب‌رجوع نشست بارگاه امام رضا (ع) نماد عینیِ قدرت و نفوذ مکتب اهل‌بیت (ع) در جهان است تجدید میثاق پیروان ادیان الهی با آرمان‌های امام خمینی (ره) | رونمایی از سرود «امام و وحدت ادیان الهی» ثبت‌نام دوره آموزشی تربیت مربی قرآن در مشهد آغاز شد ورود جدی بسیج جامعه زنان خراسان رضوی به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری شهادت، میراث حوزه‌های علمیه است | طلبه باید نوکر امام‌ زمان(عج) باشد سردار سعید محمدی، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور شد تشرف زوج‌های ناشنوای اصفهانی به حرم امام‌رضا(ع) هم‌زمان با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه‌الزهرا(س) کتاب «اطلس نبرد‌های سرنوشت‌ساز» رونمایی شد | روایتی از درس‌های راهبردی دفاع مقدس تکنیک‌های تربیت اسلامی برای تقویت مسئولیت پذیری کودکان «آیه‌ها»، محفل تکریم آیه‌ها | اجلاسیه بزرگداشت ۴۰۰ شهید روحانی و طلبه خراسان رضوی برگزار شد غلامرضا قاسمیان، روحانی بازداشت‌شده در مراسم حج تمتع، آزاد شد + عکس پیکر مطهر شهید ابوتراب نوری پس از ۴۳ سال شناسایی شد آغاز به کار فعالیت مدرسه «کودک طیب‌گزین» با محوریت مساجد شرط ازدواج: خادمی اهل‌بیت(ع) هشدار دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور درباره تبعات فرهنگی هوش مصنوعی درخواست برای آرامش و عدم انتشار اخبار غیررسمی درباره حجت الاسلام قاسمیان، روحانی بازداشت شده در عربستان مراسم اختتامیه جشنواره شعر «ایرانِ امام‌رضا(ع)» برگزار می‌شود گنجینه نفایس رضوی در تهران به نمایش درآمد | «فرنود هشت» در موزه ملی ملک + ویدئو
سرخط خبرها

کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع)، گامی مؤثر در ترویج فضائل اخلاقی و تربیت نسل جوان

  • کد خبر: ۳۳۵۳۴۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع)، گامی مؤثر در ترویج فضائل اخلاقی و تربیت نسل جوان
مدیر علمی دبیرخانه کنگره بین‌المللی امام رضا (ع)، هدف از برگزاری این کنگره را ترویج فضائل اخلاقی و تربیت نسل جوان با بهره‌گیری از تعالیم امام رضا (ع) و اندیشه‌های بزرگان دین و اخلاق دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام سیدرضا مودب امروز (۷ خرداد ۱۴۰۴)، در افتتاحیه چهارمین کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز، ضمن گرامیداشت سالروز ازدواج حضرت فاطمه زهرا (س) با حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) اظهار کرد: این کنگره با ارائه ده‌ها مقاله و برنامه‌های علمی در کارگروه‌های مختلف از جمله تربیت اجتماعی-سیاسی، تربیت اقتصادی، تربیت اخلاقی، تربیت معنوی، تربیت زیستی و جسمی، تربیت عقلانی، تربیت و زیارت، تربیت و رسانه، تربیت و هنر و معماری و تربیت و خانواده که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: همان‌طور که می‌دانید کتاب گرانقدر «عیون اخبار الرضا» از مرحوم صدوق از جمله آثار بسیار ارزشمندی است که ایشان در سفر به مشهد، به آستان قدس رضوی هدیه کردند. این کتاب از مهم‌ترین منابعی است که هم روایاتی از حضرت امام رضا (ع) را در بر دارد و هم روایاتی از دیگر معصومین در خصوص وثاقت حضرت را شامل می‌شود.

مدیر علمی دبیرخانه کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز، ادامه داد: حساسیت کار آنجاست که هرگاه در یکی از این زیرمجموعه‌ها مطلبی به حضرت امام رضا (ع) نسبت داده می‌شود، باید با دقت کامل در شناخت کلمات و عبارات ایشان و مصادیق مرتبط، این جایگاه معنوی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: امروز برنامه‌های علمی متعددی فراهم شده است از جمله مباحث زیارت، خانواده و حوزه تربیت. استادان و محققان آگاه هستند که تربیت در برخی تعاریف به معنای رشد و شکوفایی استعداد‌های درونی انسان است.

مودب اضافه کرد: خداوند درون انسان به صورت بالقوه استعداد‌های فراوانی قرار داده است. مربی فردی است که این استعداد‌ها را شکوفا و بالفعل کرده و به سوی کمال مطلوب و سعادت انسانی جهت می‌دهد. تربیت ضروری‌ترین نیاز انسان در زندگی است. انسانی که تربیت صحیح نیافته به سعادت نمی‌رسد، راه به جایی نمی‌برد، نه از باغ زندگی خویش میوه شیرینی می‌چیند و نه کام انسان‌های دیگر را از ثمرات درخت وجود خود شیرین می‌کند.

وی ادامه داد: بالاتر آنکه انسان بدون تربیت صحیح، نه به درک معنای انسانیت و جایگاه و شرافت و عزت انسانی نائل می‌شود و نه به فتح قله‌های رفیع انسانیت دست می‌یابد. به همین جهت است که تربیت و تکمیل فضایل اخلاقی، عالی‌ترین هدف پیامبران، به ویژه پیامبر اکرم حضرت رسول اکرم محمد مصطفی (ص) بوده است.

مدیر علمی دبیرخانه کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز، با اشاره به حدیث پیامبر که می‌فرمایند «إنّما بُعِثتُ لأُتَمِّمَ مَکارِمَ الأخلاق» گفت: به استناد این حدیث شریف که از تواتر معنوی برخوردار است، اخلاق را از مسائل مهم دین اسلام دانسته‌اند و تکمیل، تربیت و تعالیم مکارم اخلاقی از اهداف اصلی نهضت پیامبر (ص) است. برخی می‌گویند مکارم اخلاق با دیگر فضائل اخلاقی تفاوت دارند و از آنها برترند و خصلت‌هایی همچون صبر، شکر، بلاغت، شجاعت، حیا، صله رحم و دیگر مثال‌ها از مصادیق مکارم اخلاق شمرده شده‌اند.

مودب با اشاره به اینکه مرحوم استاد شهید مطهری نیز در آثار خود بر اهمیت مکارم اخلاق و نقش آن در تعالی فرد و جامعه تأکید فراوانی داشته‌اند، خاطرنشان کرد: ایشان معتقد بودند که مکارم اخلاق، ریشه در فطرت الهی انسان دارد و تربیت صحیح می‌تواند ویژگی‌های برجسته را در افراد شکوفا سازد.

وی اضافه کرد: شهید مطهری با تبیین دقیق مفاهیم اخلاقی و ارائه الگو‌های عملی، نقش بسزایی در ترویج فضائل اخلاقی در جامعه ایفا کرده‌اند و در کتاب «تعلیم و تربیت در اسلام» به تفصیل به موضوع تربیت اخلاقی پرداخته و بر ضرورت توجه به ابعاد مختلف تربیت از جمله تربیت عقلانی، عاطفی و ارادی تأکید می‌کنند. ایشان معتقدند که تربیت اخلاقی باید به گونه‌ای باشد که فرد، نه تنها به ارزش‌های اخلاقی آگاه باشد، بلکه به آنها عمل کرده و درونی سازد.

وی ادامه داد: همچنین شهید مطهری در آثار دیگر خود مانند «حکمت‌ها و اندرزها» به بررسی مصادیق مختلف مکارم اخلاق، مانند صبر، شکر، ایثار و گذشت پرداخته و با استناد به آیات قرآن و روایات اهل، اهمیت این فضائل را در زندگی فردی و اجتماعی تبیین می‌کنند. ایشان معتقدند که جامعه‌ای که بر پایه مکارم اخلاق بنا شده باشد، به سعادت و تعالی دست خواهد یافت.

مدیر علمی دبیرخانه کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز، گفت: امیدوارم که این کنگره بین‌المللی با بهره‌گیری از تعالیم امام رضا (ع) و اندیشه‌های بزرگان دین و اخلاق، گامی مؤثر در راستای ترویج فضائل اخلاقی و تربیت نسل جوان بردارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->