هیئت «بنت‌الشهید سیده‌رقیه‌(س)»؛ از بصیرت‌افزایی سیاسی تا دستگیری از محرومان آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟ موکب‌های اربعین از چه زمانی در ایران و عراق فعال می‌شوند؟ مراسم چهلمین روز شهادت سپهبد باقری برگزار شد راز‌های ناگفته از حضرت شهربانو، مادر امام سجاد (ع) تاریخچه‌ای از ایوان جنوبی صحن آزادی حرم امام رضا (ع) | حکایت خوش‌طعم «ایوان آشپزخانه» روایتی از شهید خسرو حسنی، جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه | سردار پیدا و پنهان آینده از آن مستضعفان است اعمال و آداب توصیه شده برای ماه صفر | ماهی که همچنان عزادار است شهادت سردار نارنجی از فرماندهان لشکر عملیاتی ۳ حمزه (ع) ارومیه مراسم گرامیداشت اربعین شهدای اقتدار نیروی هوا فضای سپاه برگزار شد منطقه آزاد زیارت در دستورکار ویژه کارگروه ملی امام رضا(ع) وصیت نامه شهید حاجی زاده منتشر شد + متن کامل و عکس ۳۰ بقعه متبرکه خراسان رضوی میزبان زائران دهه پایانی صفر پویش «آهوانه»؛ پیام دوستی از حرم تا حرم با دستان دختران مشهدی پاسخ آیت‌الله سبحانی به شبهه‌ای درباره وجود نام پیامبر در تورات و انجیل آخرین آمار ثبت‌نام در سامانه سماح (یکم مرداد ۱۴۰۴) مدارک مفقودی زائران اربعین چگونه پیدا می‌شود؟ رونمایی از طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب تهران وقتی آیین، هویت می‌شود | «محفل محترم» از کارکرد اجتماعی عزاداری در یزد می‌گوید
سرخط خبرها

تجدید میثاق پیروان ادیان الهی با آرمان‌های امام خمینی (ره) | رونمایی از سرود «امام و وحدت ادیان الهی»

  • کد خبر: ۳۳۵۵۴۶
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
تجدید میثاق پیروان ادیان الهی با آرمان‌های امام خمینی (ره) | رونمایی از سرود «امام و وحدت ادیان الهی»
نمایندگان ادیان الهی شامل ارامنه، آشوریان، کلیمیان و زرتشتیان در آستانه سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، با حضور در حرم ایشان بر وحدت پیروان ادیان الهی و آرمان‌های مشترک تأکید کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، جمعی از نمایندگان پیروان ادیان الهی ارامنه، آشوریان، کلیمیان و زرتشتیان روز گذشته در آستانه سی و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) با حضور در حرم معمار کبیر انقلاب اسلامی، با آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) تجدید میثاق کردند.

محمدرضا موحدی طی سخنانی در این مراسم با درود به همه ادیان الهی، گفت: دستور مستقیم خدا به پیامبر اسلام (ص) این است که «اهل کتاب را به توحید و یکتاپرستی دعوت کن». شاید سایر ادیان چنین دستوری را نداشته باشند.

مسئول کمیته ادیان الهی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه ما همه انبیاء را قبول داریم، تصریح کرد: انبیاء ناب‌ترین افراد هر عصر بودند و در ذات خودشان فرقی ندارند و در قرآن هم داریم که بین انبیاء فرقی قائل نیستیم. آنچه ما اختلاف جزئی هم در مورد آن نداریم، خود خدا است.

وی افزود: بینش اصل اسلام استفاده از حداقل اشتراکات برای حداکثر وحدت است. ما کاری نداریم بعضی افراد در اسلام یا ادیان دیگر تنگ‌نظری‌هایی دارند؛ ما اصل را می‌گوییم. شما امامزاده‌های ما را دیده‌اید و احتمالا به قم سفر کرده‌اید؛ ما در زیارت‌نامه حضرت معصومه (ع) همه سلسله انبیاء را پشت سر هم می‌دانیم.

موحدی با تأکید بر اهمیت وحدت یکتاپرستان عالم، اظهار داشت: متأسفانه دشمنان خدا سعی کرده‌اند بین موحدان عالم اختلاف ایجاد کنند؛ بدگویی از پیروان ادیان الهی اصلا در مبانی دینی ما نیست و قطعا جزء مبانی دینی شما هم نیست. به نظر من کمیته ادیان الهی که ما داریم، نمونه‌ای از وحدت ادیان الهی است. امیدوارم این الگوی خوبی برای سایر نقاط جهان باشد و ان شاء الله در روز موعود شاهد وحدتد بیشتر ادیان باشیم.

حس اعتماد به جامعه اقلیت

همایون سامه‌یح نیز در این مراسم گفت: در ابتدای انقلاب مسائل و به هم ریختگی‌هایی وجود داشت و مشکلاتی برای جامعه کلیمی به وجود آمد که باعث خوشحالی دشمنان ما شد؛ ولی خدا رو شکر بعد از ملاقاتی که مسئولان جامعه کلیمیان با امام خمینی (ره) داشتند، مشکلات ما را پایان دادند. امیدوارم حس اعتماد به جامعه اقلیت واقعا به وجود بیاید؛ هرچند در دل مسئولین عالی کشور این حس هست ولی متأسفانه سوء تدبیر را در برخی افراد می‌بینیم.

نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایش حضرت امام که کشور مال همه است و همه باید در آن شریک باشند، افزود: جامعه اقلیت‌های دینی با آزادی کامل در حال انجام کار‌های روزانه هستند و به راحتی مراسم مذهبی خودشان را اجرا می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تفکر امام باید رهنمودی برای همه ما و مسئولین باشد، اظهار داشت: متأسفانه هر روز اخباری از کشتار مردم فلسطین می‌شنویم و امیدواریم این جنگ خانمان‌برانداز و یک طرفه هرچه سریع‌تر به پایان برسد و این مردم به خانه و کاشانه خودشان برگردند.

کشیش جامعه آشوریان:امام(ره) بذر اتحاد ادیان را کاشت

کشیش رایان عیسی، نیز در این مراسم در خصوص وحدت موحدان گفت: وقتی خداوند به وحدت و اتحاد دعوت کرد، چیزی را در جامعه بشری دید و آن پراکندگی و دور شدن از خداوند بود؛ به خاطر همین از همان اولین کتاب عهد عتیق یعنی تورات می‌گوید که انسان باید در اتحاد با خدا زندگی کند. ولی ناسپاسی او را از خدا دور کرد و خداوند انبیاء را فرستاد تا انسان را به سرچشمه هستی برگرداند.

کشیش جامعه آشوریان تأکید کرد: این خواسته برای ملت ما لازم است که هرچه به سرچشمه هستی نزدیک‌تر شویم، اتحاد ما بیشتر خواهد شد؛ این کلید موفقیت جامعه است. امروز همّ و غمّ همه ما همین است که بیشتر همدیگر را بشناسیم تا اتحاد و نزدیکی در ما بیشتر شود. البته همه ما می‌دانیم راز ایستادگی کشور این بوده که ما کنار هم بوده‌ایم.

وی افزود: انسان نسبی‌گرا مدعی محوریت انسان است و اوضاعی به وجود آورده که هر جا می‌رویم از جنگ و ناسپاسی انسان شنیده و دیده می‌شود. ولی امام خمینی (س) بذر اتحاد ادیان را در خاک این کشور کاشت؛ که تا امروز به ثمر رسیده و ثمرات بیشتری خواهد داشت.

نماینده شورای خلیفه‌گری: امام (ره)بذر همبستگی را در دل ارامنه کاشتند

کشیش گریگوریس نرسیانس نیز در این مراسم گفت: امام خمینی (ره) در سخنان خود تأکیدات زیادی بر حقوق اقلیت‌های دینی داشتند و بر همزیستی مسالمت‌آمیز همه ادیان پافشاری نمودند. ایشان فرمود من نسبت به سبک زندگی ارامنه بی‌اطلاع نیستم. حضرت امام خمینی (ره) بذر همبستگی را در دل ارامنه کاشتند.

نماینده شورای خلیفه‌گری ارامنه با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) با هرگونه تضعیف حقوق اجتماعی و دینی مخالفت کرده و تلاش می‌کردند فضایی آرام برای زندگی همه فراهم شود، افزود: سخنان ایشان در تدوین قانون اساسی تأثیر فراوان داشت و اقلیت‌های ایران تحت قانون اساسی از حقوق شهروندی برخوردار شدند.

واژه «اقلیت» از فرهنگ کشور جمع شد

موبد هرمز خسرویانی نیز در این مراسم گفت: واژه «اقلیت» از فرهنگ کشور جمع شده و «شهروندان» و «هموطنان دینی» جای آن را گرفته است. البته به دلیل اینکه سال‌های سال از این واژه استفاده شده، شاید به کار نبردن آن سخت باشد. اما زیبایی طبیعت را وقتی می‌توانیم درک کنیم که تفاوت‌ها را بپذیریم.

نماینده زرتشتیان با بیان اینکه امام خمینی (ره) برای احقاق حقوق اقلیت‌ها از هیچ تلاشی فروگذاری نکرد، افزود: زرتشت می‌گوید خوشبختی از آن کسی است که دیگران را خوشبخت کند. یعنی انسان زمانی می‌تواند احساس خوشبختی کند که همه به خوشبختی برسند. امام راحل نیز به این دلیل به پا خواستند که بتوانند در مقابل بی‌عدالتی قدمی برداشته باشند.

رونمایی از سرود «امام و وحدت ادیان الهی» توسط گروه سرود حضرت ولی عصر (عج) و خواندن دکلمه‌هایی توسط عدلیه ابراهیمی و یوکاوت گیدائیان، نوجوانان کلیمی، از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->