بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند

  • کد خبر: ۳۳۵۵۷۱
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۴
سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمار مرگ‌ومیر سالانه بر اثر مصرف و مواجهه با دخانیات در کشور ما ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر است که آماری بسیار تکان‌دهنده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بهزاد ولی‌زاده در همایش روز جهانی بدون دخانیات که ظهر امروز ۸ خرداد در بیمارستان رضوی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم موضوع کاهش مصرف دخانیات در حد شعار نباشد و با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط به هدف و نتیجه برسد، به الحاق جمهوری اسلامی ایران به ۲ معاهده جهانی «کنوانسیون کنترل دخانیات» و «پروتکل ریشه‌کنی تجارت غیرقانونی محصولات دخانی» اشاره کرد و گفت: قانون جامع کنترل دخانیات سال ۱۳۸۵ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است. سال‌ها از وضع این قانون گذشته و شواهد حاکی از آن است که این قانون از جامعیت و بازدارندگی لازم برخوردار نبوده است.

وی افزود: در دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات، این قانون بازنگری شده و نسخه جدید آن آماده تصویب و در نهایت ابلاغ است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به همکاری ایران با سازمان جهانی بهداشت و تدوین برنامه راهبردی کاهش مصرف دخانیات تا سال ۱۴۰۹ و نظام مراقبت کنترل دخانیات اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین مستندات جهانی، سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جان خود را به دلیل مصرف دخانیات از دست می‌دهند که از این میان یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در اثر مواجهه با دود دخانیات جان باخته‌اند و خود آن‌ها مصرف‌کننده دخانیات نبوده‌اند. آمار مرگ‌ومیر سالانه بر اثر مصرف و مواجهه با دخانیات در کشور ما نیز ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر است که آماری بسیار تکان‌دهنده است.

ولی‌زاده افزود: بیماری‌های مرتبط با مصرف دخانیات سالانه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بار اقتصادی به نظام سلامت وارد می‌کند و مرگ زودهنگام افراد بر اثر عوارض ناشی از مصرف دخانیات نیز حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان به سایر بخش‌های توسعه‌ای زیان وارد می‌کند. نیمی از مصرف‌کنندگان دخانیات به دلیل مرگ زودهنگام جان خود را از دست می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه کنترل مصرف دخانیات نیازمند عزم ملی است، خاطرنشان کرد: این مواد نسل ما را دچار مخاطره می‌کند. اقدامات صورت‌گرفته در وزارت بهداشت کافی نیست و نیازمند حمایت و همراهی سایر دستگاه‌های ذی‌ربط هستیم.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به برخی گزارش‌های آماری درخصوص مصرف دخانیات اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار منتشرشده در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال مصرف‌کننده انواع محصولات دخانی بوده‌اند که در مقایسه با آمار سال ۱۳۹۵ حاکی از افزایش ۳ درصدی مردان و ۱۱ درصدی در بین زنان بوده است.

دوگانگی‌ها در کنترل مصرف دخانیات

ولی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باوجود اعلام ممنوعیت مصرف عطر و طعم در محصولات دخانی در سال ۱۳۹۵ از سوی ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، تولیدکنندگان این محصولات به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و در نتیجه طی ۲ هفته مصوبه ستاد متوقف شد. هر چند پس از گذشت یک‌سال‌ونیم و با ارائه مستندات، تأییدیه دیوان عدالت را گرفتیم، اما باز هم صنایع دخانی به کار خود ادامه دادند تا در نهایت در هیئت مقررات‌زدایی، مصوبه‌های ستاد مبنی بر ممنوعیت کاربرد عطر و طعم و تولید برند جدید را ابطال کردند.

وی با اشاره به وجود محصولات نوپدید مثل کیسه‌های نیکوتینی و سیگار‌های الکترونیک در بازار گفت: باوجود این ادعا که این محصولات کم‌ضرر هستند، اما سیگار الکترونیک موجب افزایش گرایش مصرف به دخانیات می‌شود. این محصولات همچنان در بازار به شکل غیرقانونی به فروش می‌رسد و با وجود برخورد‌ها و جمع‌آوری این محصولات از بازار، همچنان به شیوه‌های مختلف دردسترس قرار می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->