جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند
سرخط خبرها

نمونه ارتقایافته ماهواره کوثر آماده پرتاب می‌شود

  • کد خبر: ۳۳۵۵۸۸
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۲
نمونه ارتقایافته ماهواره کوثر آماده پرتاب می‌شود
نمونه ارتقایافته ماهواره کوثر، ساخت شرکت دانش بنیان امید فضا، به عنوان سومین ماهواره ساخت بخش خصوصی در حال گذراندن آزمون‌های پایانی است و به زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر حسن سالاریه، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران با حضور در شرکت دانش بنیان امید فضا از فرآیند تکمیل و آزمون‌های نهایی نمونه ارتقا یافته ماهواره کوثر بازدید کرد.

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی و اعتماد به این حوزه گفت: حوزه ماهواره‌های سنجشی با تکیه بر توان بخش خصوصی، سال گذشته با نخستین پرتاب، جهش بزرگی را تجربه کرد. پیش از این عمدتاً از ظرفیت بخش‌های دولتی و مجموعه‌های حاکمیتی برای ساخت ماهواره‌ها استفاده می‌شد.

وی افزود: نخستین قرارداد تأمین تصاویر از طریق ماهواره‌های بومی با شرکت دانش بنیان امید فضا بسته شد؛ نمونه اول پرتاب شد و بر اساس درس‌آموخته‌های آن، نمونه دوم با انجام اصلاحات و ارتقا‌هایی در بخش‌های کنترل وضعیت، تصویربرداری، ارتباطات و الگوریتم‌های مورد نیاز طراحی شده است. این ماهواره نیز ظرف یکی دو ماه آینده تجمیع نهایی خواهد شد و در صف پرتاب قرار می‌گیرد.

دکتر حسین شهرابی؛ مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا نیز با اشاره به تجربیات پرتاب‌های قبلی گفت: پس از ارزیابی نتایج پرتاب این دو ماهواره، مشخص شد که ماهواره «هدهد» نزدیک به ۱۰۰ درصد موفق بوده، اما «کوثر» حدود ۵۰ درصد در تحقق مأموریت‌های پیش‌بینی‌شده توفیق داشت.

وی افزود: نمونه ارتقایافته ماهواره «کوثر» که به زودی پرتاب خواهد شد، تلفیقی از مأموریت‌های «کوثر یک» و «هدهد» است و هر دو مأموریت سنجش از دور و اینترنت اشیاء را انجام می‌دهد. مشکلات فنی‌ای که در پرتاب قبلی شناسایی شد، در این نمونه مرتفع شده و تاکنون در آزمون‌های انجام‌شده، به مشخصات فنی مطلوبی رسیده‌ایم. امیدواریم تا زمان باقی‌مانده تا پرتاب، آزمون‌های نهایی را نیز با موفقیت به پایان برسانیم و پرتابی بهتر از سال گذشته داشته باشیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره مشخصات فنی گفت: با وجود ارتقا‌هایی که در این ماهواره اعمال شده، وزن آن تغییری نداشته است. وزن خود ماهواره حدود ۳۵ کیلوگرم است و با ملحقات به حدود ۵۰ کیلوگرم می‌رسد. این ماهواره در مدار خورشیدآهنگ و در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری تزریق خواهد شد.

شهرابی فراهانی در خصوص زمان ساخت سه ماهواره این شرکت گفت: «کوثر یک» طی حدود ۴ سال، «هدهد» در ۲ سال، و نمونه ارتقاءیافته «کوثر» در کمتر از یک سال ساخته شده است. ما حتی آمادگی داریم نمونه‌های بعدی را در کمتر از ۶ ماه بسازیم. اکنون در حال جذب مشتری هستیم و برنامه‌مان این است که نسخه‌های دوم و سوم این نسل را با میانگین زمانی کمتر از ۶ ماه آماده کنیم.

وی ادامه داد: کار مشترکی میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و سازمان فضایی کشور انجام شد، به‌طوری که سازمان فضایی، تضمین بازار و معاونت علمی، مدیریت ریسک فناوری را بر عهده گرفتند.

شهرابی فراهانی در پایان گفت: اگر همکاری میان معاونت علمی و سازمان فضایی پررنگ باقی بماند، می‌توانیم شاهد حضور فعال‌تر و انگیزه‌مندتر بخش خصوصی باشیم و در نهایت، سایرین نیز تشویق و وارد این عرصه می‌شوند؛ آن زمان است که باید منتظر تحولات انقلابی در صنعت فضایی کشور باشیم، چرا که بخش خصوصی چابک است و منتظر کسی نمی‌ماند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->