راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

رشد ۷ برابری کودک‌آزاری و ۱۴ برابری همسرآزاری

  • کد خبر: ۳۳۵۹۴
  • ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸
رشد ۷ برابری کودک‌آزاری و ۱۴ برابری همسرآزاری
به‌گفته رئیس اداره بهزیستی مشهد در روزهای شیوع کرونا تعداد تماس‌ها با ۱۲۳ بیش از ۲۱ برابر افزایش یافته است
امیررضا وثوقی - رئیس اداره بهزیستی مشهد گزارشی از آمار افزایش تماس‌ها با اورژانس اجتماعی این شهرستان در روز‌های شیوع کرونا و طی ۴ ماه اخیر ارائه داد و اعلام کرد که در این ایام، تعداد تماس‌ها با مرکز ۱۲۳ مشهد بیش از ۲۱ برابر نسبت به‌مدت مشابه در سال گذشته افزایش پیدا کرده و از ۱۵۱۱ تماس در ۴ ماه اول سال گذشته، به ۳۲ هزارو ۱۴۱ تماس رسیده است.

حسین مروی که دیروز مهمان پنجاه‌وپنجمین جلسه شورای اسلامی شهرستان مشهد بود، گفت: بیشتر این مشکلات با مشاوره تلفنی حل‌شدنی است و کارشناسان بخشی از این موارد را به مراکز مداخله در بحران، مراکز کودکان خیابانی، پایگاه‌های خدمات اجتماعی، مراکز مشاوره و... ارجاع می‌دهند.
وی ادامه داد: طبق آمار، تعداد گزارش‌های کودک‌آزاری در ۴ ماه گذشته در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با رشد ۷ برابری به ۱۹۳۲ مورد رسیده و گزارش‌های همسرآزاری نیز در این مدت با ثبت ۲۲۲۲ مورد، رشد ۱۴ برابری داشته است.

وی با بیان اینکه افکار و اقدام به خودکشی در مشهد در دوره زمانی یادشده ۴۴ درصد کاهش داشته است، گفت: در دوره شیوع کرونا، گزارش اختلافات زوجین ۱۰ برابر، اختلافات خانوادگی ۲۵ برابر و معلول‌آزاری ۱۶ برابر افزایش یافته است.

مروی گفت: با توجه به شرایط کرونا، برای بهبود دسترسی مردم به مشاوران مختلف در زمینه کاهش اضطراب ناشی از این ویروس، ظرفیت خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ بهزیستی را ۳ برابر افزایش داده‌ایم. در این راستا مشاوران از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب به شهروندان مشاوره می‌دهند و در ماه‌های گذشته، روزانه ۳۰ تماس مرتبط با کرونا با این مراکز داشته‌ایم.

کاهش سازش میان زوجین

وی با اشاره به اینکه میزان سازش بین متقاضیان طلاق از ۱۴ درصد در سال گذشته به ۳/۷ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: همچنان مهم‌ترین عوامل طلاق در مشهد به‌ترتیب اعتیاد، خیانت، عدم مسئولیت‌پذیری، کمبود مهارت‌های سازگارانه و عدم تسلط بر تکنیک‌های زندگی محسوب می‌شود.
مروی مسائل اقتصادی را عامل اصلی مشکلات اجتماعی در دوران شیوع کرونا دانست و اظهار کرد: علاوه بر آن متأسفانه افزایش میزان حضور اعضای خانواده‌ها در کنار یکدیگر و ناتوانی در برقراری ارتباط مناسب و شکل‌گیری گفتگو عامل دیگر افزایش اختلافات زوجین است.
وی با تأکید بر اینکه برای مشهد یک مورد کودک‌آزاری و همسرآزاری هم زیاد است، گفت: مشهد از نظر تعداد افراد رهاشده در جامعه رتبه نخست کشور را در اختیار دارد و همچنین سالانه ۹ هزار زن سرپرست خانوار به زنان سرپرست خانوار مشهد اضافه می‌شود و این مسئله ضرورت اهمیت بیشتر به زنان سرپرست خانوار را نشان می‌دهد.

مشکلات تغییر از جامعه سنتی به مدرن

رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز در این جلسه با بیان اینکه حلقه مفقوده در مسائل و مشکلات اجتماعی بحث‌های آموزشی و تربیتی است، گفت: کشور در نیم قرن اخیر از یک جامعه سنتی به‌سمت مدرنیته حرکت کرده و مشکلات امروز جامعه تبعات این تغییر وضعیت و خلأ به‌روزرسانی آموزش متناسب با این شرایط است.

به‌گفته شهناز رمارم، در گذشته آموزش‌های رسمی در آموزش‌وپرورش انجام می‌شد و آموزش‌های غیررسمی که بیشتر در زمینه مهارت‌های زندگی و ارتباطات خانوادگی بود، در خانواده‌ها دریافت می‌شد. وی با بیان اینکه تحولات جامعه به‌مرور باعث شد پدران و مادران نسل جدید نتوانند مهارت‌های لازم را به فرزندانشان منتقل کنند، افزود: از سوی دیگر آموزش‌وپرورش از مسئولیت آموزش مهارت‌های زندگی شانه خالی کرده است و به این ترتیب نسل جوان آموزش‌های مرتبط با زندگی را در خانواده و مدرسه دریافت نمی‌کنند.

وی راهکار عبور از این مشکل را ارائه آموزش صحیح به افراد دانست و گفت: آموزش رسمی ناکارآمد است و باید نهاد آموزش را تقویت کرد که این اتفاق با تقسیم آموزش بین نهاد‌های مختلف امکان‌پذیر است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->