رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رشد بی‌سابقه مصرف و افت تولید برقابی در کشور

  • کد خبر: ۳۳۶۴۲۲
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۵
رشد بی‌سابقه مصرف و افت تولید برقابی در کشور
در نیمه نخست امسال، صنعت برق کشور با فشار‌هایی کم‌سابقه رو‌به‌رو شده است. کاهش چشمگیر تولید نیروگاه‌های برقابی، خروج نیروگاه اتمی بوشهر از مدار و رشد مصرف برق تحت تأثیر گرمای زودهنگام، شبکه سراسری برق را در وضعیتی حساس قرار داده است.

به‌گزارش شهرآرانیوز، میزان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی به حدود ۲۵۰۰ مگاوات کاهش یافته و نیروگاه بوشهر نیز فعلاً از مدار خارج است. هم‌زمان، افزایش کم‌سابقه دمای هوا باعث شده مصرف برق در فروردین‌ماه برای نخستین‌بار در تاریخ صنعت برق ایران دو رقمی شده و به ۱۱ درصد برسد.

در چنین شرایطی، تمام بار تأمین برق کشور بر دوش نیروگاه‌های حرارتی افتاده است. شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اجرای مجموعه‌ای از طرح‌ها از جمله افزایش توان واحد‌های گازی، رفع محدودیت‌های تولید، احداث واحد‌های جدید و تعمیرات اساسی تلاش کرده تا ظرفیت تولید این نیروگاه‌ها را افزایش دهد. این اقدامات که از نیمه دوم سال گذشته آغاز شده بود، تا پیش از تابستان امسال به پایان رسیده و منجر به افزایش ۱۳ درصدی تولید برق حرارتی نسبت به مدت مشابه سال قبل شده است.

برنامه‌ریزی شده که ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی تا تابستان به ۵۱ هزار مگاوات برسد؛ این در حالی است که مصرف بالای برق همچنان یک تهدید جدی برای پایداری شبکه به شمار می‌رود.

با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کاهش محسوس ذخایر سدها، اتکای بیش از حد به نیروگاه‌های برق‌آبی دیگر یک راه‌حل قابل اتکا محسوب نمی‌شود. این در حالی است که نیروگاه بوشهر نیز به دلیل عملیات تعمیراتی یا فنی از مدار خارج شده و نقش خود را در تأمین پیک مصرف از دست داده است. این شرایط نشان‌دهنده شکنندگی ترکیب تولید برق کشور در برابر نوسانات اقلیمی و فنی است.

از سوی دیگر، افزایش مصرف برق در آغاز سال، پیام روشنی برای سیاست‌گذاران در حوزه انرژی دارد، روند افزایش دما و گسترش استفاده از وسایل سرمایشی، ساختار مصرف برق را تغییر داده و فروردین‌ماه را نیز وارد چرخه بحران کرده است. این پدیده اگر به درستی مدیریت نشود، عملاً کل طول سال را وارد دوره‌های اوج مصرف خواهد کرد و ظرفیت‌های تولیدی کشور را به شدت تحت فشار قرار خواهد داد.

با وجود اقدامات جبرانی در بخش تولید، نگاه کارشناسان به سمت مدیریت تقاضا و اصلاح الگوی مصرف است. تجربه سال‌های گذشته نشان داده بدون همکاری جدی مصرف‌کنندگان، به‌ویژه در بخش خانگی و ادارات، امکان عبور بدون خاموشی از تابستان وجود نخواهد داشت.

صنعت برق در تلاش است تا با ابزار‌های تشویقی و اطلاع‌رسانی، مشارکت عمومی را افزایش دهد؛ اما برای تأثیرگذاری پایدار، به نظر می‌رسد تدوین سیاست‌های ساختاری و الزام‌آور در حوزه مصرف برق، به امری اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است.

همچنین تجربه امسال بار دیگر ضرورت توسعه زیرساخت‌های متنوع و تاب‌آور تولید برق را یادآوری می‌کند. وابستگی سنگین به سوخت‌های فسیلی و ظرفیت‌های محدود تجدیدپذیر، عملاً گزینه‌های مانور مدیریت بحران را محدود کرده است.

در شرایطی که تغییرات اقلیمی، الگو‌های سنتی تولید و مصرف را بر هم زده‌اند، گذار به ترکیب بهینه‌ای از انرژی‌های خورشیدی، بادی، سیکل ترکیبی و ارتقای بهره‌وری در نیروگاه‌های موجود، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای آینده صنعت برق کشور به شمار می‌رود. بدون این تغییر ساختاری، هر سال با بحران‌های مشابه، اما شدیدتر مواجه خواهیم بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->