راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تلفات فُک‌های خزری افزایش یافت + فیلم

  • کد خبر: ۳۳۶۴۸۲
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
تلفات فُک‌های خزری افزایش یافت + فیلم
رئیس گروه بیولوژی دریایی دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست مهم‌ترین عوامل تهدید فک‌های خزری را آلودگی‌های دریای خزر، کاهش منابع غذایی، شکار عمدی یا غیرعمدی، گیرافتادن در تورهای صیادی، بیماری‌های ویروسی و انگلی و تغییرات آب‌وهوایی برشمرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیده‌مهتاب شجاعی‌لنگری گفت: فک خزری، تنها پستاندار دریایی دریای خزر، گونه‌ای ارزشمند و اندمیک است که به علت حضورش در راس هرم غذایی نقش مهمی در تعادل اکولوژیک و سلامت این اکوسیستم بازی می‌کند.

رئیس گروه بیولوژی دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: زیستگاه این گونه مهم کلیه بخش‌های دریای خزر از مناطق ساحلی خزر شمالی تا سواحل جنوبی خزر است. حضور آن به‌طور فصلی متغیر است و بستگی به فاکتور‌هایی مثل زیست‌شناسی و چرخه زندگی این گونه یعنی دوره‌های تولید مثل، تغذیه و قابل دسترس بودن غذا دارد.

وی اضافه کرد: این گونه مهم با تهدیدات زیادی روبروست که باعث کاهش زیاد جمعیت آن شده است و منجر به ثبت آن در رده بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)  تحت عنوان گونه‌های در معرض خطر انقراض شده است.

رئیس گروه بیولوژی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست مهمترین عوامل تهدید این گونه را آلودگی‌های دریای خزر، کاهش منابع غذایی، شکار عمدی یا غیرعمدی، گیر افتادن در تور‌های صیادی، بیماری‌های ویروسی و انگلی و تغییرات آب و هوایی برشمرد.

وی در ادامه گفت: حفاظت از فک خزری به عنوان گونه چتری باعث حفظ گونه‌های زیرمجموعه خود می‌شود بنابراین این گونه نقش موثری در کنترل جمعیت سایر گونه‌ها در اکوسیستم و کنترل سلامت جمعیت‌ها را دارد.

شجاعی اضافه کرد: از اقدامات مهم سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با حفاظت از این گونه مهم تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فک خزری با همکاری کلیه ذی‌نفعان و مرکز حفاظت از فک خزری است.

وی در ادامه گفت: هدف کلی این طرح تدوین برنامه‌ای مدیریتی در جهت حمایت از جمعیت فعلی گونه فک خزری، شناسایی مشکلات، تهدید‌ها و کارکرد‌های فک خزری و ارائه اقدامات اولویت‌دار دستگاه‌های اجرایی ذینفع برای بازه زمانی پنج ساله بر اساس تهدید‌های شناسایی شده و انجام عملیات امداد و نجات فک‌های خزری آسیب دیده است.

شجاعی اضافه کرد: با ابلاغ این برنامه، اجرای آن نیز در دستور کار قرار گرفت. تشکیل دبیرخانه حفاظت از فک خزری و کارگروه‌های اجرایی در استان‌ها، استقرار مراکز امداد و نجات در استان‌های ساحلی شمال کشور و تجهیز  آنها، نصب تابلو‌های اطلاع‌رسانی در مناطق حساس، تهیه موشن گرافی فک خزری و ... از جمله اقدامات اجرایی به شمار می‌رود.

رئیس گروه بیولوژی دریایی دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد:کارگاه‌های آموزشی امداد و نجات فک خزری برای گروه‌های هدف مختلف از جمله صیادان، جوامع محلی، محیط بانان و ذینفعان دولتی تشکیل و روش اصولی امداد و نجات، رهاسازی، دفن لاشه و نمونه‌برداری صحیح از لاشه در این کارگاه‌ها آموزش داده شد.

وی تصریح کرد: همه ساله تعدادی لاشه فک خزری در سواحل کشور به دلایل مختلفی مشاهده می‌شود ولی در سال‌های اخیر شاهد تلفات غیرعادی این گونه باارزش بوده‌ایم. طی دو ماه اول سال جاری  نیز افزایش تلفات مشاهده شده است بنابراین ضمن هماهنگی و برگزاری جلسه با ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و درخواست تشدید فعالیت‌های پایشی از طریق اعزام تیم‌های پایش سواحل به منظور ثبت وقایع مشاهدات مربوط به فک و تلفات آن  بر اساس فرم‌های پایشی، با سازمان دامپزشکی نیز در جهت همکاری در تشخیص نمونه‌های ارسالی از لاشه‌ها به آن سازمان هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

شجاعی افزود: با توجه به اینکه لاشه‌ها در وضعیت فساد پیشرفته بودند و از زمان مرگ آنها مدت زمان زیادی گذشته بود به جهت عدم دسترسی به لاشه تازه جهت نمونه گیری امکان کالبد شکافی دقیق جهت تشخیص علت مرگ تا کنون فراهم نشده است. با این وجود تیم‌های پایشی استان‌ها دستیابی به لاشه‌های تازه را جهت آزمایشات تشخیصی و علت‌یابی تلفات پیگیری می‌کنند.

رئیس گروه بیولوژی دریای سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: با توجه به اهمیت موضوع، جلسه‌ای با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست، دستگاه‌های اجرایی ذینفع از جمله سازمان شیلات ایران، سازمان دامپزشکی، سازمان بنادر و دریانوردی، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌ها، مدیران کل ستادی، مدیران کل ادارات حفاظت محیط زیست استان‌های شمالی، رییس مرکز حفاظت و امداد فک خزری، مسئول دبیرخانه فک خزری از دانشگاه تربیت مدرس نور در ارتباط با تلفات اخیر فک خزری تشکیل و بر اهمیت پیگیری موضوع بررسی تلفات تا دست یابی به نتیجه از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید شد.

شجاعی با اشاره به  قلمرو زیستی مشترک فک خزری در بین پنج کشور ساحلی دریای خزر و ضرورت مشارکت منطقه‌ای در حفاظت از این گونه مهم از طریق برنامه منطقه‌ای اظهارکرد: با تاکید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مقرر شد در اجلاس (COP ۷ _ هفتمین نشست کنفرانس کشور‌های عضو کنوانسیون تهران) که قرار است در سال جاری در تهران برگزار شود، موضوع همکاری مشترک منطقه‌ای حفاظت از فک خزری مطرح و پیگیری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->