حمایت جهاد اسلامی از پاسخ مثبت حماس به طرح پیشنهادی آتش‌بس غزه جنبش حماس پاسخ مثبت خود به طرح آتش بس را اعلام کرد نعیم قاسم: دفاع از وطن نیاز به اجازه گرفتن ندارد سخنگوی وزارت خارجه: از خشم مردم هیچ‌کس حتی جرئت صحبت درباره مذاکره و دیپلماسی را ندارد سفیر ایران در مالزی: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در محافظت از کشور‌های عضو کوتاهی کرده است پزشکیان: اکو نماد جدی دیپلماسی همسایگی است میزان تامین ارز امسال از ۱۳.۵ میلیارد دلار عبور کرد واکنش دختر سردار شادمانی به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل: جاسوسی فراتر از واتساپ است سکوت عجیب وزارت خارجه در قبال روایت‌سازی غرب درباره مذاکره ایران و آمریکا پزشکیان عازم تهران شد ایزدی: مذاکرات قبلی در واقع یک عملیات فریب بوده است بورل افشا کرد: مزدوران آمریکایی ۵۵۰ فلسطینی را در غزه کُشته‌اند سردار نائینی: اگر تجاوز جدیدی علیه ایران رخ دهد، هیچ خط قرمزی نخواهیم داشت ضرورت پرهیز از تعریف پروژه‌های جدید در طرقبه شاندیز اردوغان: هدف اسرائیل از حمله به ایران، لبنان و سوریه، به‌زانودرآوردن فلسطین است پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان دیدار کرد | وحدت کشور‌های اسلامی مؤثرترین راهکار رفع هر تهدیدی علیه آن‌هاست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان و الهام علی‌اف در حاشیه اجلاس اکو دیدار و گفت‌و‌گو کردند (۱۳ تیر ۱۴۰۴) دیدار رؤسای جمهور ایران و ترکیه در حاشیه برگزاری اجلاس سران اکو در جمهوری آذربایجان بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران را ترک کردند آیت‌الله علم‌الهدی: له شدن رژیم صهیونیستی یک واقعیت قطعی است مسعود پزشکیان: ایران اسلامی از تمامیت ارضی خود تمام‌قد دفاع مشروع کرد پزشکیان با امامعلی رحمان دیدار کرد حملات گسترده روسیه با صد‌ها پهپاد به کی‌یف (۱۳ تیر ۱۴۰۴) حمله با سلاح سرد در قطاری در آلمان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) برق بیش از ۵۰ هزار نفر در مسکو پس از حمله پهپادی قطع شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) یک آمریکایی هنگام ورود به ساختمان کنگره با سلاح گرم بازداشت شد
سرخط خبرها

معاون سیاسی رئیس جمهور: ترامپ نظم پیشین و حتی قواعد بین‌المللی کلاسیک را زیر سؤال برد

  • کد خبر: ۳۳۷۴۱۱
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶
معاون سیاسی رئیس جمهور: ترامپ نظم پیشین و حتی قواعد بین‌المللی کلاسیک را زیر سؤال برد
معاون سیاسی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه پدیده ترامپ به شکلی بی‌سابقه، نظم پیشین و حتی قواعد بین‌المللی کلاسیک را زیر سؤال برد، گفت: اگر لیبرالیسم و دموکراسی را از عناصر اصلی نظم پیشین بدانیم، ترامپ و ترامپیسم هر دو مفهوم را به چالش کشیدند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «مهدی سنایی» در نخستین «کنفرانس بین‌المللی مطالعات آمریکا و اروپا» در دانشگاه مطالعات جهان با اشاره به تحلیل‌هایی که اخیراً در رسانه‌ها مطرح و کناره‌گیری «محمد جواد ظریف» با ایلان ماسک مقایسه و تحلیل‌هایی ارائه شد، گفت: البته این مقایسه‌ها بی‌شباهت هم نیست، ولی واقعیت این است که وطن‌پرستی آقای ظریف، برخلاف ایلان ماسک اساساً مشهود است و فهم و شناخت عمیق او از سیاست خارجی و مسائل جهانی، مثال‌زدنی و شگفت‌انگیز است. بنابراین، سرمایه اصلی ایشان، این ازخودگذشتگی برای منافع و اهداف کشور است و این مبالغه نیست.کشور هم خادمان خود را، مطمئنم، فراموش نخواهد کرد. البته یک تفاوت دیگر هم این است که این کناره‌گیری به خواست رئیس‌جمهور یا دولت نبوده، بلکه بر دولت تحمیل شد.

سنایی ادامه داد: وقتی صحبت از «اروپا و آمریکا» می‌کنیم، بحث بر سر غرب جمعی است. وقتی آمریکا و اروپا در کنار هم قرار می‌گیرند، قاعدتاً بحث، درباره غرب جمعی و جایگاه و نقش آن در جهان کنونی و در نظم آینده است. ما اکنون به‌طور کلی در دوره بی‌نظمی به سر می‌بریم. می‌توان گفت در جهان امروز یکی از بهترین تعبیرها را ریچارد هاوس ارائه داده؛ او می‌گوید: «جهان کنونی نه به قواعد گذشته پایبند است و نه آن‌ها را اجرا می‌کند؛ و نه قواعد جدیدی شکل گرفته‌اند.» این بی‌نظمی در سال‌های اخیر تشدید هم شده است. می‌توان گفت کاتالیزور اصلی این وضعیت و محرک آن، ویروس کرونا بود که روند جهانی‌شدن را معکوس و ملی‌گرایی و تمرکز بیشتر بر اقتصاد پایه را تشدید کرد. همچنین جنگ اوکراین، یکی از مهم‌ترین عوامل بود که باعث صف‌بندی مجدد در جهان شد. مثلاً گفته شد که اروپا، که پیش‌تر «دچار سکته مغزی» شده بود، دوباره متحد شد. بنابراین، جنگ اوکراین در تشدید این بی‌نظمی و در ترسیم آینده‌ای متفاوت نسبت به گذشته، بسیار مؤثر بود.

وی ادامه داد: از دیدگاه من، جنگ غزه نیز از جمله عواملی بود که نظم پیشین را به‌طور جدی زیر سؤال برد. اینکه بازیگران غیردولتی توانستند نقشی در سطح جهانی ایفا کنند، آن هم به شکلی بی‌سابقه، قابل‌توجه است، بازیگرانی‌ که حتی به رسمیت شناخته نمی‌شوند، اما توانستند در سطح جهانی و نظم‌ساز ایفای نقش کنند. البته دولت‌های اروپایی بسیاری در این زمینه نمره قبولی نگرفتند، اما افکار عمومی دنیا به‌شکل بی‌سابقه‌ای متحد شد. این یکی از معدود موارد تاریخی بود که افکار عمومی جهانی در یک موضوع، به‌صورت منسجم واکنش نشان داد؛ نمونه‌اش راهپیمایی‌ها و همایش‌های گسترده در کشورهای اروپایی، آمریکایی و سایر نقاط جهان بود.

وی ادامه داد: ظهور قدرت‌های جدید و نوظهور نیز از جمله عواملی است که نشانه تغییر نظم جهانی است و همه تحلیل‌گران را ملزم می‌کند که آن‌ها را در شکل‌گیری نظم آینده در نظر بگیرند. در نهایت پدیده ترامپ نیز هست؛ که می‌توان گفت به شکلی بی‌سابقه، نظم پیشین و حتی قواعد بین‌المللی کلاسیک را زیر سؤال برد. اگر لیبرالیسم و دموکراسی را از عناصر اصلی نظم پیشین بدانیم، ترامپ و ترامپیسم هر دو مفهوم را به چالش کشیدند.

معاون سیاسی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه وابستگی اروپا نسبت به گذشته نیز کاهش یافته است، گفت: این نیز از جمله اتفاقات مهم سال‌های اخیر بوده است. همه این موارد، عناصری هستند که هم در نقش آینده آمریکا و اروپا در جهان و هم در نظم آینده، تأثیرگذار خواهند بود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->