جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند
سرخط خبرها

صید پشه «آئدس آلبوپیکتوس» در مازندران

  • کد خبر: ۳۳۷۵۹۵
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۴
صید پشه «آئدس آلبوپیکتوس» در مازندران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، از صید پشه آئدس آلبوپیکتوس که می‌تواند ناقل بیماری‌هایی، چون تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا باشد در برخی نقاط استان خبر داد و اعلام کرد: تاکنون هیچ آلودگی ویروسی از نمونه‌های پشه‌های بالغ آئدس آلبوپیکتوس صید شده گزارش نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سیده محدثه حسینی، رئیس مرکز بهداشت مازندران دوشنبه ۱۹ خرداد، با تأکید بر اهمیت این نکته که با ورود به ماه‌های گرم سال، افزایش دما و رطوبت هوا، بخصوص در ماه‌های خرداد تا شهریور انتظار می‌رود که جمعیت پشه‌ها، بویژه پشه آئدس آلبوپیکتوس، افزایش یابد، گفت: تقریباً در سه ماه ابتدایی سال جاری، ما در برخی نقاط استان موفق به صید پشه آئدس از گونه «آئدس آلبوپیکتوس» شده‌ایم.

دکتر حسینی توضیح داد: پشه آئدس می‌تواند سه دسته از بیماری‌های مهم شامل تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا را منتقل کند.

وی با اطمینان خاطر افزود: تا لحظه اعلام این گزارش هیچ موردی از بیماری‌های قابل انتقال از این پشه در مازندران گزارش نشده و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

راهکار‌های ساده برای پیشگیری

رئیس مرکز بهداشت استان از هم‌استانی‌ها خواست تا با رعایت چند نکته ساده، از خود و خانواده‌هایشان در برابر گزش این پشه محافظت کنند که شامل حذف منابع آب راکد؛ پشه‌ها برای تخم‌گذاری نیاز به آب دارند. بنابراین، هرگونه مکانی که آب می‌تواند در آن جمع شود، (مانند زیرگلدانی‌ها، لاستیک‌های مستعمل، سطل‌های بدون درپوش، بطری‌های خالی، سینی‌های زیر کولر و هر محفظه‌ای که بتواند آب را در خود نگه دارد)، باید خشک و تمیز نگه داشته شود.

وی ادامه داد: با نصب توری روی درب و پنجره‌ها می‌توان به‌راحتی از ورود پشه‌های آئدس به داخل منزل جلوگیری کرد.

حسینی با بیان اینکه استفاده از پشه‌بند در طول روز لازم است، افزود: برخلاف سایر پشه‌ها که در شب‌ها خونخواری می‌کنند، پشه آئدس در طول روز فعال است. بنابراین، توصیه می‌شود در صورت استراحت در طول روز، از پشه‌بند استفاده شود.

وی به پوشیدن لباس‌های روشن و گشاد در ساعات اوج فعالیت پشه آئدس تاکید کرد و گفت: ساعات اوج فعالیت این پشه، ابتدای صبح و حوالی غروب آفتاب است. در صورت لزوم به خروج از منزل در این ساعات، توصیه می‌شود لباس‌های آستین‌بلند، گشاد و روشن پوشیده شود تا از گزش جلوگیری شود.

رئیس مرکز بهداشت استان مازندران یادآور شد: استفاده از مواد دافع حشرات، برای محافظت از نقاط باز بدن توصیه می‌شود.

اطلاعات تکمیلی و راه‌های ارتباطی

دکتر حسینی تأکید کرد: وجود پشه به معنای بیماری نیست و تنها با رعایت همین نکات ساده می‌توان به‌راحتی از بروز هر مشکلی جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، وی همچنین از هم‌استانی‌ها خواست در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت محل زندگی خود مراجعه کرده و یا با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->