ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

صید پشه «آئدس آلبوپیکتوس» در مازندران

  • کد خبر: ۳۳۷۵۹۵
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۴
صید پشه «آئدس آلبوپیکتوس» در مازندران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، از صید پشه آئدس آلبوپیکتوس که می‌تواند ناقل بیماری‌هایی، چون تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا باشد در برخی نقاط استان خبر داد و اعلام کرد: تاکنون هیچ آلودگی ویروسی از نمونه‌های پشه‌های بالغ آئدس آلبوپیکتوس صید شده گزارش نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سیده محدثه حسینی، رئیس مرکز بهداشت مازندران دوشنبه ۱۹ خرداد، با تأکید بر اهمیت این نکته که با ورود به ماه‌های گرم سال، افزایش دما و رطوبت هوا، بخصوص در ماه‌های خرداد تا شهریور انتظار می‌رود که جمعیت پشه‌ها، بویژه پشه آئدس آلبوپیکتوس، افزایش یابد، گفت: تقریباً در سه ماه ابتدایی سال جاری، ما در برخی نقاط استان موفق به صید پشه آئدس از گونه «آئدس آلبوپیکتوس» شده‌ایم.

دکتر حسینی توضیح داد: پشه آئدس می‌تواند سه دسته از بیماری‌های مهم شامل تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا را منتقل کند.

وی با اطمینان خاطر افزود: تا لحظه اعلام این گزارش هیچ موردی از بیماری‌های قابل انتقال از این پشه در مازندران گزارش نشده و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

راهکار‌های ساده برای پیشگیری

رئیس مرکز بهداشت استان از هم‌استانی‌ها خواست تا با رعایت چند نکته ساده، از خود و خانواده‌هایشان در برابر گزش این پشه محافظت کنند که شامل حذف منابع آب راکد؛ پشه‌ها برای تخم‌گذاری نیاز به آب دارند. بنابراین، هرگونه مکانی که آب می‌تواند در آن جمع شود، (مانند زیرگلدانی‌ها، لاستیک‌های مستعمل، سطل‌های بدون درپوش، بطری‌های خالی، سینی‌های زیر کولر و هر محفظه‌ای که بتواند آب را در خود نگه دارد)، باید خشک و تمیز نگه داشته شود.

وی ادامه داد: با نصب توری روی درب و پنجره‌ها می‌توان به‌راحتی از ورود پشه‌های آئدس به داخل منزل جلوگیری کرد.

حسینی با بیان اینکه استفاده از پشه‌بند در طول روز لازم است، افزود: برخلاف سایر پشه‌ها که در شب‌ها خونخواری می‌کنند، پشه آئدس در طول روز فعال است. بنابراین، توصیه می‌شود در صورت استراحت در طول روز، از پشه‌بند استفاده شود.

وی به پوشیدن لباس‌های روشن و گشاد در ساعات اوج فعالیت پشه آئدس تاکید کرد و گفت: ساعات اوج فعالیت این پشه، ابتدای صبح و حوالی غروب آفتاب است. در صورت لزوم به خروج از منزل در این ساعات، توصیه می‌شود لباس‌های آستین‌بلند، گشاد و روشن پوشیده شود تا از گزش جلوگیری شود.

رئیس مرکز بهداشت استان مازندران یادآور شد: استفاده از مواد دافع حشرات، برای محافظت از نقاط باز بدن توصیه می‌شود.

اطلاعات تکمیلی و راه‌های ارتباطی

دکتر حسینی تأکید کرد: وجود پشه به معنای بیماری نیست و تنها با رعایت همین نکات ساده می‌توان به‌راحتی از بروز هر مشکلی جلوگیری کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، وی همچنین از هم‌استانی‌ها خواست در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت محل زندگی خود مراجعه کرده و یا با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->