تاریخچه‌ای از مدرسه‌های تاریخی اطراف حرم امام رضا (ع) | «بهزادیه»، «باقریه» و مشتی خاطره از‌یاد‌رفته شهر امیدیه در خوزستان، گرم‌ترین نقطه زمین شد (۹ مرداد ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: چراغ‌های راهنمایی در چهارراه‌ها به باتری مجهز می‌شوند | رفع چالش گره‌های ترافیکی در زمان قطع برق رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد: حال خوب مردم، دغدغه مدیریت شهری است | حاشیه شهر در اولویت شهرداری باشد شهردار مشهد مقدس از تکمیل پروژه تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب تا دو هفته دیگر خبر داد | مردم منتظر خبر‌های خوب از پروژه‌های بزرگ باشند منطقه ۳، سبزتر از همیشه | آیین بهره‌برداری از بوستان قدس و ۳۳ معبر آسفالت‌شده در منطقه ۳ برگزار شد + فیلم برق‌گرفتگی هر سال جان ۵۰ نفر را در خراسان رضوی می‌گیرد هوای کلان‌شهر مشهد «ناسالم» شد | هشدار به گروه‌های حساس (پنجشنبه، ۹ مرداد ۱۴۰۴) پیشرفت ۵۰ درصدی خط انتقال آب تصفیه خانه اولنگ به منطقه ۷ مشهد خدمات کاروان خدام الحسین(ع) شهرداری مشهد در حوزه‌های خدمات شهری، حمل و نقل عمومی و فرهنگی ارائه می‌شود کاروان خدام الحسین(ع) شهرداری مشهد عازم نجف اشرف شد (۸ مرداد ۱۴۰۴) +فیلم حاجی‌بگلو: در سفر کاروان خدام الحسین(ع) شهرداری مشهد به عتبات عالیات، بر عدالت‌محوری تأکید داشته‌ایم اربعین ۱۴۰۴، خادمان رضوی در مسیر شهر علوی تدوین آمارنامه ۱۴۰۳ مشهد با تاکید بر داده‌محوری و هماهنگی بین‌دستگاهی افتتاح پروژه بوستان قدس و آسفالت ۳۳ معبر منطقه سه شهرداری مشهد شهرداری مشهد در آستانه اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی (۸ مرداد ۱۴۰۴) نام‌گذاری خیابان منتهی به دانشگاه آزاد اسلامی مشهد به نام شهید دکتر طهرانچی | تصویب دومین بسته تسهیل و تسریع اجرای پروژه‌های شهری +فیلم شناسایی بزرگترین انشعاب غیر مجاز آب در خراسان رضوی تلاش بی‌وقفه برای حفظ طراوت مشهد در گرمای تابستان و بحران آب سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: به مسئله بحران‌های مالی در شهرداری مشهد باید توجه کرد
سرخط خبرها

نجات ۲ هزار چنار در خیابان کوهسنگی مشهد

  • کد خبر: ۳۳۷۶۷۸
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵
نجات ۲ هزار چنار در خیابان کوهسنگی مشهد
با اقدامات اصلاحی مدیریت شهری مشهد و برای جلوگیری از تکرار تجربه مشابه نابودی درختان خیابان ولی‌عصر تهران، ۲ هزار چنار در خیابان کوهسنگی نجات می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سال ۱۳۱۳ سنگ‌بنای ساخت خیابان کوهسنگی به‌عنوان یکی از جدیدترین معابر شهر مشهد توسط محمدولی اسدی که آن زمان نایب‌التولیه آستان‌قدس‌رضوی بود، گذاشته شد و به‌دنبال آن بر اساس اسنادی، از استخر کوهسنگی تا انتهای ضلع غربی بیمارستان امام‌رضا (ع) احداث شد. هر دو سمت خیابان پیاد‌ه‌رو داشت و در سرتاسر آن در چهار ردیف با درخت چنار درخت‌کاری شده بود.

این گزاره و البته نامه درخواست استخدام دو میراب اضافه برای حفاظت و آبیاری از درختان خیابان تازه‌تأسیس کوهسنگی در سال ۱۳۱۴ و نامه واگذاری آب‌پاشی و نگهداری درخت‌های خیابان استخر (کوهسنگی) به شهرداری مشهد در سال ۱۳۱۶، نشان می‌دهد که عمر چنار‌ها و درخت‌های این خیابان به حدود نود سال می‌رسد.

اکنون شهرداری مشهد برای اینکه درختان خیابان کوهسنگی به‌خاطر اجرای خط ۲ قطارشهری و پیاده‌روسازی، به سرنوشت تلخ چنار‌های ولیعصر تهران دچار نشوند، طرح ویژه‌ای را برای حفاظت از آنها طراحی و اجرا کرده است تا درختان کوهسنگی مثل همه سال‌های گذشته، سَرپا بمانند.

درختان قدیمی کوهسنگی هویت شهرند

در‌این‌زمینه مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا با تأکید بر اهمیت خیابان کوهسنگی و حفظ درختان قدیمی این خیابان تاریخی شهر مشهد گفت: خیابان کوهسنگی مشهد و فضای سبز و درختان قدیمی چنار آن بخشی از هویت این شهر است و برای همین هم رسیدگی به درختان با قدمت این معبر مهم شهری به‌صورت ویژه انجام می‌شود تا مثل همه این سال‌ها سبز و سَرپا بمانند.

پروژه‌هایی که بلای جان چنار‌های قدیمی شدند

حامد فیض‌الهی با اشاره به معضلات و مشکلاتی که در این سال‌ها گریبان‌گیر چنار‌های این خیابان شده است، بیان کرد: در خیابان کوهسنگی دو معضل داشتیم که باعث شد درختان قدیمی این معبر شهری دچار مشکلاتی شوند؛ اول ساخت قطارشهری و دوم طرح‌های مختلف پیاده‌روسازی که اجرا شده‌اند. این دو پروژه و جداره‌های سنگی که در پیاده‌روسازی‌ها در اطراف درختان چنار ایجاد شد باعث شد آب به‌درستی به ریشه‌های چنار نرسد و به‌مرور این درختان ضعیف شوند و حتی در این میان متأسفانه چندین درخت را هم از دست دادیم.

آغاز اقدامات ویژه برای حفظ درختان

وی همچین درباره طرح ویژه اداره‌کل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد، سازمان پارک‌ها و شهرداری منطقه‌۸ برای تیمار و حفظ بیش از ۲‌هزار اصله درخت چنار خیابان کوهسنگی بیان کرد: در این طرح درختان چنار خیابان کوهسنگی از نظر فیزیولوژیکی شناسایی و آسیب‌شناسی شدند و در گام دوم هم اقداماتی مثل اصلاح مسیر‌های آبیاری، مه‌پاشی شبانه، اصلاح بستر باغچه‌ها، محلول‌پاشی تغذیه‌ای درختان، چهار کیلومتر جوی‌تراشی و هرس‌های ویژه و خاص انجام شد و این اقدامات و تیمار‌های «به‌زراعی» و تغذیه‌ای متعدد به‌صورت مستمر در حال انجام است.

۲ هزارو ۱۵۰ درخت تحت‌نظارت قرار گرفتند

فیض‌الهی در پاسخ به این سؤال که اکنون چند درخت تحت نظارت‌های به‌زراعی قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: اکنون ۱۷۰۰ اصله درخت با همکاری اداره جنگل‌داری شهری سازمان پارک‌ها تحت‌نظارت این برنامه قرار گرفته‌اند و ۴۵۰ اصله نیز توسط پیمانکاران نگهداری منطقه‌۸ هرس شده‌اند.

چنار‌های روتبال‌شده از راه می‌رسند

اما همه آن مشکلات و معضلاتی که در سال‌های گذشته گریبان‌گیر چنار‌های خیابان کوهسنگی شده بود، باعث شد تعدادی از درختان این خیابان از دست بروند. حالا در این طرح قرار است چنار‌های از‌بین‌رفته، با چنار‌های جدید جایگزین شوند؛ موضوعی که مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد درباره آن گفت: بعد از اجرای پروژه‌هایی در این خیابان و ضعیف شدن چنارها، تعدادی از این درختان خشک شدند و از دست رفتنند. از‌آنجا‌که گونه قالب در خیابان کوهسنگی چنار است، بعد از ریشه‌کنی، صد اصله چنار پرورشی که چندین سال روتبال شده‌اند و در خزانه سازمان پارک‌ها موجودند جایگزین درختان یاد‌شده خواهند شد تا فضای سبز این خیابان تکمیل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->