محرم ۱۴۰۴ | مراسم علم کشی مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد + فیلم در ۱۰۰ روز گذشته ۳۶۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی به کشورشان بازگشته‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴) بهترین‌های نیم فصل لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول حسینی مزاری: دفاع از رهبر انقلاب اسلامی یک وظیفه شرعی و سیاسی است آنگلا مرکل: آلمان در قبال پناهجویان افغانستانی مسئول است قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴) بازدید استاندار خراسان رضوی از روند بازگشت اتباع غیرمجاز افغانستانی | مظفری: فرایند خروج اتباع با احترام باشد تا خاطره‌ای مطلوب از حضور آنان در ایران باقی بماند والی طالبان در هرات پیروزی ایران در برابر اسرائیل را تبریک گفت بازدید استاندار خراسان رضوی از مهمانشهر تربت‌جام (۱۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۴) لایحه تأسیس سازمان ملی مهاجرت و ساماندهی اتباع خارجی در کمیسیون شوراها بررسی می‌شود قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۴) کمک‌های مردم هرات و بادغیس به مردم غزه ارسال شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۴) مقامات عالی طالبان برای بررسی وضعیت مهاجران وارد هرات شدند سفیر ایران در کابل: توسعه روابط با کشور‌های همسایه در اولویت است بیش از ۷۲ هزار مهاجر افغانستانی غیرمجاز در پنج روز گذشته به کشورشان بازگشته‌اند افزایش چهار برابری اخراج مهاجران غیرمجاز از تهران حضور مهاجرین افغانستانی در تهران در مراسم تشییع پیکر پاک شهدای اقتدار + فیلم
سرخط خبرها

سرکنسول پیشین ایران در هرات: زبان فارسی همواره نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است

  • کد خبر: ۳۳۷۶۹۶
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
  • ۱
سرکنسول پیشین ایران در هرات: زبان فارسی همواره نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است
سرکنسول پیشین ایران در هرات با بیان اینکه زبان فارسی نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است گفت: زبان فارسی نماد وحدت و پیوند بین اقوام بوده و نقش مهمی در ایجاد هویت تاریخی و فرهنگی افغانستان داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست سوم دیپلماسی زبان و ادبیات فارسی با موضوع «زبان فارسی در افغانستان» روز دوشنبه به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری با همکاری میز سیاست پژوهی زبان فارسی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اندیشکده برآ روز دوشنبه ۱۹ خردادماه با حضور کنشگران و فعالان زبان و ادب فارسی ایران و افغانستان در حوزه هنری تهران برگزار شد.

محمد صدیقی‌فر، سرکنسول پیشین ایران در هرات در سخنانی به بررسی نقش و جایگاه زبان فارسی در افغانستان و تأثیرات تاریخی، فرهنگی، سیاسی و هویتی آن پرداخت.

سرکنسول پیشین ایران در هرات در این نشست اظهارداشت: زبان فارسی در گذشته نقش مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله شعر، عرفان، حکومت‌داری، فرهنگ شهرنشینی، علم و آموزش و به طور کل، ایجاد هویت تاریخی و فرهنگی افغانستان داشته است.

او با اشاره به گذشته زبان فارسی در افغانستان گفت: زبان فارسی نقش مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله شعر، عرفان، حکومت‌داری، فرهنگ شهرنشینی، علم و آموزش ایفا کرده است، همچنین این زبان نماد وحدت و پیوند بین اقوام بوده و نقش مهمی در ایجاد هویت تاریخی و فرهنگی افغانستان داشته است.

سرکنسول پیشین ایران در هرات بیان داشت که در طول تاریخ، زبان فارسی در افغانستان به عنوان زبان آموزش، علم، و هویت ملی و فرهنگی شناخته می‌شده است و حذف آن می‌تواند منجر به تضعیف هویت قومی و وحدت ملی شود.

او تاکید کرد که در حال حاضر، سیاست‌های دولتی و اجتماعی در افغانستان، به‌ویژه در دوره‌های مختلف، تلاش کرده‌اند تا زبان فارسی را محدود یا کم‌رنگ کنند، اما این زبان همچنان نماد هویت و تاریخ مردم افغانستان است.

صدیقی‌فر با اشاره به نگرانی‌هایی که درباره آینده زبان فارسی در افغانستان وجود دارد خاطرنشان کرد که ممکن است در اثر سیاست‌های محدودکننده، این زبان در ادارات و نهاد‌های رسمی کمتر مورد استفاده قرار گیرد و جای خود را به زبان‌های دیگر بدهد.

وی درباره نقش و جایگاه زبان فارسی در رسانه‌های افغانستان اظهار کرد که رسانه‌های فارسی‌زبان نقش مهمی در ترویج فرهنگ و زبان فارسی داشته‌اند، هرچند در گذشته محدودیت‌هایی وجود داشته است. با ظهور طالبان و تغییرات سیاسی، فضای رسانه‌ای در افغانستان کمی بسته‌تر شده است، اما هنوز رسانه‌های وابسته به جریان‌های مختلف، به‌ویژه در مناطق فارسی‌زبان، فعال هستند و به ترویج زبان و فرهنگ فارسی ادامه می‌دهند.

صدیقی‌فر به نمونه‌هایی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری، مانند برگزاری نمایشگاه، تولید فیلم و پخش سریال‌های فارسی اشاره کرده و افزود که زبان فارسی همچنان جایگاه مهمی در جامعه افغانستان دارد و می‌تواند ابزار مؤثری در تقویت هویت فرهنگی و وحدت ملی باشد.

سرکنسول پیشین ایران در هرات در ادامه به نقش زبان فارسی در روابط فرهنگی و منطقه‌ای اشاره کرده و بر اهمیت برگزاری کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در مناطق مختلف افغانستان، به‌خصوص در هرات تأکید کرد تا از این طریق به توان هویت مشترک و پیوند‌های فرهنگی را تقویت کرد.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۱
0
0
طرح‌سازمان ملی مهاجرت باعث تثبیت و قانونی کردن افغان ها در کشور نشود. مردم اخراج افغان ها را می خواهند.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->