شگفتی نماینده هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان | کامبک جواب داد پاکستان به رسمیت شناسی طالبان را در حد گمانه‌زنی دانست حامد کرزی: احترام به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، راه‌حل بحران خاورمیانه است معاون سخنگوی حکومت طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است احتمال وقوع سیل در ۹ ولایت افغانستان (اول مردادماه ۱۴۰۴) توزیع ۱۰۰ تن کالای اساسی در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در مرز دوغارون اینفوگرافی| نگاهی به سفر رسمی والی هرات به خراسان رضوی قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴) خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی کاهش صف‌های مرزی و تسهیل خروج مهاجران افغانستانی از طریق دوغارون هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود سازمان ملل: سیل اخیر در افغانستان بر زندگی ۱۸ هزا نفر تاثیر گذاشته است بقائی: برای تسهیل سفر زائران افغانستانی به عراق کوتاهی نخواهیم کرد طالبان سقف برداشت‌های دلاری از بانک‌های افغانستان را افزایش داد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: هرات پاره تن ایران است + فیلم
سرخط خبرها

سرکنسول پیشین ایران در هرات: زبان فارسی همواره نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است

  • کد خبر: ۳۳۷۶۹۶
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
  • ۱
سرکنسول پیشین ایران در هرات: زبان فارسی همواره نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است
سرکنسول پیشین ایران در هرات با بیان اینکه زبان فارسی نماد وحدت و پیوند بین اقوام در افغانستان بوده است گفت: زبان فارسی نماد وحدت و پیوند بین اقوام بوده و نقش مهمی در ایجاد هویت تاریخی و فرهنگی افغانستان داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست سوم دیپلماسی زبان و ادبیات فارسی با موضوع «زبان فارسی در افغانستان» روز دوشنبه به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری با همکاری میز سیاست پژوهی زبان فارسی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اندیشکده برآ روز دوشنبه ۱۹ خردادماه با حضور کنشگران و فعالان زبان و ادب فارسی ایران و افغانستان در حوزه هنری تهران برگزار شد.

محمد صدیقی‌فر، سرکنسول پیشین ایران در هرات در سخنانی به بررسی نقش و جایگاه زبان فارسی در افغانستان و تأثیرات تاریخی، فرهنگی، سیاسی و هویتی آن پرداخت.

سرکنسول پیشین ایران در هرات در این نشست اظهارداشت: زبان فارسی در گذشته نقش مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله شعر، عرفان، حکومت‌داری، فرهنگ شهرنشینی، علم و آموزش و به طور کل، ایجاد هویت تاریخی و فرهنگی افغانستان داشته است.

او با اشاره به گذشته زبان فارسی در افغانستان گفت: زبان فارسی نقش مهمی در حوزه‌های مختلف از جمله شعر، عرفان، حکومت‌داری، فرهنگ شهرنشینی، علم و آموزش ایفا کرده است، همچنین این زبان نماد وحدت و پیوند بین اقوام بوده و نقش مهمی در ایجاد هویت تاریخی و فرهنگی افغانستان داشته است.

سرکنسول پیشین ایران در هرات بیان داشت که در طول تاریخ، زبان فارسی در افغانستان به عنوان زبان آموزش، علم، و هویت ملی و فرهنگی شناخته می‌شده است و حذف آن می‌تواند منجر به تضعیف هویت قومی و وحدت ملی شود.

او تاکید کرد که در حال حاضر، سیاست‌های دولتی و اجتماعی در افغانستان، به‌ویژه در دوره‌های مختلف، تلاش کرده‌اند تا زبان فارسی را محدود یا کم‌رنگ کنند، اما این زبان همچنان نماد هویت و تاریخ مردم افغانستان است.

صدیقی‌فر با اشاره به نگرانی‌هایی که درباره آینده زبان فارسی در افغانستان وجود دارد خاطرنشان کرد که ممکن است در اثر سیاست‌های محدودکننده، این زبان در ادارات و نهاد‌های رسمی کمتر مورد استفاده قرار گیرد و جای خود را به زبان‌های دیگر بدهد.

وی درباره نقش و جایگاه زبان فارسی در رسانه‌های افغانستان اظهار کرد که رسانه‌های فارسی‌زبان نقش مهمی در ترویج فرهنگ و زبان فارسی داشته‌اند، هرچند در گذشته محدودیت‌هایی وجود داشته است. با ظهور طالبان و تغییرات سیاسی، فضای رسانه‌ای در افغانستان کمی بسته‌تر شده است، اما هنوز رسانه‌های وابسته به جریان‌های مختلف، به‌ویژه در مناطق فارسی‌زبان، فعال هستند و به ترویج زبان و فرهنگ فارسی ادامه می‌دهند.

صدیقی‌فر به نمونه‌هایی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری، مانند برگزاری نمایشگاه، تولید فیلم و پخش سریال‌های فارسی اشاره کرده و افزود که زبان فارسی همچنان جایگاه مهمی در جامعه افغانستان دارد و می‌تواند ابزار مؤثری در تقویت هویت فرهنگی و وحدت ملی باشد.

سرکنسول پیشین ایران در هرات در ادامه به نقش زبان فارسی در روابط فرهنگی و منطقه‌ای اشاره کرده و بر اهمیت برگزاری کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در مناطق مختلف افغانستان، به‌خصوص در هرات تأکید کرد تا از این طریق به توان هویت مشترک و پیوند‌های فرهنگی را تقویت کرد.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۱
0
0
طرح‌سازمان ملی مهاجرت باعث تثبیت و قانونی کردن افغان ها در کشور نشود. مردم اخراج افغان ها را می خواهند.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->