اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تابستان‌ها چی بپوشیم؟ زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد مشخص شد زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اعلام شد + جزئیات حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق کشور کشف شد خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی پایتخت زمان واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری بگیران مشخص شد چگونه اوقات فراغت خوبی برای کودکان بسازیم؟ کشف مقادیری شربت موادمخدر از ۲ مسافر قطار تهران - نیشابور (۲۱ تیر ۱۴۰۴) علت اصلی شکاف و تَرک روی زبان چیست؟ حجت‌الاسلام علی طائب درگذشت + زندگینامه و سوابق حق اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از گزش پشه‌ها در تابستان معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خبر داد: تعلیق از خدمت ۲۲ کارمند دولت در استان به جرم ارتشا و اختلاس کمبود چه ویتامینی باعث خارش سر می‌شود؟ نام روز‌های هفته تأمین اجتماعی اعلام شد شرور فضای مجازی در تهران دستگیر شد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) بازگشت محصولات آرایشی قاچاق به بازار با بسته بندی جدید ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور سارقان ۷۰ میلیارد ریال طلا در سبزوار دستگیر شدند (۲۱ تیر ۱۴۰۴) فرار مالیاتی ۶۶ شخص حقوقی با گردش مالی ۹۶ همت، شناسایی شد سادگی یک سفر است، نه یک مقصد | به بهانه ۱۲ جولای، روز جهانی سادگی برنامه راهبردی و جامع «مقابله با گرد و غبار» تصویب خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۱۸۵ همت از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود
سرخط خبرها

دستمزد اعلامی کارفرمایان به بیمه، ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی است

  • کد خبر: ۳۳۸۶۹۳
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۵
دستمزد اعلامی کارفرمایان به بیمه، ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی است
مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی به دنبال اجرای قانون برنامه هفتم توسعه و در راستای مقابله با فرار بیمه‌ای و جلوگیری از تضییع حقوق بیمه‌شدگان، از اجرای سازوکار تازه برای شناسایی دستمزد واقعی شاغلان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، ابراهیم کشاورز به مصوبه هیات وزیران به دنبال ماده چهار قانون برنامه هفتم توسعه و اصل ۱۳۸ قانون اساسی، اظهار کرد: باتوجه به اینکه هرچه هزینه‌ها برای یک شرکت بیشتر باشد، آن شرکت، مالیات کمتری می‌پردازد، اما در بعضی موارد فرار بیمه‌ای اتفاق می‌افتد؛ به گونه‌ای که نیرویی در یک کارگاه، ماهانه ۳۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد و این حقوق هر ماهه به عنوان هزینه به اداره دارایی اعلام می‌شود، اما وقتی نوبت به ارسال لیست بیمه می‌رسد، حقوق نیروی کارگر را بر حسب حداقل دستمزد مصوب سالانه، پرداخت می‌شود، به این ترتیب، بیمه کمتری پرداخت و این موضوع در آینده به ضرر نیروی کار است، زیرا زمان بازنشستگی مستمری بر اساس همین دستمزد حداقلی محاسبه می‌شود.

فرار بیمه‌ای کارفرمایان؛ دستمزد اعلامی کارفرمایان ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی است

به گفته کشاورز، طبق برآورد‌های ما در سال گذشته، میانگین فرار بیمه‌ای در کشور حدود ۳۰ درصد بوده است؛ یعنی دستمزدی که کارفرمایان به ما اعلام کرده‌اند، به طور میانگین ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی پرداختی به کارکنان بوده است.

دسترسی تامین‌اجتماعی به دستمزد واقعی ثبت شده افراد در اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها

وی افزود: در همین راستا، براساس ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی بند (ت) ماده ٤ قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، مصوب ۱۷ خرداد ۱۴۰۴، آئین‌نامه‌ای به تصویب رسید که به دنبال آن، باتوجه به لیست تلفیقی مالیات حقوق و حق بیمه پرسنل کارفرما، در صورت مغایرت مزد و حقوق واقعی کارکنان با مبلغ اعلامی کارفرما در لیست حق‌بیمه، سازمان تامین اجتماعی مکلف به محاسبه و وصول حق بیمه مابه‌التفاوت آن است. به عبارتی، با اجرای آیین‌نامه اجرایی برنامه هفتم توسعه، یک لینک مشترک با اداره دارایی راه‌اندازی و این لینک به ما امکان می‌دهد به دستمزد واقعی افراد که در اظهارنامه مالیاتی شرکت‌های ثبت شده، دسترسی پیدا کنیم.

مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی با استناد به تبصره ۲ این آئین‌نامه افزود: براین اساس سازمان‌های بیمه‌گر و صندوق‌های فعال در قلمرو بیمه‌های اجتماعی قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، مکلف‌اند ضمن ارسال اطلاعات بیمه‌شدگان توسط هر کارفرما در مرحله اول، تغییرات بیمه‌شدگان هر کارفرما را نیز به صورت برخط برای درگاه مشترک بیمه و مالیات ارسال کنند، به نحوی که کارفرما فقط با تکمیل اقلام متغیر ماه بتواند لیست حق‌بیمه و مالیات کارکنان خود را مشاهده و پس از تایید، پرداخت کند و در صورت وجود ابهام در تشخیص مصادیق و اقلام اطلاعاتی، سازمان بیمه‌گر ذیربط یا واحد‌های کسب و کار، موضوع در کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت (رئیس کارگروه) رفاه و سازمان برنامه و بودجه کشور بررسی و در چارچوب قوانین و مقررات، اتخاذ تصمیم شود.

تکلیف تامین‌اجتماعی برای اعمال بدهی و وصول کسری حق بیمه

کشاورز با اشاره به ماده ۷ نیز تصریح کرد: چنانچه پس از بررسی سازمان و یا سازمان بیمه‌گر ذیربط یا براساس احکام قطعی مراجع قضایی یا قانونی ذیصلاح، هر گونه مغایرتی در فهرست تلفیقی ارسالی توسط کارفرما یا میزان مزد و حقوق واقعی پرداخت‌شده به کارکنان محرز شود، سازمان بیمه‌گر ذیربط یا سازمان مکلفند اقدامات قانونی لازم را برای اعمال حساب یا وصول کسری حق بیمه یا مالیات به عمل آورند.

وی افزود: طبق همان بند قانونی، در صورت کشف تخلف، سازمان تامین اجتماعی، تفاوت دستمزد اعلام‌شده به تأمین اجتماعی و دستمزد واقعی را محاسبه و اعلام بدهی می‌کند. یعنی اگر حقوق واقعی فرد ۳۰ میلیون بوده و برای بیمه ۱۵ میلیون رد شده باشد، حق بیمه ۱۵ میلیون مابه‌التفاوت و متفرعات آن را محاسبه، وصول و در سوابق بیمه‌شده لحاظ می‌دارد. در نتیجه بیمه‌شده در زمان بازنشستگی با مستمری واقعی مواجه می‌شود.

بیمه‌شدگان می‌توانند از طریق سامانه تأمین اجتماعی پیگیر استعلام دستمزد ماهانه‌شان باشند

 مدیرکل وصول حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به این سوال که از طرف بیمه‌شدگان چطور می‌توان این موضوع را پیگیری کرد؟، گفت: ما پیامک‌هایی را در همین زمینه ارسال می‌کنیم. البته متأسفانه خیلی از بیمه‌شده‌ها به دلیل ترس از دست دادن شغل‌شان حاضر به اعتراض نیستند، اما افراد می‌توانند از طریق سامانه تأمین اجتماعی و استعلام دستمزد ماهانه‌شان، پیگیر باشند و در صورت مغایرت، آن را به سازمان گزارش دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->